• O co tu chodzi? Autor: ~Byku [46.134.59.*]
    Spółka otwiera nowe oddziały za granicą, rosną przychody i zyski, akcji jak na lekarstwo a wycena na dnie. Komu zależy na takiej niskiej wycenie, przecież fundusze muszą zarabiać żeby nie stracić wiarygodności. Może ktoś to uzasadnić w jakiś sposób?
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~AlfonsPetarda [89.64.36.*]
    Koronawirus?
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~Gall [82.177.196.*]
    Chodzi o to ,że jest panika i wielka niewiadoma na rynku.
    A wtedy leci wszystko i możesz się obrazić na cały świat ,że nie ma racji.
    I co z tego jak portfel topnieje. Rynek nie cierpi niepewności i nie przyjmuje żadnych argumentów.
    Bo nikt nie wie ile to potrwa , bo takiego zagrożenia nie przerobił nikt od stu lat.
    Mądrze stać z boku ale faktycznie jakby nie ta zaraza, to spółka jest śmiesznie tania i bardzo perspektywiczna.
    Ale obrót teraz akcjami to rosyjska ruletka.
    Ja stoję teraz z boku , miałem kurczę jakieś chwilowe olśnienie w tamtym tygodniu i jak lekko odbiło to sprzedałem wszystko od razu po 5,10. Szarpałem się z nastrojem od lutego to sprzedając , to dokupując na dołku.
    Z tego rollercostera miałem straszne huśtawki nastroju ale wyszedłem na szczęscie praktycznie na zero.
    Ale tak mnie dupa boli z tych podskoków , że przestałem na razie myśleć o giełdzie całkowicie.
    Nie wiem ile ta trauma jeszcze u mnie potrwa , pewnie długo .
    Wcześniej byłem chciwy i brało mnie jak pieniążki leżały nie pracowały , teraz twierdzę ,że to dobra strategia nic nie robić i czekać na normalne czasy.

Polecam
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~Przyjaciel [88.156.161.*]
    Niestety na tą chwilę wycena za niska do sprzedaży , czekam na lepsze czasy. Kiedyś się skończy ten pogrom, nic n ie trwa wiecznie.
[x]
AUTOPARTN -0,83% 19,06 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.