a zły był już w cenie ponieważ każdy spodziewał się straty a rosło teraz tylko pod świetlaną przyszłość, ale nie podniecajmy się za bardzo... ulica zweryfikuje co o tym sądzi... najważniejsze jednak że naganiacze na spadki płaczą teraz na peronie :D
Ja brałem PP za 70 gr a pomimo tego mam duży pakiet za średnią 38 gr (dokupowałem przez pół roku za pół pensji za 2X gr) i jakoś ciągle nie sprzedaję i nie zamierzam... sprzedałem 11 bit kupowane za ~9 zł przy pierwszych wzrostach za 70 PLN a urosło na 500 PLN i więcej tego błędu nie popełnię... zresztą z CDR to samo odwaliłem... dziś byłbym skromnym, ale jednak milionerem... wiem że ta spółka ma przyszłość i da zarobić... nawet raport który miał być ze stratą 200-300 tys (wg. mnie) był z pół bańką zysku a to dopiero początek...
Kurs wygląda bardzo mocno. Sugerowanie podbitki jest już dawno nieuzasadnione. Pamiętam jakie były tu wzrosty. Jednodniowe i szybko wracalo nawet tego samego dnia. Teraz mamy porządny wzrost na super wplumenie a korekty jakoś nie widać. Nawet nie zamknięto luki. Do teraz ciężko mi uwierzyć że sbe moglo pokazać tak dobre zachowanie się kursu. Świadczy to o bardzo małym zaleszczeniu papierka. Wystarczy włączyć wykres roczny czy to na tygodniowym czy na miesięcznym by zobaczyć co się tu dzieje.
Nie wiem czy nie jest jakaś wstępna akumulacja papiera pod kończący się w tym roku projekt z wzl2. Jeśli dostaną jakieś zleconko od mundurowych to rakieta będzie ostra.
Raport jest przeciętny bo 0,5 mln zł zysku za IV kw. przy 26 mln akcji to wynik raczej słaby. Zachwyty niektórych forumowiczów świadczą o bujaniu w obłokach.
Zysk ponad 500 tyś ale trzeba zauważyć że z tego 350 tyś to są dotacje a tak naprawdę zysku jest 160 tyś. Szkoda że nikt nie zauważył że mamy ponad 4,5 mln zł straty od początku roku i gdy by nie dotacje to było by tragicznie.
Tyle, że dotacje to nie zysk ze sprzedaży a tylko to najbardziej się liczy bo pokazuje trend w spółce...
Dnia 2020-02-17 o godz. 22:43 ~Olender napisał(a): > Zysk ponad 500 tyś ale trzeba zauważyć że z tego 350 tyś to są dotacje a tak naprawdę zysku jest 160 tyś. Szkoda że nikt nie zauważył że mamy ponad 4,5 mln zł straty od początku roku i gdy by nie dotacje to było by tragicznie. > > Tyle, że dotacje to nie zysk ze sprzedaży a tylko to najbardziej się liczy bo pokazuje trend w spółce... > Mają kasę może jakiś skup akcji własnych
Dnia 2020-02-18 o godz. 15:36 ~meb napisał(a): > Oby nie. Zobaczymy jak będzie > ciekawa dyskusja mogę się przyłączyć to chociaż trochę inny styl będzie a nie tetatet
Dnia 2020-02-26 o godz. 10:26 ~meb napisał(a): > patyk [194.34.133.*]2020-02-25 16:42 > normalnie rollercoaster > > > dokładnie tak, ale zmienność też jest potrzebna bo inaczej życie byłoby nudne ważne żeby w długim terminie kurs piął się w górę > > życiowe z własnego podwórka porady