• PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    W związku z tym że:
    • po pierwsze ponownie nie mam akcji TBL :) :)
    • po drugie „moje porządki” z analizami nie wiem dlaczego się nie udały i pomimo usunięcia z serwera nadal są widoczne w wątku „Tygodniowy odbicie od 11,50” - nie kumam dlaczego :) :)
    • po trzecie jutro zarządziłem sobie dzień przerwy :) :)
    dlatego zebrało mnie na sentymenty i podsumowanie moich analiz z ostatnich sześciu miesięcy, które dość ładnie pokazują jaką drogę przez te pół roku pokonał kurs - w sumie analizowałem walor od bodajże 34 – 35 zł zakładając niestety spadki ale tamte kreski już zostały wywalone z powodu bardzo mocnej krytyki bo walor dotarł do 37,90 więc się pomyliłem o 3 zł :) :) :) :)

Myślę, że przyda się to komuś kto będzie chciał się zainteresować nieco analizą techniczną w stopniu podstawowym jaki ja uznaje że posiadam :) :)

Tak się to zaczęło 27.08.2019 na interwale tygodniowym:

link

29.08.2019 podbicie więc łupppp fala krytyki – co za brednie rysujesz !!!!

link

i tak się nasłuchałem jeszcze cztery tygodnie po czym nastąpiło to „czarne długie bęc” zamykając się na 17,70  

link
    ciąg dalszy nastąpi .. :) :)

• Re: PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    lekkie odreagowanie odbiciem przy drugim wsparciu 16,70 – 15,60 do przewidywanego 19,30 (tu aż dziwne trafiłem w punkt:) :) )   

link

no i pierwsze zaliczenie dołka – poślizg od mojego typu 0,45 zł docierając do 11,45 trzeciego tygodnia po tej solidnej czarnej świecy

link

i po tej świecy zacząłem wróżyć odbicie ponieważ kurs dotarł do miejsca jaki wyznaczyłem z analizy

link
    ciąg dalszy nastąpi :) :)
    i tak se wróżyłem .. wróżyłem .. przez trzy tygodnie słuchając do ilu to kurs nie opadnie jeszcze – typów było wiele … wymyślając mi od uuuuu .. szkoda słów bo admin wykasuje ..:) :)  

link

nawet pokazałem to na interwale dziennym – nic to nie dało :) :)  

link

aż tu po tych 3 tygodniach – rany a co to się dzieje rośnie ..:) :)  

link

ciąg dalszy nastąpi :) :)

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.171.121.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    a dlaczego to usunięte zostało .. ????

no i zobacz .. urosło tam gdzie przewidywał – niemożliwe … :) :)

link

no i koniec lecimy na nowe minima .. 10 zł .. nie .. 7 zł ..:) :)  
    a dlaczego to się zatrzymało tam ??? (interwał dzienny) przecież ma na 10 zł lecieć ... !!!
    link

tu 31.01.2010 narysowałem sobie takie cudo :) :)

link

i dalej na interwale dziennym :

link 

tu 06.02.2020 sobie zaplanowałem czasówkę – kompletnie nie trafiona :) :)  

link

na dzień 07.02.2020 tak to widziałem dla interwału dziennego  

link

i na tej analizie z dnia 14.02.2020 byśmy zakończyli wracając do interwału tygodniowego – jak widać pierwsza niebieska świeca (która miała być tygodniową ) zrobiona została dziś – co dalej ???? czy będę dalej analizował ???? - nie wiem pożyjemy zobaczymy :) :)   

link

UUUFFFFFF ... KONIEC :) :) :)

podsumowując ...

cały spadek od 38 zł do 11,45 był w moich oczach chałturą, szarpaniną ruchem bardzo chaotycznie sterowanym, wręcz w ogóle niesterowanym .. (parę razy chyba pisałem że to jakaś płotka gra a nie gruba ryba)

za to ruch w gorę od 11,45 jest naprawdę solidną robotą - nie wiem kto tym steruje ale jestem pewny na 99,99% że to nie jest ta sama ręka i w moich oczach jest to naprawdę solidny technik który ma duży staż i umiejętnie to wykorzystuje tu nie ma żadnych przypadków czy nieprzemyślanych ruchów :) :) i moim zdaniem ..podkreślam moim zdaniem - jest tu po to aby zarabiać na grze tymi akcjami dla mnie to nie jest gra inwestora ...
    zerkam teraz na te wszystkie analizy i .... hhhmmmm

link

obstawiałem opór na (jak widać na zielonym kwadracie parokrotnie) 20,50 - 21,60 ..
    później zacząłem podnosić opierając się na tym najwyższym przewidywanym zakresie 22,40 ale przecież sam narysowałem że to jest górny zakres a nie minimalny czy też optymalny

nawet już po osiągnięciu pierwszego oporu obstawiałem to samo -... (czasówka kompletnie nie trafiona na marginesie)

link

nanosząc tę analizę na obecną sytuacje na interwale tygodniowym uzyskujemy taki wynik ... czyżby jednak finisz był osiągnięty ?????

