12 marca kupiłem trochę 01Cybaton dziś sprzedałem połowę i dokupiłem SBE... dziś 01C rósł nawet o 50 % a sesję wcześniej o 34%... 01C zajmuje się tylko fotowoltaiką a mimo to takie rakiety tam są... czemu więc po takim info:
hossa w tej dziedzinie nas omija ? Za mało ludzi wie o tym czy może ludzie myślą że SBE dopiero 27 lutego postawiło pierwszy krok w tej dziedzinie... to drugie to nie prawda bo zajmowali się tym od dawna i dostali 700k dofinansowania na ten cel po prostu ponad dwa tygodnie temu weszli w to na grubo... więc OCB z tym ???
System PansaUTM pozwala na sprawą i cyfrową komunikację pomiędzy kontrolerami ruchu lotniczego, a operatorami dronów. System został już uruchomiony w strefach kontrolnych lotniska w Poznaniu, Bydgoszczy i Modlinie. System pozwala na łatwe złożenie cyfrowego planu lotu drona i uzyskanie zgody na lot, w sytuacji gdy nie zagraża on bezpieczeństwu samolotów
Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020. Jego całkowita wartość wynosi ponad 12 mln zł. W ramach podpisanej umowy, na realizację inwestycji, spółka otrzymała dofinansowanie z Departamentu Programów Wsparcia Innowacji i Rozwoju w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, w wysokości ponad 5,4 mln zł. Spółka jednocześnie realizuje bieżące projekty. Jednym z nich jest m.in. nowatorska platforma internetowa EcoScan. Dzięki jej zastosowaniu, konsumenci żywności w przejrzysty sposób zdobędą szczegółową wiedzę o danym produkcie i jego składzie. Platforma poprzez zaimplementowane w procesach odpowiednie algorytmy umożliwi także kontrolowanie źródła pochodzenia półproduktów i ich przebytej drogi. – To bardzo istotne i przydatne rozwiązanie, zwłaszcza podczas wystąpienia różnego rodzaju perturbacji związanych z łańcuchem dostaw. – mówi Michał Kierul.
słuchajcie nie bądzcie tacy w gorącej wodzie kąpani:) 01cybaton to ściema moim zdaniem, ale jest akurat grany. w przeciwieństwie do nich softblue coś robi, ma jakąs kadrę, przychody, plany, dofinansowania. jedynm słowem ma jakąś działalność:) na razie sie bujamy troche góra trochę dół. fakt cofneliśmy sie na 30-40 gr. ale to nic nie znaczy. tu może być 1 zł a za rok i 5 zł. ta spółka teraz jest wyceniana na 10 mln czyli nic w porównaniu z cybaton, novavis itd. spółka rozwija dużo projektów takie są fakty. popyt zaatakuje jestem o tym przekonany. fotowoltanika moze tylko wspomoc jej rozwój. nie nakręcajcie sie na pare groszy zysku. moim zdaniem tu gra idzie o coś więcej. nawet wchodząc w tą spółke niedużym kapitałem może sie okazać że dużo sie zarobi. rok temu columbus np. kulał sie na 1-3 zł. dziś jest po 12, a był nawet po 25. ci co kupowali np. po 2 zł sprzedali po 4 i byli mega zadowoleni. dziś tak jak pisałem jest 12. wieć w takich tanich, rozwojowych spólkach nie chodzi o pare groszy, tu są okazje by np. fajnie zarobić. poza tym ostatnio tych dobrych informacji było na prawdę dużo tj. dofinansowania i to nie jedno, umowa z chinami, umowa z potentatem z europy, otwarcie na nowe projekty, wzrost zatrudnienia w spolce. przeciez to wszystko fajnie wygląda. niektorzy piszą o 15 gr. szczerze nie wierzę w to. predzej zobaczę 1 zł niż 15gr. powodzenia wszystkim
no zobaczymy czas pokaże. na tę chwilę akrusz zleceń sprzedaży wygląda tak że wystawiając zlecenie kupna PKC wystarczy 100 tyś zł i kurs bedzie na poziomie 55 gr. (200 tyś akcji zgarnięte). od tego pozimu zlecenie PKC na kolejne 100 tyś zł i mamy 75 gr. i to mówie tylko o 2 zleceniach. Oczywiste jest ze miedzy czasie dołączą sie inne zlecenia przez co nie przerobi sie 300 tyś akcji a 2 - 3 razy tyle. kapitał na giełdzie jest. no ale zobaczymy tak jak kolega mówi:)
Spółka jest jeszcze mało rozpoznawalna... Ja dopiero od tygodnia słyszę o jej istnieniu i teraz dopiero zdaję sobie sprawę, że będzie to czarny koń mojego porfela.
Czasy się zmieniają i takie tuzy jak JSW, banki, Sphinx i inne tego typu spółki odchodzą do lamusa.
Soft jest w ty momencie moim numerem jeden do wzrostów!!!
Celem SoftBlue Mobility jest efektywne wykorzystywanie energii pozyskanej z jej odnawialnych źródeł. Tworzymy synergię między autorskimi rozwiązaniami teleinformatycznymi, a nowoczesnymi metodami ochrony środowiska z dziedziny fotowoltaiki. Na bieżąco wytwarzamy produkty przyjazne środowisku, czego dowodem jest m.in. nasze rozwiązanie Softblue Airdron.
Dokładnie, dlatego wierzę ze tutaj powinno być conajmniej 2 zl z przodu, anie marne kilkadziesiąt grooszy. Kiedys ruszy, jak nie teraz to za miesiąc, dwa