A czytali dzisiejszy raport bieżący? Można było miedzy wierszami odczytać ze spodziewają się ograniczeń. A) latają za granica - pewnie z 30-40% lotów b) musza przywieźć turystów - tu nie ma zakazu c) to tylko 10 dni, pewnie będzie miesiąc, ale to i tak bie dramat
glos rozsadku na gieldzie ostatnimi czasy nie znajduje dla siebie miejsca. zobacz co sie dzieje z innymi spolkami. Powiedz mi czy to normalne, ze np PGE w ciagu 5 lat dobrej zmiany wartosc spolki stracilo 86 % ? czy majatek firmy sie skurczyl ? o co chodzi ?
Skurczyć się skurczył, bo rząd dał dupy odchodząc od oze na kilka lat. Ale wg mnie energetyka jest przeceniona za bardzo. Jest tanio i można wybierać, przebierać. Dla mnie Tauron wyglada fajnie. Grosze kosztuje...
Szaleńcy panie. I za rok tez będziesz sie dziwił jak będzie po 50z, a kupisz za 100 jak będzie koniec hossy na papierze i ktoś będzie musiał zgasić światło.
Nie wiem czy będą. Ktoś musi tych wszystkich Polaków zwieźć do Polski. Sam lot tego nie zrobi, a nie będzie innej opcji niż czarter - tak wynika z wczorajszej konferencji. Poza tym Enter lata tez poza Polską. Moim zdaniem większy problem maja linie regularne np Lot - większość operacji jest do i spoza Polski. Poza tym przeczytaj wczorajszy komunikat - nikt nie będzie ciągnął rat jak samoloty nie będą latać. Lesorzy nie są tacy głupi i wiedza co by to oznaczało, no ale dramatyzujcie dalej, w końcu mamy panikę narodowa, a Enter ma w tym momencie 10 maszyn w powietrzu w tym wywożących turystów z Polski.
za max tydzien w calej europie loty beda uziemione..... i gwarantuje ze beda przedluzac bana dopiero w czerwcu bedzie apogeum korona w EU bazujac na danych z Chin, Chiny dopiero po 3 miechach zaczely kontrolowac sytuacje, w Europie to potrwa dluzej...bo w Chinach jak partia mowi siedziec w domach to Chinczyki siedza w domach bo dostane ujemne punkty w systemie socjalnym i powodzenia z wyjazdem na tripa/kredytem/ i ogolnei zyciem.... a w Europie wyjebka.... przyklad Wloch
Żeby jeszcze ta twoja gwarancja była coś warta. W internecie każdy może wszystko gwarantować. Byłeś w Chinach? Widziałeś? Powtarzacie wszyscy to samo gdzie coś wyczytacie. Ja skłaniam się ku innemu scanariuszowi, będzie wprowadzony jakiś mechanizm wyłapywania chorych i stopniowo wszystko będzie wracać do normy. Koronawirus na pewno nie zniknie za 3 miesiące, tak jak i terroryzm nie znikł po 2001, a mimo to ludzie latają więcej niż przed atakiem. Wiem tez, ze moje argumenty trafiają tylko do garstki ludzi bo masa jest w psychozie i oczekuje końca świata.
Dodatkowo EU sie zestarzala, wiec to właśnie tutaj i w stanach korona bedzie miala swoje zniwa, fatal rate bedzie coś koło 10%, co widac po Włochach, a to działa na ludzi i panike
Może to ty przytargałeś to badziewie? Jedno jest pewnie, gospodarka będzie leżeć i kwiczeć, ale jak zwykle skorzystają na tym najcwańsi i najmocniejsi. Ja uważam, że jest kilka takich spolek na GPW i jest nią m.in. Enter który powstawał w środku poprzedniego kryzysu dokładnie na takich emocjach jak dziś.
Dnia 2020-03-14 o godz. 11:29 ~Ax napisał(a): > za rok to entera juz nie bedzie,,,, raty za leasing trzeba placic a samoloty beda uziemione na jakies min 3 miesiace...
chyba masz rację, nawet jak pozwolą już latać to długo nie będzie miał kto, ruch turystyczny będzie się odradzał latami do takiego stanu jak był jeszcze 2 mies temu
Nie doceniasz ludzkiej psychiki i zdolności do adaptacji i zapominania. Ale ta masa pesymizmu który tu widzę oznacza jedno, żniwa. Dobrze ze byłem do tej pory poza rynkiem.