• Armagedon Autor: ~Stu [46.134.128.*]
    Leci na leb na szyje lepiej sie ewakuowac bo przez koronawirusa produkcja apple stanela co odbije sie na idream.
  • Re: Armagedon Autor: ~l27 [91.102.105.*]
    Z paniką nie wygrasz
  • Re: Armagedon Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.253.181.*]
    Szykować gotówkę i czekać. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Armagedon Autor: ~polo [46.134.128.*]
    na co czekac niby ? tu bedzie zjazd ponizej 20 zl zaraz...
  • Re: Armagedon Autor: ~Etl [37.30.29.*]
    Niestety w panice nikt nie patrzy na fundamenty teraz wszystko leci
  • Re: Armagedon Autor: ~dirk4 [185.172.84.*]
    Po po co panikowac i sprzedawać dobrą firmę , kto jest tutaj długoterminowo stawia stoplossy i czeka , ot filozofia
  • Re: Armagedon Autor: ~Wiking [195.8.194.*]
    Kto inwestuje długoterminowo, nie stawia stoplossów.
  • Re: Armagedon Autor: dirk4 [5.57.129.*]
    a czemu mam nie stawiać stoplossów skoro po kryzysie mogę odebrać swoje akcje taniej.
  • Re: Armagedon Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    A wydawało się że spółka dobra,dywidendowa ,mało akcji w obrocie to nie będzie dramatycznie przeceniona/Cóż -wydawało się-panika zweryfikowała to co sie wydawało:))
  • Re: Armagedon Autor: ~nick [193.109.212.*]
    Tak, tak rekiny finansjery.

Po pierwsze to panikę wywołaliście sami, a potem się dziwicie, że spada. A po drugie, ciekawe czy nie będziecie odkupować drożej niż sprzedawaliście.
  • Re: Armagedon Autor: ~-Vic [195.47.201.*]
    Nie będą kupować bo gdy to robili to lepszy dla nich był biznes wpłacając na konto 1,5 % zamiast co roku brać dywidendę 8-10 %. Nie mieszaj im w głowach.
  • Re: Armagedon Autor: ~St [89.64.95.*]
    Warto jedną rzecz zasygnalizować, opóźnienie wprowadzenia nowych iphonów, to odbije się na idream - nowych telefonów się nie serwisuje pogwarancyjnie! Dopóki mają części dopóty jest ok.
  • Re: Armagedon Autor: ~Młody [178.37.218.*]
    Sprzedawajcie akcje , będzie wszystko leciało na dół . Mocno mocno coraz mocniej .
  • Re: Armagedon Autor: dirk4 [185.172.84.*]
    sprzedawajcie wszyscy, ja wziąłem kredyt 50000 na zakup ETL to bede miał co kupować po taniości.
  • Re: Armagedon Autor: sebastian_successful_investor [79.78.78.*]
    Z kredytem to przeginka, ale zgadzam sie, to jest marzenie inwestora dlugoterminowego....w du...mam panike. TU sprawdza sie te 5% a pada te 95%.

Ja tez sie obkupuje....nie wazne, ze gpw moze wyczarowac przecene jeszcze 20%, tez kupie, ale za swoje kolego...nie lam zasad, bo oberwiesz...od rynku!

pozdrawiam i zycze wszystkim wytrwania!!
    Bedzie 19... dokupuję/Wcześniej NIE!Proszę sprzedawać -CZEKAM(znowu wisimy na dolnych) :)))
  • Re: Armagedon Autor: ~J70 [188.146.62.*]
    Niestety biznes Eurotel opiera się na obsłudze klienta w salonach sprzedaży a teraz ruch będzie mały obroty pewnie spadną , trzeba jeszcze poczekać z dokupieniem akcji , ciekawe gdzie produkuje się fotowoltanikę dla soonenergy
  • Re: Armagedon Autor: ~Młody [77.255.189.*]
    Dirk4 czy dokupiłeś czy jeszcze nie , bo dokupisz jeszcze taniej .Jestem początkującym ale czuja miałem .
    Na razie siedzę i obserwuję, nigdzie mi się nie pali, wirus dopiero się rozkręca w PL. Spokój i obserwacja to dla mnie podstawa. mam takie zasady.
    1. Nie kupując nic nie tracę.
    2. Nie ma super niepowtarzalnych okazji, że musisz kupić już teraz. Stracisz jedną okazje przyjdą kolejne.

od kliku miesięcy jestem nastawiony defensywnie i nie wydaję kasy na prawo i lewo bo jest okazja coś dorwać.
    nie do końca tak to widzę. Wszystko zależy czy jesteś długogłowcem czy kupujesz dziś na 3 mieś. a potem sprzedajesz. W długim terminie to, że teraz coś spadnie w zyskach bo salony są zamknięte to jest nic bo ludzie bez telefonów nie potrafią żyć. One są jak chleb czy makaron - towarem pierwszej potrzeby. Teraz za telefon płacicie po 3.ooo zł a ja kupiłem spoko laptopa za 2000 zł. Rozwala mnie czasem ten dysonans bo na lapku mogę o wiele więcej niż komórce a mimo to telefony dominują.