przyszły tydzień niestety to nam wyjaśni o ile na jutrzejszej sesji nic nadzwyczajnego sie nie stanie bo jutro jest piątek i zakończenie interwału tygodniowego

link
  • Re: PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: nowu [5.62.19.*]
    Ghost, czy mógłbyś podpowiedzieć od czego zacząć przygodę z analizą techniczną? Materiałów w sieci jest sporo, ale które są wartościowe, albo należy zwrócić na nie uwagę? To samo się tyczy narzędzi. PS. Jaka jest morzliwość z tobą kontaktu poza Bankierem?
    przeceniasz mnie ..:) :) ja zwykły leszczyk jestem ... czasami coś mi się uda wyrysować ..:) :)

podaj jakiś mail prześle jakieś linki i coś tam skrobnę ..ale konsekwencji z góry zaznaczam że żadnych nie ponoszę .... bo największa wiedza to niestety praktyka na własnej d._... która buduje również psychikę ...największy wróg gracza giełdowego to emocje niestety :)
    jeśli nie będziesz potrafił opanować emocji żadna nauka Ci nie pomoże
  • Re: PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: nowu [5.62.19.*]
    Mail to chooh22@gmail.com .
    Na giełdzie jestem od niedawna ale już poznałem czym są emocje o których piszesz. Teraz potrzebuję wiedzy bo czasem mam wrażenie że działam po omacku, poza tym widzę twoje kreski ale chciałbym je zrozumieć.
    Z góry dziękuję, dziękuję również za twój wkład w forum, to jest ten 1% wiadomości po które warto tu zaglądać. Pozdrawiam.

aaaa.. dziękuję .. :) :) postaram się odpisać wieczorem jeśli mi sie nie uda to jutro po sesji pewnie ..
    dorzucę Ci do tego 1% cos za chwile na forum .. w swoim wątku :) :)
  • Re: PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    wiadomość na skrzynce powinieneś mieć ..jeśli nie dotrze do jutro to daj znać ..
    Dlaczego ciągle pisałem teksty ... "najważniejsze miejsce bitwy" " opór jak betonowy mur" "miejsce na korektę" i tym podobne ??
    ponieważ oprócz masy rożnych kresek w tym miejscu tworzy się taki brzydki "cudak" na interwale tygodniowym, a ja go bardzo nie lubię kiedy jest to "cudak" spadkowy .. bo sa takie same "cudaki" wzrostowe i te bardzo lubię bo wybicia z nich sa często na ponad 100% ... cudak sie nazywa Butterfly Pattern po naszemu bardzo ładnie MOTYLEK ..:) :) czyli oznaczenie XABCD ..
    motylek musi spełniać mnóstwo zależności aby był motylkiem prawidłowym i te zależności ten obecny spełnia bardzo ładnie na poziomie 21 - 21,50 oraz również będzie spełniał na poziomie 24,10 - 24,90 .. tak więc kto wie może i tam dojadą ale patrząc na tranzakcie to ja mam spore wątpliwości

link

link

tu jest na różowo zapisany .. :) :)

przy okazji przypomnienie jak motylek działa .. z poprzedniej analizy tam gdzie większość widziała RGR
  • Re: PODSUMOWANIE analiz z 6 miesięcy Autor: gracz321 [5.173.208.*]
    Ghost, zgodnie z rozmową z dzisiejszego poranka, wielka prośba o rzut oka i AT dla PLW (Playway).
    na ostatniej grafice masz w opisie skrzynkę (tekst na różowo) .. napisz tam zrobię Ci wieczorem analizę
    tu jeszcze raz wyraźniej zapisałem :) :)

link

formacja dla przypomnienia z 21,02 do przeanalizowania co po takim :cudaku" niestety bardzo często się dzieje ....
    radzę zapamiętać to dość złożona struktura i musi spełniać wiele zależności tak jak pisałem kiedy ją wklejałem 21.02.2020

[x]
TBULL 9,63% 4,10 2025-11-05 11:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.