• prognoza MAE Autor: ~leif2 [87.205.143.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1339575

Czyli tylko kołchoz zwany UE ma zamiar zrobić sobie niedobrze
    ;)
  • Re: prognoza MAE Autor: ~fasing [91.150.169.*]
    mogli by podac szacunki wynikow , pewnie lada moment
  • Re: prognoza MAE Autor: ~Cz_cza [5.184.204.*]
    Ale będzie moc odpisów.
  • Re: prognoza MAE Autor: ~fasing [91.150.169.*]
    tak
    i sie fasing przewroci
    i sobie kupisz za 1 zl cala firme
  • Re: prognoza MAE Autor: ~tomasz [37.30.54.*]
    Obserwuję, dokupuję nieznacznie (mam i tak sporo) i widzę, że niestety nadal jest podmiot, który zapewnia podaż bez względu na cenę. Moim zdaniem nie jest to system bo do sprzedaży wystawiane są ilości akcji po kilka setek a nie kosmetyczne ilości sztuk.
    Skoro tak, skoro ktoś musi sie wyprzedać z akcji, to trudno trzeba przełknąć ten okres wychodzenia na siłę i nie ma co walczyć z tym, co ten podmiot musi osiągnąć tj. zejście do zera??

Jednak w tej sytuacji zasadnym jest wystąpić może do Spółki o program skupu akcji własnych celem ich umorzenia za środki które miałaby zostać przekazane na wypłatę dywidendy. Ulży to wychodzącemu - nie jest wiadomo ile jeszcze ma i ile będzie się męczył od obecnej ceny 2 zł a może i 5 zł. Myślę że taki skup będzie o niebo lepszy także dla pozostałych akcjonariuszy i samej Spółki.

Dodatkowo jak już gdzieś pisałem może warto stanąć jednolicie na WZA i podjąć merytoryczną dyskusję o sprawach albo pokazać, że drobni akcjonariusze też sie tu znajdują. Oczywiście tu trzeba czegoś więcej a niżeli tego forum oraz należy pozyskać dobrą obsługę prawną. Wyobrażam sobie 10 osób akcjonariuszy każdy lekko po naście "k" akcji.
  • Re: prognoza MAE Autor: ~fas [5.173.80.*]
    to nie jest zadne podmiot, ich juz nie ma
    to wychodza drobni stad nie ma paniki i kurs spadl nieznacznie, w stosunku do rynku
    latwo bedzie szybko wrocic wyzej podazy tez zadnej nie ma
    drobni wychodza i pewnie usredniaja pozycje nabinnych stratach
    taki swoisty swing
    rynek odbije to tu tez beda odbudowywac pozcycje
  • Re: prognoza MAE Autor: ~fas [185.201.68.*]
    ale zgadzam sie z Tomaszem, ze te 3-4 MLN zamiast dywidendy lepiej przeznaczyc na buy back z cena maxymalna jakies 25-30 zł
  • Re: prognoza MAE Autor: ~tomasz [83.144.67.*]
    nie o takiej cenie pisałem w poście (nawet nie myślę o tym poziomie) - co prawda nie wskazałem jej wprost ale z całokształtu mej wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o cenę na obecnych poziomach tj. tej tej, po której dziś ktoś tak bardzo chce sprzedać tylko kupców mu brak. Dlatego skoro musi to niech sprzeda Spółce i po sprawie.

Dla jasności chodzi o cenę rzędu max do 15 zł na akcję - w tych granicach niech odda i ulży sobie oraz pomoże innym, skończy sie podaż na siłę.
  • Re: prognoza MAE Autor: ~fasing [185.201.68.*]
    ale tych akcji do odkupienia jest max 50 K i to od takich ziomkow jak my
    wiec uwazam ze dywidenda jest lepsza
    rodzina sie nie zgodzi na skup, przeciez sami nie sprzedazad w skupie ani jednej sztuki
    niech oglosza dywidende wyzsza > 1 zł i dalej dobieram
[x]
FASING 0,79% 12,80 2025-09-26 16:09:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.