do kolegi @ ~Młody

jak pandemia się skończy to cokolwiek kupisz to i tak zarobisz :) (nie mówię tu o badziewiach typu ursus lub RNK). Popatrz na PZU super wyniki a kurs leży. Myślisz , że po wszystkim kurs nie wystrzeli na północ?
  • Re: Armagedon Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.75.*]
    Ja akurat trzymam akcje i czekam z uśrednieniem tej i innych sp. dywidendowych. CWK może być podpowiedzią. Pozdrawiam. Dywidendowy
    Dnia 2020-03-12 o godz. 19:32 dirk4 napisał(a):
    > nie do końca tak to widzę. Wszystko zależy czy jesteś długogłowcem czy kupujesz dziś na 3 mieś. a potem sprzedajesz. W długim terminie to, że teraz coś spadnie w zyskach bo salony są zamknięte to jest nic bo ludzie bez telefonów nie potrafią żyć. One są jak chleb czy makaron - towarem pierwszej potrzeby. Teraz za telefon płacicie po 3.ooo zł a ja kupiłem spoko laptopa za 2000 zł. Rozwala mnie czasem ten dysonans bo na lapku mogę o wiele więcej niż komórce a mimo to telefony dominują.
    > >
    > >
    > > do kolegi @ ~Młody
    > >
    > > jak pandemia się skończy to cokolwiek kupisz to i tak zarobisz :) (nie mówię tu o badziewiach typu ursus lub RNK). Popatrz na PZU super wyniki a kurs leży. Myślisz , że po wszystkim kurs nie wystrzeli na północ?

PZU?NIe,nie ,nie.Nie wystrzeli na północ.To spółka SP ,tam rządzi Sasin/Jest umoczona w ALiora; jeśli odpisze straty na banku lub każą mu zakupić mBank; to pożegnasz sie z dobrym kursem i dywidendami na długo
    Trzymaj się z daleka od spółek SP!
  • Re: Armagedon Autor: ~Młody [77.255.190.*]
    aaxa ma rację , politycy nie mają pojęcia o zarządzaniu przedsiębiorstwami ale rządzą jak ślepi i głusi a najgorsze jest to , że akcjonariuszami nikt się nie przejmuje . Ale przy ETL też mam problem bo pierwszy kwartał tego roku nie będzie kolorowy a drugi i następne tęż mogą być dużo słabsze ze względu na wirusa .
    Nie sądzę "Młody" by Eurotel dostał bardzo po łapach/Ludzie KOCHAJĄ smartfony i bez nich głupieją/Sam jesteś młody to wiesz jak to jest:)))
    A za 2019m może być zysk nawet w okolicach 15-16mln(oby) co daje zysk na akcję około 4pln no i dużą dywidendę.Cena akcji w tej chwili sprzyja zakupom; ale strach jest jeszcze większy:))
  • Re: Armagedon Autor: ~gpee [91.102.105.*]
    Tylko przy obecnej sytuacji mogą nie wypłacić dywidendy
    Dnia 2020-03-14 o godz. 09:43 ~gpee napisał(a):
    > Tylko przy obecnej sytuacji mogą nie wypłacić dywidendy

Mogą nie wypłacić,tylko dlaczego?Natomiast mogą obciąć stopę dyw. np do 30-40%
  • Re: Armagedon Autor: ~ech [37.248.154.*]
    Armagedon to będzie w poniedziałek. Bardzo źle się rozwija sytuacja dla eurotelu.
  • apple Autor: ~Pytek [95.160.156.*]
    https://www.pb.pl/apple-zamyka-sklepy-na-calym-swiecie-985148 

Cy ktoś już wie, czy dotyczy to też salonów ETL?
  • Re: apple Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-03-14 o godz. 23:44 ~Pytek napisał(a):
    >https://www.pb.pl/apple-zamyka-sklepy-na-calym-swiecie-985148
    >
    > Cy ktoś już wie, czy dotyczy to też salonów ETL?

W takim razie czekam na 10pln:)) Wcześniej nie ruszam!
    Pierwszy kwartał może być słabszy, drugi może być słabiutki , trzeci i czwarty zobaczymy.
    Chiny już ruszają , ale trochę to tam trwało; czy zamkną salony w PL? ZOBACZYMY!
  • Re: apple Autor: ~Dirk4 [5.57.129.*]
    Nie dotyczy ! Eurotel jest reselerem to dotyczy tylko sklepów będących własnością Apple inc. Ludzie ogarnijcie się nie siejcie paniki jak nie sprawdzicie informacji!!
  • Re: apple Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-03-15 o godz. 11:16 ~Dirk4 napisał(a):
    > Nie dotyczy ! Eurotel jest reselerem to dotyczy tylko sklepów będących własnością Apple inc. Ludzie ogarnijcie się nie siejcie paniki jak nie sprawdzicie informacji!!

Niech sieją panikę/Sprzedawać -KUPIĘ TANIO!Bo już jest tanio!
  • Re: apple Autor: ~Ddd [46.134.128.*]
    Sam nie masz sprawdzonych informacji bo oficjalny profil idream na facebooku podal informacje ze salony zostaja zamkniete. Poczytaj a potem sie wypowiadaj
[x]
EUROTEL 6,38% 31,70 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.