• Czemu spada? Autor: ~chłepcyn_pepcyn [46.76.120.*]
    Czemu wszyscy stąd wieją ile sił?
  • Re: Czemu spada? Autor: ~St [89.64.95.*]
    Najpierw spadek po wynikach, potem spadek był zbyt głęboki i spekuła wyszła chcąc zachować zyski więc spadki się pogłębiają, które skłaniają kolejnych spekulantów do wychodzenia.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-02-19 o godz. 14:14 ~St napisał(a):
    > Najpierw spadek po wynikach, potem spadek był zbyt głęboki i spekuła wyszła chcąc zachować zyski więc spadki się pogłębiają, które skłaniają kolejnych spekulantów do wychodzenia.

1.Wszyscy uczestnicy rynku GPW są w dużej mierze SPEKULANTAMI:)) ; więc nie przytykajmy spekulantom jak sami nimi jesteśmy.
    2.Kurs IRL wzrósł od września do pół stycznia z 13-22,2pln(ceny zamknięcia)
    3.Kurs nie korektował sie od podania wyników I go kw.2019r -maj.
    4.Wzrost kursu o ponad 9pln musiał wywołać taką reakcję jaką widzimy
    5.Nie sądze by aktualnie sprzedawali ci , co kupowali po 12-14./Oni sprzedali na górce 20-22pln i teraz odkupują.
    6.Zg z teorią stabilizacja winna(ale nie musi) nastąpić przy 17pln
    7.Jak będzie zobaczymy

• Re: Czemu spada? Autor: ~St [89.64.95.*]
    Ja tam bardzo szanuje spekulantów, zreszta - ktos odkupuje od tych spanikowanych ;)

Natomiast mam nadzieje ze zjedziee w dol jeszcze, niedlugo zwrot podatku to dokupie chetnie :D
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Aa [89.64.92.*]
    Nie wszyscy sprzedają , ktoś kupuje i nie ma z tym problemu , inaczej niż pod koniec roku kiedy 5 tyś schodziło przez kilka dni po 13 zł
    Nie ma więc problemu ,może się wymieniają akcjami i przy okazji ściągają od wystraszonych .
  • Re: Czemu spada? Autor: ~km [88.220.104.*]
    3 czarne kruki na d1
  • Re: Czemu spada? Autor: ~majk [83.20.245.*]
    dzień się jeszcze nie skończył. zamiast trzeciego kruka może byc młot
    Dnia 2020-02-19 o godz. 15:28 ~majk napisał(a):
    > dzień się jeszcze nie skończył. zamiast trzeciego kruka może byc młot

Ha ha ec,ec,I jeszcze kilka innych formacji spadkowych :))
  • Re: Czemu spada? Autor: ~hmmmm [188.147.24.*]
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/35346872,inter-rao-lietuva-ab-4-2020-announcement-of-the-transactions-concluded-by-managers-in-ab-inter-rao-lietuva-securities
    Dnia 2020-02-19 o godz. 16:16 ~hmmmm napisał(a):
    > http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/35346872,inter-rao-lietuva-ab-4-2020-announcement-of-the-transactions-concluded-by-managers-in-ab-inter-rao-lietuva-securities

Czyli dyr,d/s ekon. sprzedał 9600szt i dlatego kurs spada!DOBRE!
  • Re: Czemu spada? Autor: ~hmmmm [188.147.24.*]
    Przecież ja nie napisałem że dlatego spada
  • Re: Czemu spada? Autor: ~aleks__ [31.130.96.*]
    No i po ptokach . Codziennie wywalanko po 40 tyś sztuk. Takim tempem to do 15 zł bardzo szybko zejdziemy.

