• Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~fanpli [89.64.78.*]
    dokładnie, jak w tytule
    ile ropy wydobywa platige, a może ma biznes związany z jej przetwórstwem?
    jakoś tego nie ogarniam...
    bo, jeśli za dzisiejszą panikę i test dołków ropy z 2016 odpowiada wojna cenowa saudów z rosją, to ja tu czegoś nie rozumiem?
    https://stooq.pl/n/?f=1340770
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Cinek [78.133.233.*]
    link

Dzisiejszy spadek na PLI był do przewidzenia patrząć na indeksy w stanach, widać wyraźną korelacje. Giełdy spadają to i PLI spada, nie ma dużych obrotów, więc jest to chwilowe zbicie kursu. Uspokoją się nastroje na giełdach to i kurs znowu wystrzeli kilkanaście %. Nie ma to sensu patrząc na fundamenty spółki, ale patrząć na otoczenie makro ekonomiczne to jakiś sens ma. Złe makro gdzieś na świecie = spadki na Polskiej giełdzie, taki mamy klimat...
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Reggaer [5.173.33.*]
    Fanpli pamietam wypowiedzi zarządu jak ostatni kryzys wpłynął na biznes .przy takiej płynności i kryzysie to będzie po kilka złotych
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~fanpli [89.64.78.*]
    Cinek, ale od razu blisko 20 procent w dół?
    co, to za paniczni posiadacze akcji?
    szukając inwestycji adekwatnie do ''trudnych czasów'' to, właśnie tutaj powinien się alokować kapitał
    ps> w sumie to, psychoanalizy nie stosuję, bo żaden ze mnie freud ani jung
    tak więc, nie potrafię tego racjonalnie zrozumieć...
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Stolnik [94.246.158.*]
    Fanpli nie obraź się, ale to, że nie ogarniasz widać już od dłuższego czasu, cały czas ignorujesz trend myśląc, że jesteś mądrzejszy i wiesz więcej. Zamiast zgadywać co będzie dołącz się do trendu, inaczej będziesz miał kosztowną naukę
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Panowie niestety spółki z mała płynnością dostaną mocno. Dzień w dzień indeksy będą się niżej otwierać a nie będzie zleceń na K
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Cinek [83.21.10.*]
    Pli już dostało przez brak płynności, kurs nie ma dużo miejsca na spadki, myślę, że znajdzie się sporo chętnych na k, jak nie jutro to do końca tygodnia. Wystarczy patrzeć na indeksy ze stanów przed otwarciem u nas, będzie odbicie to czas na kupowanie Pli, nie dziękujcie...
    Odbicie z minus 7,5 o 2,5
    A nie czekaj już spada znowu
    @reggaer
    jak w soczewce widać na twoim przykładzie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!
    widać, że wysypałeś akcje...
    ton twoich wpisów jest jednoznacznie defetystyczny, a opinia o notowaniach pli?
    nawet szkoda się do niej odnosić
    jednak, o ile łatwiej wpływać na kurs swoimi decyzjami inwestycyjnymi, szczególnie podatnymi na emocje
    tak już trudniej zmieniać fundamenty spółki, e tam , jest to wręcz niemożliwe poprzez opinie, wpisy, czy handel akcjami...
    pli ma silne fundamenty i to nie żadne naganianie tylko fakty, w długim terminie nie emocje, a rozsądek i analityczne myślenie
    dojdzie do głosu
    ps> kurcze, przecież ten wirus nie niszczy szarych komórek, myślmy racjonalnie
    co to jest wg Ciebie myślenie racjonalne ? gra przeciw trendowi ?
    fundamenty nie mają obecnie żadnego znaczenia, a Ty dodatkowo przerysowujesz sytuację fundamentalną zamieniając na sytuację życzeniową , zaklinasz rzeczywistość

