to dobrze świadczy zarówno o Spółce jak i Prezesie, zazwyczaj Prezesi sprzedają akcje a nie je kupują tutaj jest zupełnie odwrotnie ale ja mam na to swoja teorię: ostatnio dali komunikat o tym że jeden z kolosów92,5mld usd przychodów) notowanych w Kanadzie chce się zaangażować jako strategiczny i to bez emisji liczba akcji jest ograniczona co Prezes znakomicie wie. Na innym wątku pisałem że jeżeli jest to jednorazowy strzał Prezesa to zapewne nie należy szukać kontekstu ale jeżeli będzie tego więcej to czy konteks Kanadyjczyków nie wchodzi w analizę możliwości?
Prezes może powiększać swoje zaangażowanie, aby sprzedać potem część swoich udziałów innej spółce i jednocześnie zachować kontrolą, na jaką się dogadają. Ale realnie i biznesowo, nie powinien oddawać za mniej niż 4 zł/akcja (na obecnym etapie).
myślisz że zrobią wezwanie? jaką cenę obstawiasz jeżeli by do niego doszło?
a może skupią z rynku, musimy pamiętać że to na razie NDA, fakt z niezłymi grubasami i może być naprawdę ciekawie, jak będzie czas pokaże wszystko
jak każdy dorosły człowiek, wie co robi
Ale Prezes Spółki o Spółce wie najwięcej więc po wczorajszych zakupach Prezesa jestem spokojny ciekawi mnie czy to był jednorazowy zakup