Konferencja rzadu. Zamkneli niebo dla lotow zagranicznych. Jak banki nie dosypia kasy do spolki to scenariusz sie rysuje bardzo czarny. Poza tym komunikat spolki to jakas kompromitacja - porownanie rok do roku i jeszcze info o dobieraniu samolotow
Dlaczego? Condon był przeplacony, a teraz sdmoloty są pewnie tanie jak lot do Nowego Jorku? Oglądałem kiedyś dawno z 20 lat temu wywiad z Olerym jak mówił ze kupuje tylko w kryzysie bo jest tanio. Ryan jest dziś chyba jedna z najpotężniejszych linii na świecie. Dziękuje, idź spać!
A jeszcze starsze: kupuj kiedy leje się krew albo bądź zachłanny kiedy wszyscy drżą. A no i tak jak pisałem, nie kupuje żeby sprzedać jutro. 2 nadchodzące tygodnie będą kluczowe, jeśli ofiar W Pl będzie tylko kilkadziesiąt, to moim zdaniem dołek już za nami.
Tylko to niebo zamknięte, ale na razie chyba tylko dla wizzerow, rajanow i innych takich. Enter cały czas lata. Ja zakładam spadek lotów w pierwszej połowie kwietnia ale tez nie do zera. Jeśli wszystko będzie w miarę pod kontrola, a tak to wyglada, to ludzie zaczną latać w drugiej połowie kwietnia. Wszyscy tu przewidują ze ludzie przestaną latać na wiele miesięcy, tylko nikt się nie zastanawia nad tym ze korona jest wszędzie i tak samo jest zaraźliwa na lotnisku, w sklepie albo ma mszy. Nie wierze w to, ze ludzie przez 3-4 miesiące będą bali wyjść się z domu. Z czasem będą napływa pozytywne informacje z różnych krajów i strach będzie ustępował. No ale co ja tam wiem.
No i co z tego? Nawet gdyby, to mnie to nie rusza. Niech nawet zejdzie poniżej 10, taki scenariusz biorę pod uwagę. Nawet trochę mnie zmartwiło to piątkowe odbicie, nie jestem pewien czy to się już wyprzedało tak jak powinno.