"Sprzedający zobowiązali się, że do dnia 21.03.2020 r. zwołane i ogłoszone zostanie WZA Spółki z następującym porządkiem obrad: - odwołanie dotychczasowych członków rady nadzorczej Spółki oraz powołanie nowych członków rady nadzorczej Spółki wskazanych przez Kupującego, - zmiana statutu Spółki w zakresie zmiany nazwy Spółki, - podwyższenie kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji nowej serii, z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy oraz zmiana w tym zakresie statutu Spółki; - wyrażenia zgody na zbycie Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa, obejmującej środki trwałe Spółki oraz kod źródłowy oprogramowania Intellect Business Intelligence wraz z adresem domeny internetowej 2intellect.com. Umowa zawiera warunek zawieszający odnoszący się do skutecznego podjęcia przez WZA uchwał wskazanych powyżej."
2. Opłacenie 3 transzy w PUG. "Transza 3 obejmie 147 akcji w całości opłaconych wkładem pieniężnym w wysokości 700 000 PLN. Płatność w całości zostanie dokonana w dniu 25 marca 2020 r., pod warunkiem że PUG osiągnie spełni następujące warunki: 1. rozpocznie przelewy z akceptacją płatności gotówkowych w Niemczech, 2. rozpocznie integrację z partnerem ds. płatności gotówkowych we Włoszech i Francji, 3. rozpocznie integrację z partnerem ds. płatności gotówkowych w Indiach i Rumunii, 4. podejmie działania koncentrujące działalność na kolejnych grupach narodowościowych w Europie: migrantach z Ukrainy, Indii, Rumunii. 5. Pozyska 32 000 nowych klientów."
I tutaj ciekawe: 1. Nie podali oficjalnego info o zwołaniu walnego ale też wcześniej nie było info o negocjacjach bo całość utajnili. 2. Może skomentują w infie jak wygląda sytuacja z PUG i przyrostem użytkowaników no i zobaczymy czy dalej spełnili wymogi mimo koronawirusa...
90k i na tą chwilę jest plus 40. Gruby robi co chce z kursem. FF był mały a teraz to już śmiech. Omka, fajnie piszesz ale ostatnio sporo się udzielasz czyli masz spory minus. Kiedyś mniej pisałeś i byłeś bardziej wiarygodny. Na spokojnie. Kurs wróci na swoje miejsce. Szeroki się podnosi. Zdrówka.
Termin ciekawy więc jakoś tak... Przypomniałem. Fakt, kiedyś mniej pisałem, może przy tej panice chciałem trochę akcjonariuszy uspokoić bo wierzę w spółkę. Pozdrawiam.
Oj nie przepadam za udzielaniem się na tym forum bo efekt jest zwykle odwrotny do zamierzonego a każde przemyślenie traktuje się co najmniej dwuznacznie. W żadnym wypadku nie pisałem aby kogoś namawiać, upchnąć swoje akcje czy wystraszyć ... Gdy mam faktycznie coś do powiedzenia to piszę tak jak naprawdę uważam i gardzę trollami i 'inwestorami' żerującymi na cudzych błędach i niewiedzy - może stąd aktywowałem się podczas paniki - sam kiedyś wtopiłem konkretnie i gdy akcje irracjonalnie spadają to zwróciłem na to uwagę żeby po prostu się pilnować i zastanowić czy na pewno warto w popłochu oddawać. Na jakiś czas się wygaszam, na koniec przemyślenie: 1. Zależnie od rozwoju sytuacji, wracamy do hossy bądź obserwujemy spadki jeszcze pewnie kilka tygodni (tu raczej myślę o Ameryce) ale raczej nie o takiej sile jak doświadczyliśmy - koronawirus spotęgował reakcję i mieliśmy tego efekt. 2. Polskie spółki od kryzysu 2008 nie wrociły do hossy i są skrajnie niedowartościowane więc najbliższe lata kapitał znowu przywędruje do GPW i sam biję się z myślami czy faktycznie jest szansa aby na szerokim zjechać niżej czy dołek mamy już za sobą... Trzeba pamiętac, żę błyskawiczną reakcją na koronawirusa mocno zyskaliśmy w oczach zachodu a i nasza gospodarka przez to szybciej odżyje. 3. Mobi (formalnie już Fintech Ventures) jest bardzo interesującym walorem i stąd nie spodziewałem się, że zjedziemy aż tak nisko (nie, nie jestem stratny jak wcześniej pomyślał kolega), szczególnie w perspektywie najbliższych zmian/potencjalnych informacji... no ALE - obserwujemy co dalej.
Życzę sobie i kolegom akcjonariuszom ( nie mylić z hienami i trollami) bezpiecznej przystani i pomyślnej inwestycji :) I zdrowia Panie i Panowie... zdrowia! Pokażmy jak działamy gdy innym dupy się palą - od giełdy po społeczeństwo i kraj:) Pozdrawiam!