• Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~Piotr [194.181.192.*]
    Wiem, że jestesmy tu kółkiem wzajemnej adoracji, bo tylko posiadający NGG to czytają ale...

Kiedys miałem CDProjekt w cenie 4zł za akcje (2010 rok).
    Chciałem byc "graczem" i bardzo starałem się wyłapac wahania kursu a ostatecznie tam było nudno bądz wpadały duze przeceny, wiec wyszedłem.
    Domyslcie się co dzisiaj mysle ?
    Miałem 2500 akcji CD project.
    Widzialem co sie działo 3 dni wstecz....

Zważcie na jedno. Im wiecej osob teraz obróci tymi akcjami w tej cenie tym stabilniejszy będzie kurs, bo wszyscy własciciele będą je mieli zakupione po około 35gr.
    Trzeba to po prostu kupic i NA PRAWDE zapomniec o tym minimum do maja.
    Wtedy sie upewnimy o zasadności tej decyzji i juz bedzie tylko codzienna obserwacja wolnego, stabilnego (w uśrednieniu tygodniowym) wzrostu notowan. Tak jak w CDR.
  • Re: Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~Bzyczek [5.173.170.*]
    Wiem doskonale o czym Mówisz, moje początki z gpw to 2008 r. Na początki mojej kariiery kupiłem Optimusa (CDR obecnie) - 32tys mialem po 1,80zl - czyli ponad 57K PLN. sprzedałem przed premierą Wiedźmina po 9zl. Cieszyłem się jak dziecko, część się wydało, część poszło w inne spółki. Ale też sobie tak dumam co by było jak bym trzymał do obecnych poziomów...

Od 20008 człowiek się nauczył wiele i to co działo się na NGG od tygodnia to nawet nie kichnięcie :)

Pozdrawiam Cierpliwych i Myślących :)
  • Re: Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~Piotr [194.181.192.*]
    No dosc zabawne bo dzisiaj mogłbys to pisac z niewielkiego 17metrowego jachtu :)
    albo jakiegos apartamentu gdzie tam bys wymyslił sobie.
    Jak się potoczą losy społki nigdy nie wiadomo wiec i tak uwazam ze zrobiłes dobrze. W koncu wczesnie pozyskany duzy pieniadz tez jakos moze pracowac. Moze mniej efektywnie jakby pracował na CDR ale cos tam pewnie z nim poczyniłes.

Po NGG na tą chwile nie spodziewam się takiej kapitalizacji jak po CDR - nie mają zadnej nawet w ułamku tak porównywalnego produktu. Maja natomiast mase mniej ciekawych ale sprzedawalnych. Skala zrobi robote.
    Natomiast nie można wykluczyc ze w miare jedzenia apetyt wzrosnie i np za 2 lata pojawią się pomysły wydania wiekszego tytułu.
    W przypadku CDR mowimy o 12 latach.
    Tutaj młodzi inwestorzy liczą na 4,5 w tym tygodniu i to juz dla nich jest złapac Boga za kostki.
    Gry na giełdzie nie zaczyna się od próby krótkiej sprzedazy bo to sie nie moze udac.
    Zarabiaja Ci co zarabiaja głowa a nie sprytem.
    Sadze ze NGG jest jeszcze malutką firemką i tam rozbicie dwóch aut firmowych moze wpłynąc na losy całości.
    Ale potencjał jest. Mogą faktycznie łyżeczka po łyzeczce wypracowac sobie fajną pozycje.
  • Re: Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~Bzyczek [5.173.170.*]
    No Masz rację :)

A pamiętasz tą korektę na CDR z 9 na 6zł by znowu wrócić na 9zł do premiery Wiedźmina???

- jako młodziak na gpw mało co na zawał nie zszedłem :) - ale warto było nie sprzedawać na korekcie :)
    To jest własnie psychika.
    Czemu ludzie ni uciekaja przy -10% a uciekaja przy +10% albo odwrotnie.
    Korekta bez powodu to nic innego jak ustalenie nowego standardu ceny. Wszyscy zwątpieni się przetasowują z tymi co akurat dostrzegli okazje na szybki zakup.
    Inni co siedzą w pracy i zajęci sa swoim dniem ALE wiedzą gdzie powierzyli kase mają to w poważaniu.
    Po tygodniu zerkną na wykres i zobaczą jakas dziurke, ktorej i tak by nie wykorzystali a jak się przymruży oczy to tendencja na CDR była po prostu w góre.
    Tutaj sądze ze w nadciągajachych (niestety) miesiacach bedzie wzwyżka, ale do tego trzeba miec cierpliowsc. Bo moze sie okazac ze 36groszy będzie do marca kwietnia a moze maja i moze zacznie rosnąc po komunikatach. Byc moze będzie płynnie rosło wczesniej.
    W kazdym razie obserwowanie kursu NA ZYWO nie ma sensu bo prowokuje impulsywne myslenie.
    Albo to jest dobra firma albo zła i od tego nalezy wyjsc i decydowac o inweswotaniu. Nie od tego czy ktos z kapitałem 50tys zamknął pozycje i uruchomił lawine wyjsc.

• Re: Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~Iii [185.136.152.*]
    A ja mam zupełnie inna historie i nie tak stara jak kupiłem brastera po 19.50 i nie upiekłem na korekcie.
  • Re: Opowiem Wam pewną historie. Autor: ~JankoInwestor [83.26.249.*]
    Kupiłem za 30K Playwaya po 60 zł i sprzedałem na pierwszej górce po 200. Wydawało mi się że to świetny interes taki zysk w rok. Jak widać mógł być lepszy. Czasami pokutuje doświadczenie bo np na Vivid zarobiłem "tylko" 50% po spadku gdzie można było zarobić 400%. Tak tez mi się wydawało może być na Pay-u i takie szybkie wyjście. W NGGames wszedłem niedawno, i nie sądzę żeby w najbliższym czasie możliwy był jakiś mega wzrost o 200-300%. Przejrzałem wiekszość gier jakimi dysponuje spółka i nie sa to produkty rzucające na kolana ani te wydane ani te zapowiadane. Ale wystarczy, że zarząd uczciwie będzie rozwijał paletę gier i POWOLI będzie zwiekszał ich atrakcyjność i może się zrobić ciekawie. Tylko trzeba poczekać 2,3 może 5 lat. Na marginesie i tak nie rozumiem, jak firma która ma obroty kwartalne na poziomie 300k zł i stratę może miec kapitalizację ponad 50M zł. Wiem, że kurs to kupiona przyszłość ale chyba tu jest już daleko wykupiona do przodu :) Tak wiem. Z rynkiem sie nie dyskutuje.
[x]
MUNAR -2,33% 0,38 2026-05-08 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.