stolnik,
    jeśli chcesz być wiarygodny, a nie postrzegany jako troll, to poprzyj swoja tezę o trendzie i słabych fundamentach pli jakiś dowodem
    np, 12 miesięczny trend mamy wzrostowy, 3 miesięczny spadkowy, ale wydaje się być już na wyczerpaniu...
    odnośnie fundamentów, to nie kreuję żadnych fake njusów, tylko patrzę na raporty>>> tam, gołym okiem widać poprawiające się wskaźniki i rentowność spółki plus spadek niewielkiego już zadłużenia, które weszły w pozytywny trend
    tylko ignorant tego nie zauważy
    ps> ale, miej satysfakcję z tego, że posiadacze akcji tracą, to takie małostkowe....
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~bolo [141.197.10.*]
    Przy takiej płynności to tu nie ma żadnego trendu wzrostowego, tylko tu jest kiszenie ogóra. Jedna z bardziej dupiatych spółek, jakie sa na NC niestety. Człowiek żałuje, że tyle czasu zmarnował na takie badziewie. Można pisać co się chce, ale jak się nie dba o inwestorów, to oni sami nie przyjdą. A Zarząd ma niestety inwestorów w poważaniu. Mogli wykorzystać dobry okres na giełdzie, ale tego nie zrobili. Komunikaty od święta, brak informacji powoduje, że ta spółka niestety wygląda jak spółka krzak. I nawet ambitne projekty jej nie ratują, bo niewiele za tym idzie.
    wiem, wiem...patrzę jednostronnie
    ale, bolo:
    nie zgodzę się z twoja opinią
    cyt
    ''Można pisać co się chce, ale jak się nie dba o inwestorów, to oni sami nie przyjdą. A Zarząd ma niestety inwestorów w poważaniu. Mogli wykorzystać dobry okres na giełdzie, ale tego nie zrobili. Komunikaty od święta, brak informacji powoduje, że ta spółka niestety wygląda jak spółka krzak...''
    owszem, sikora z tym swoim bankomatem to wcielone zło
    na szczęście, on już nie zarządza spółką, a cała sytuacja z mega przecena czegos zapewne go nauczy?
    nowy zarząd ma wizję i prezes w wielu wywiadach dużo o platige opowiadał
    co, zaś do zmiany postrzegania spółki na nc, to zbliża się najważniejszy element: raport roczny, którym nie powinien w żaden sposób zachwiać ubiegłoroczny czwarty kwartał
    wyjdzie wtedy czarno na białym, że >>>>> SPÓŁKA JEST RENTOWNA I MA JEDNO Z WYŻSZYCH ROE NA GPW
    i spokojnie: zdołowane akcje dobrej spółki już mądrzy akumulują, a ci bardziej niewierzący?
    po fakcie, o którym napisałem powinni się rzucić na papiery pli
    ps> bolo, pisanie o spółce krzak to ignorancja, masz dwa duże kontrakty w ciągu miesiąca i było stosowne komunikaty, cóż: prezes nie może do mediów latać i wyjaśniać od a do z takim jak ty, co robi, co będzie robić i co zrobiło dotychczas platige
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Plex [95.40.170.*]
    Obecnie będzie wiele okazji na rynku, dobrych spółek przecenionych. Nikt nie zwróci uwagi na PLI. Do tego jak ktoś pisał, w ciężkich czasach tnie się kasę na marketing i oki dostanie po tyłku
    Bo w dobrym okresie jakoś im idzie ale na kredycie.

Dobrze że się tego pozbyłem 2 lata temu i dziwię się że nie sprzedaliście tego jak podbiło do 40 zł.
  • Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~Jachu [5.184.105.*]
    Fanpli Jak to dla ciebie taka okazja teraz to wez kredyt i kupuj! Podbijesz kurs i w końcu się przydasz.
    hehe, ilu tu teraz mądrali?!
    swoje mam i swoje spokojnie dokupuję
    oczywiście każdy chciałby mieć akcje jak rosną
    a, nie mieć jak spadają, chyba, że ma wolną gotówkę i sobie kupuje po okazyjnej cenie
    należę do weteranów naszego banana i emocje trzymam w ryzach
    kierując się analizą fundamentalną - w mojej ocenie - akcje spółki mają o wiele wyższą wartość niż jej dzisiejsza cena
    gra się nie skończyła, choć prześmiewcy i posiadacze akcji narodowego banku polskiego są dziś górą
    ważny jest horyzont, mój to kilka lat i w spekulacje się nie bawię
    i śmieszne są wpisy niektórych gości na zasadzie, że jak mają akcje to piszą cacy, a jak się ich pozbędą, to psy na spółce wieszają
    ps> owszem rozczarowanie z powodu praw autorskich było, ale nie można ciągle oglądać się za siebie i naprawdę odkąd rządzi pan żbikowski, od początku zeszłego roku do dziś pli nie rozczarowało in minus? nikt z plujących na pli nie podał żadnych konkretów...tak się nie prowadzi konstruktywnej polemiki

