• Co to tak leci Autor: ~pro [94.254.163.*]
    Na ilu się zatrzyma ?
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Xa [37.30.0.*]
    Sky is no limit a co do dna to gdzieś w połowie dużego ruchu jesteśmy więc tutaj było by dobrze o ile będzie utrzymany trend wzrostowy. Spółka sobie radzi, chociaż nie jest idealna to jak na IT wycena jest bardzo niska. Chyba że są trupy w szafie :P Może ten trup to Sevenet.
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Tralala [95.91.25.*]
    Dzięki za akcję po 4.38, pozdro
  • Re: Co to tak leci Autor: ~xa [37.130.45.*]
    Złapałeś dołek mówisz he he he xD
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Mniejnaiwny [37.30.53.*]
    Buhhhhhha tralllla
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Klocuś [95.41.37.*]
    Pękła bańka na NewConnect, zauważ że największe śmieci rosły najbardziej, im spółka zdrowsza tym rosła słabiej a jakieś badziewia typu promise, idh czy figene potrajały wartość. Kto bardziej doświadczony ten szybciej wieje, na koniec kurs wróci do bazy a na forum lament będzie trwał długie lata... I tyle.
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Xa [37.130.45.*]
    Niestety będzie więcej takich akcji, aby pękła bańka na nc musialo by ubyć inwestorów, a ich jak na zlość tylko przybywa(inflacja). Z małym kapitałem najlepiej go powiększać własnie na takich spółkach. To że tu się to skończylo nie znaczy ze gdzie indziej sie nie zacznie :P Wiedzą to juz wszyscy i korzystają. Najpierw kupuja potem wykorzystuja jakas informacje i naganiaja i przeskakuja dalej. Co do wartosci spolek kazdy ocenia idywidualnie, nawet domy maklerskie robią to nieudolnie i moim zdaniem łatwiej i lepiej to robimy z domów :)
  • Re: Co to tak leci Autor: ~noshtsherlock [157.25.121.*]
    Ci co za późno weszli albo podebrali po wystrzale w górę mają pełne gacie, więc wysypują. Jak przestaną sypać sprzedażą.
  • Re: Co to tak leci Autor: ~all [185.244.85.*]
    mozecie powiedziec pod jakim wzgledem Promise jest przewartosciowane,ja akurat uwazam ze teraz jest korekta po wzroscie,ktora wlasnie sie wypelnila i dalszy marsz na polnoc,pod koniec 2020 obstawiam przedzial 10-12zl,po drodze gruba dywidenda
  • Re: Co to tak leci Autor: ~admin [188.147.42.*]
    dokładnie, umoczyłem na tym, kupiłem po 5,3 a jest prawie 1 zł niżej, super strata w 3 dni
  • Re: Co to tak leci Autor: ~gościu [176.221.122.*]
    Wcześniej przegapiłem zakup po 2,50 czyżby tym razem kupię? Ostra ta korekta jak na razie.
  • Re: Co to tak leci Autor: ~Xa [37.30.29.*]
    Na Fejsie sie mi ich reklamy wyswietlaja, a to ciekawe :P Mam od 6 zł i w sumie nie ma we mnie paniki ale wiecie dywersyfikacja. Mamy przed sobą ciekawy okres ja wyceniamy spółkę na wyżej a jak wyceni rynek i co się stanie w kolejnych kwartałach to zobaczymy :)
  • Re: Co to tak leci Autor: ~zjadacz-dywidend [77.255.11.*]
     "Re: Co to tak leci Autor: ~Xa [37.30.0.*] 2020-02-21 09:44
    Sky is no limit a co do dna to gdzieś w połowie dużego ruchu jesteśmy więc tutaj było by dobrze o ile będzie utrzymany trend wzrostowy. Spółka sobie radzi, chociaż nie jest idealna to jak na IT wycena jest bardzo niska. Chyba że są trupy w szafie :P Może ten trup to Sevenet."
    Może nie od razu trup, ale coś w tym jest. Promise zainwestował w Sevenet sporo kasy. Uważam, że powinien mieć z tego tytułu konkretne profity - np. w postaci dywidendy. A oni co robią? Zezwalają spółce zależnej na nabijanie kosztów milionowymi premiami plus pochodnymi - świadomie pomniejszając sobie zysk do podziału i rezygnując z dywidendy. Dziwna sytuacja jak dla mnie, nawet bardzo dziwna.
[x]
PROMISE -2,67% 9,10 2025-09-26 10:52:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.