• winda do nieba Autor: ~Kylo1988 [79.185.80.*]
    dow jones 5,76 na plusiku. jutro górne widły.
  • Re: winda do nieba Autor: ~Omka [168.149.129.*]
    W przyszłym tyg dwa wydarzenia:

1. Decyzja o sprzedaży 2intellect.com;

"Sprzedający zobowiązali się, że do dnia 21.03.2020 r. zwołane i ogłoszone zostanie WZA Spółki z następującym porządkiem obrad:
    - odwołanie dotychczasowych członków rady nadzorczej Spółki oraz powołanie nowych członków rady nadzorczej Spółki wskazanych przez Kupującego,
    - zmiana statutu Spółki w zakresie zmiany nazwy Spółki,
    - podwyższenie kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji nowej serii, z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy oraz zmiana w tym zakresie statutu Spółki;
    - wyrażenia zgody na zbycie Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa, obejmującej środki trwałe Spółki oraz kod źródłowy oprogramowania Intellect Business Intelligence wraz z adresem domeny internetowej 2intellect.com.
    Umowa zawiera warunek zawieszający odnoszący się do skutecznego podjęcia przez WZA uchwał wskazanych powyżej."

2. Opłacenie 3 transzy w PUG.
    "Transza 3 obejmie 147 akcji w całości opłaconych wkładem pieniężnym w wysokości
    700 000 PLN. Płatność w całości zostanie dokonana w dniu 25 marca 2020 r., pod
    warunkiem że PUG osiągnie spełni następujące warunki:
    1. rozpocznie przelewy z akceptacją płatności gotówkowych w Niemczech,
    2. rozpocznie integrację z partnerem ds. płatności gotówkowych we Włoszech i
    Francji,
    3. rozpocznie integrację z partnerem ds. płatności gotówkowych w Indiach i
    Rumunii,
    4. podejmie działania koncentrujące działalność na kolejnych grupach
    narodowościowych w Europie: migrantach z Ukrainy, Indii, Rumunii.
    5. Pozyska 32 000 nowych klientów."

I tutaj ciekawe:
    1. Nie podali oficjalnego info o zwołaniu walnego ale też wcześniej nie było info o negocjacjach bo całość utajnili.
    2. Może skomentują w infie jak wygląda sytuacja z PUG i przyrostem użytkowaników no i zobaczymy czy dalej spełnili wymogi mimo koronawirusa...

• Re: winda do nieba Autor: ~Libra314 [188.147.43.*]
    90k i na tą chwilę jest plus 40. Gruby robi co chce z kursem. FF był mały a teraz to już śmiech. Omka, fajnie piszesz ale ostatnio sporo się udzielasz czyli masz spory minus. Kiedyś mniej pisałeś i byłeś bardziej wiarygodny. Na spokojnie. Kurs wróci na swoje miejsce. Szeroki się podnosi. Zdrówka.
  • Re: winda do nieba Autor: ~Omka [89.64.42.*]
    Termin ciekawy więc jakoś tak... Przypomniałem. Fakt, kiedyś mniej pisałem, może przy tej panice chciałem trochę akcjonariuszy uspokoić bo wierzę w spółkę. Pozdrawiam.
  • Re: winda do nieba Autor: ~Marko [95.160.60.*]
    Omka - pisz, pisz - są osoby, które nie kojarzą faktów, więc warto pisać :)

Są też takie które doskonale kojarzą ;) i im dobre infa nie w smak bo zbierają... :)

• Re: winda do nieba Autor: ~Omka [89.64.42.*]
    Oj nie przepadam za udzielaniem się na tym forum bo efekt jest zwykle odwrotny do zamierzonego a każde przemyślenie traktuje się co najmniej dwuznacznie. W żadnym wypadku nie pisałem aby kogoś namawiać, upchnąć swoje akcje czy wystraszyć ... Gdy mam faktycznie coś do powiedzenia to piszę tak jak naprawdę uważam i gardzę trollami i 'inwestorami' żerującymi na cudzych błędach i niewiedzy - może stąd aktywowałem się podczas paniki - sam kiedyś wtopiłem konkretnie i gdy akcje irracjonalnie spadają to zwróciłem na to uwagę żeby po prostu się pilnować i zastanowić czy na pewno warto w popłochu oddawać. Na jakiś czas się wygaszam, na koniec przemyślenie:
    1. Zależnie od rozwoju sytuacji, wracamy do hossy bądź obserwujemy spadki jeszcze pewnie kilka tygodni (tu raczej myślę o Ameryce) ale raczej nie o takiej sile jak doświadczyliśmy - koronawirus spotęgował reakcję i mieliśmy tego efekt.
    2. Polskie spółki od kryzysu 2008 nie wrociły do hossy i są skrajnie niedowartościowane więc najbliższe lata kapitał znowu przywędruje do GPW i sam biję się z myślami czy faktycznie jest szansa aby na szerokim zjechać niżej czy dołek mamy już za sobą... Trzeba pamiętac, żę błyskawiczną reakcją na koronawirusa mocno zyskaliśmy w oczach zachodu a i nasza gospodarka przez to szybciej odżyje.
    3. Mobi (formalnie już Fintech Ventures) jest bardzo interesującym walorem i stąd nie spodziewałem się, że zjedziemy aż tak nisko (nie, nie jestem stratny jak wcześniej pomyślał kolega), szczególnie w perspektywie najbliższych zmian/potencjalnych informacji... no ALE - obserwujemy co dalej.

Życzę sobie i kolegom akcjonariuszom ( nie mylić z hienami i trollami) bezpiecznej przystani i pomyślnej inwestycji :) I zdrowia Panie i Panowie... zdrowia! Pokażmy jak działamy gdy innym dupy się palą - od giełdy po społeczeństwo i kraj:) Pozdrawiam!

• Re: winda do nieba Autor: ~byk [95.41.132.*]
    ...zapomniałeś jeszcze o t2p i adatexsie ...i wszystko jasne ....i wszystko jasne....nie słuchać tego....
[x]
LUDUS 18,33% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.