@fanpli

"jeśli chcesz być wiarygodny, a nie postrzegany jako troll, to poprzyj swoja tezę o trendzie i słabych fundamentach pli jakiś dowodem"
    kurs spada bezustannie od 85 zł do obecnie 17 i ty chcesz dowodów ? raczysz żartować ?
    czym ty się kierujesz rozbijając trend na 12 miesięczny , 3 miesięczny i po co ? sugerujesz się sma ? nie dziwię się , że nadal nie wiesz o co chodzi. Kieruj się nadal sma, roe urojonymi fundamentami i sugestiami a potem dziw się na forum, że cena spada a ty nie wiesz o co chodzi.
    Chodzi o pieniądze, albo coś jest tanie albo drogie , być może nagle okaże się , że zawarli super kontrakt, dostali udział w produkcji albo kasę na następny sezon, wtedy cena wyskoczy w górę. Ale do póki nie zmieni się obraz spółki technicznie ja uważam, że nie ma co wchodzić , bo jest nie najlepiej mówiąc eufemistycznie.
    nie życzę akcjonariuszom spadku i straty, ot stoję z boku i obserwuję co dalej jedną z kilkunastu spółek, nie dotknę tego powtarzam jeśli nie zmieni się technicznie. Dodam też, że obwinianie innych za swoje nietrafione inwestycje jest co najwyżej dziecinadą a o to cię nie podejrzewam dlatego sugestie o trolowaniu czy ignorancji puszczę mimo uszu.
    Jeśli tak bardzo zależy ci na spółce to wytłumacz mi co ty jako obecny akcjonariusz masz z tego, że będzie emisja motywacyjna dla zarządu ? i po ile ? twoje akcje zyskają na wartości ? czyim kosztem się to odbywa ? I jak to jest , że spółka nie zarobiła dotąd na serialu który jest hitem ? a może zarobiło tylko kilku panów na umowach producenckich i łapiąc kolejne projekty, zamiast spółki , ja tego nie wiem, może ty mi wytłumaczysz ?  
    stolnik
    spółka nie spada bez przerwy, bo owszem porosła na 80 i spadał na 12, ale potem porosła znowu do 40
    czynisz fakty sobie przyjaznymi, to taka manipulacja, lepiej sprawdź to i owo, ale ok:
    ty kierujesz się at, ale prawdziwa at to tak kiedy jeden czynnik typu akcja rodzi reakcje wielu czynników
    i tak na kontraktach, czy, najbardziej płynnych spółkach można stosować at, tutaj nie bardzo...
    tyle pisało się o tym malarzy wykresu, poszukaj sobie
    nie muszę ciebie przekonywać do spółki, bo i po co?
    tacy jak ty, to ani swoich 4 liter na walne nie ruszą, ani nie poczytasz raportów, coś popatrzysz na kreski, a wiedzę o fundamentach pewnie czerpiesz z forów?
    szkoda mojego czasu na wyjaśnianie ci jaka spółką jest i jak działa platige
    do ciebie i tobie podobnych oprócz emocji nie trafiają racjonalne argumenty
    ps> mam kolegę, co porównywał pli i gwiazdę gpw: playway .... hehee, tutaj 50 mln kap, tam ponad 2 mld, gdzie baza i szukanie ewentualnego potencjału wzrostu? nikogo nie zdziwi jak takie pli podwoi kap
    ale, aby playway miał 4 mld? ho ho, wątpię, dlatego też tutaj szukam potencjału
    podtrzymuję, to dobra spółka
    czemu?
    poczytaj raporty z 2018 r!
    skąd wiesz że nigdy nie byłem na wza ?
    nie mam zamiaru cię przekonywać, co najwyżej porozmawiać , ja nie zmienię zdania , ty również
    o tym kto ma rację decyduje kurs.
    powtarzam a po raz ostatni, nie twierdzę że platige to zła spółka, twierdzę, że obecny kurs nie jest okazją do kupna, o tym mówi sytuacja techniczna nie ja. Nasłuchałem się już tyle razy o sytuacji fundamentalnej różnych spółek, których właściciele, zarząd czy kto tam jeszcze chwalili się wskaźnikami, a technicznie byli w d. , że już na to nie zwracam żadnej uwagi. Tylko technika. Ok, jeśli masz rację i fundamenty są jakie mówisz, nie ma bata aby technika tego nie pokazała, aby nie zmienił się trend. wtedy owszem kupię akcje. Na razie tylko obserwuję, nic więcej. Życzę powodzenia, będzie ci potrzebne

• Re: Ile, ropy wydobywa Platige? Autor: ~xxl [91.219.115.*]
    trend sie chyba odwróci, ale przy cyfrze nie liczbie
    Dzisiaj wyszedłem z końcówki papieru . Do zoba znów przy cyfrze , mam czas
[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.