Na codziennej konferencji prasowej w Rzymie szef Obrony Cywilnej, specjalny komisarz ds. kryzysu Angelo Borrelli, zastrzegł wyraźnie, że zmarłe osoby były zakażone koronawirusem, ale jednocześnie obciążone innymi chorobami. Tym samym we Włoszech zaczyna się mówić o osobach zmarłych "z koronawirusem". "Tych 168 osób nie zmarło na koronawirusa, ale to ludzie, którzy wśród różnych chorób mieli także koronawirusa" - podkreślił.
Komisarz Borrelli przedstawił statystykę, wskazującą, że 2 proc. zmarłych to osoby między 50 a 59 rokiem życia, 8 proc. - to 60-latkowie, 32 proc. - 70-latkowie, 45 proc. - to ludzie w wieku 80-89 lat. 14 proc. miało ponad 90 lat.
Ratuj się kto może. 90% ludzi ,którzy umarli miało ponad 70 lat ,a 59% ponad 80 lat. Każdego czeka śmierć. Jak żyć?!
A tak na poważnie to puknijcie się w łeb i dziękuję za kolejne akcje
Naprawdę, coś strasznego - umierają starzy ludzie. Normalnie nienormalne ,ewenement jakiś. Gdyby to dzieci umierały to można by się przejmować.
Człowieku obudź się ,bo widzę większość w tych czasach myśli ,że jest nieśmiertelna.
Tymczasem ,na świecie umiera miliony małych dzieci i jakoś cię to nie rusza. Myślę ,że w swoim życiu wysłałem więcej kasy na pomoc ludziom niż ty. Ale łatwiej jest obrażać i pisać bzdury.
Wierzysz w boga? Bo ja nie... ale jak wierzysz to przyjdzie czas ,gdzie twój miłościwy bóg napluje ci w ryj za swoją hipokryzje
Tak jak już wcześniej napisałem w którymś wątku. Po 1-2 zł kupie cały FF lub po połowie z rtomala. Zejdzcie do tego poziomu to po zakupach upublicznimy portfel
Co ty robisz gow mnie obchodzi. Ci naganiacze ida po trupach tych co mają koronowirusa po zyski. Oni już dawno opchneli tego śmiecia ulicy po 12-14 zł A teraz kręcą kolka.
Czy to jest wylewanie szamba na Novavis? Krytykuję Matiza - uważam, że takich ludzi trzeba tempić za wszelką miarę. Ten człowiek jest szkodnikiem i degeneratem. O firmie możemy pogadać w innym temacie.
ps Nie wiem czemu tak go bronisz, znasz go osobiście i uważasz, że moja opinia na jego temat jest błędna?
Nie ma co się wdawać w pyskówki między tymi ludźmi. To chyba jest jakaś ekipa znajomych z liceum i piszą na siebie posty dla zabawy, tomal, matrix, matiz i jeszcze ten czwarty typek. Szkoda ze niektórzy uwierzyli, ze ci goście piszą coś na poważnie i ze znają się na giełdzie / spółce.