• Re: Czemu spada? Autor: ~maciek [89.64.12.*]
    Reakcja przesadzona, nie wiem na ile spadnie czy wzrośnie, ale reakcja nieadekwatna do tego co się dzieje w spółce, akcje sprzedał dyrektor d/s ekonom. i jeden członek zarządu, w dodatku nie jakieś ogromne ilości, obstawiam że nie jeden gracz ma podobny wolumin. Ja poczekam na dywidendę.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~xx [89.64.10.*]
    Myślicie że wyprzedaż się kończy?
    ja bym tu widział jednak 15-16 ale najpierw małe odreagowanie
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Maniek [5.173.162.*]
    Do końca tygodnia tak będzie potem weekend i refleksja i może włączy się myślenie spanikowanym i spekula nie będzie już miała od kogo dokupować sztuczna panika zobaczcie jakie obroty i słychać śmiech spekuly
    Kupiłem na górce, ale zostaję na tym titanicu. Dużo nie wsadziłem a jestem ciekaw jak się kurs zachowa.
    moim zdaniem cały ten ruch, najpierw ostro do góry, teraz w dół, robi właśnie "spekuła" czyli ludzie, którzy myśleli, że to OZE, że będzie min 50zł itp. teraz uciekają ze stratami bo się okazało, że jednak nie rozumieją tego biznesu. u nich refleksja po weekendzie będzie taka, żeby już nigdy tu nie wracać. spadniemy na 15-16 i potem znowu utartym szlakiem powoli do góry. odnośnie AT to cały ten ruch wynikał idealnie z wybicia z odwróconej głowy. teraz powrót do przebitej linii szyi. takie moje zdanie.
    Dobrze prawisz Majk, ale pojawią się nowi spekulanci tuż przed dywidendą z nadzieją że kurs wybije w kosmos
    spójrz na wykres, jakichś szczególnych wzrostów przed dywidendami nigdy nie było.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Adanq [46.171.51.*]
    Panowie, nie ma się czym martwić... i przy tej cenie zakupu w perspektywie najbliższych 4-5 lat dużo zarobicie. Cierpliwości. Poza tym, kiedy się nie kupi akcji to zawsze będziecie mieli wrażenie, że kupiliście w złym momencie na tzw. górce... Popyt na energię rośnie, bez względu na to czy gospodarka pędzi, czy spowalnia - oczywiście wtedy wzrasta popyt jeszcze szybciej. Jeżeli spółka będzie trzymała fason, a na to wygląda że Zarząd nie jest po kierunkach muzycznych tak jak u nas się to zdarza, to będzie sprzedawać MWh po coraz wyższych cenach. Nasze Państwo jest skazane na zakup energii ze wschodu bo nieinwestowaliśmy w odnawialną energię, a stara "modernizowana" infrastruktura pozwala nam zaciągnąć więcej energii z tego kierunku niż z np. tańszych Niemiec (chyba, że wieczorem zaczną wyłączać "prąd"). Zobaczycie co zacznie się latem, a nawet gorącą wiosną... stare bloki węglowe i małe ilości wody w rzekach... I nie pomogą tu programy dla Kowalskiego i fotowoltaika na dachu jego domu... bo nie wszystkich jest na to stać, a żeby rozwiązać problem to nagle panele muszą się pojawić aż 37% gospodarstw, a i tak pojawi się problem w infrastrukturze elektroenergetycznej. Dlatego Panowie RAO jest skazane przez najbliższe lata na wykręcanie kolejnych rekordowych zysków, a przy tendencji do rozwoju i inwestowania długo jeszcze będzie "szaleć" na rynku elektroenergetycznym. Reasumując: kupując akcje teraz, spółka zwróci wam wartość zakupu w najbliższych latach (będzie na coroczny dobry wyjazd wakacyjny :)), a później sprzedaż papieru to wasz czysty zysk...Pozdrawiam.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Jacek [188.146.183.*]
    Ale czemu taka panika i wyprzedaż , pewnie są przecieki o słabych wynikach . Wariactwa nie ma końca. Albo coś jest dobre albo nie , mam na myśli firmę . Jakieś szaleńcze wahania jakbyśmy byli narodem panikarzy albo inny naród nas ogrywa . Może Litwini .
    w latach 2013-2018 tez spadało. malały tez przychody ale stopa dywidendy była wtedy grubo powyżej 10%. moze teraz rynek tez oczekuje zmniejszenia przychodów. nie wiem, nie będe zgadywał. ja się cieszę bo dopoki płacą dywidende to bedzie mozna taniej kupić wysoką stopę.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Adanq [46.171.51.*]
    Panowie to są wymagane prawem dokumenty informacyjne z transakcji sprzedarzy 3 członków zarządu z dnia 18_02_2020. Tak zazwyczaj się robi przenosząc pakiet udziału na konkretną osobę - czyli sprzedaż zazwyczaj nadzorowana maklera, aby większość trafiła do koszyczka... a rynek zawsze odbiera to na swój sposób... zazwyczaj spadkiem ... niech spada, będzie można rozważyć dokupienie akcji :)
  • Re: Czemu spada? Autor: ~km [88.220.104.*]
    Sl-ki może poszły albo w panice sprzedaż. Zresztą ostatnio nasza giełda to coraz bardziej idzie w jakieś bardzo krótkoterminowe transakcje, Chyba pokolenie się zmieniło. Pojęcie trzymania na long tj kila lat to raczej rzadkość.
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.