Obserwuję, dokupuję nieznacznie (mam i tak sporo) i widzę, że niestety nadal jest podmiot, który zapewnia podaż bez względu na cenę. Moim zdaniem nie jest to system bo do sprzedaży wystawiane są ilości akcji po kilka setek a nie kosmetyczne ilości sztuk. Skoro tak, skoro ktoś musi sie wyprzedać z akcji, to trudno trzeba przełknąć ten okres wychodzenia na siłę i nie ma co walczyć z tym, co ten podmiot musi osiągnąć tj. zejście do zera??
Jednak w tej sytuacji zasadnym jest wystąpić może do Spółki o program skupu akcji własnych celem ich umorzenia za środki które miałaby zostać przekazane na wypłatę dywidendy. Ulży to wychodzącemu - nie jest wiadomo ile jeszcze ma i ile będzie się męczył od obecnej ceny 2 zł a może i 5 zł. Myślę że taki skup będzie o niebo lepszy także dla pozostałych akcjonariuszy i samej Spółki.
Dodatkowo jak już gdzieś pisałem może warto stanąć jednolicie na WZA i podjąć merytoryczną dyskusję o sprawach albo pokazać, że drobni akcjonariusze też sie tu znajdują. Oczywiście tu trzeba czegoś więcej a niżeli tego forum oraz należy pozyskać dobrą obsługę prawną. Wyobrażam sobie 10 osób akcjonariuszy każdy lekko po naście "k" akcji.
to nie jest zadne podmiot, ich juz nie ma
to wychodza drobni stad nie ma paniki i kurs spadl nieznacznie, w stosunku do rynku
latwo bedzie szybko wrocic wyzej podazy tez zadnej nie ma
drobni wychodza i pewnie usredniaja pozycje nabinnych stratach
taki swoisty swing
rynek odbije to tu tez beda odbudowywac pozcycje
nie o takiej cenie pisałem w poście (nawet nie myślę o tym poziomie) - co prawda nie wskazałem jej wprost ale z całokształtu mej wypowiedzi jasno wynika, że chodzi o cenę na obecnych poziomach tj. tej tej, po której dziś ktoś tak bardzo chce sprzedać tylko kupców mu brak. Dlatego skoro musi to niech sprzeda Spółce i po sprawie.
Dla jasności chodzi o cenę rzędu max do 15 zł na akcję - w tych granicach niech odda i ulży sobie oraz pomoże innym, skończy sie podaż na siłę.
ale tych akcji do odkupienia jest max 50 K i to od takich ziomkow jak my wiec uwazam ze dywidenda jest lepsza rodzina sie nie zgodzi na skup, przeciez sami nie sprzedazad w skupie ani jednej sztuki niech oglosza dywidende wyzsza > 1 zł i dalej dobieram