Dobra zapomniałem że ty w drugą stronę:) w CCC pracownik zarabia bardzo mało jak w każdym sklepie w centrum handlowym. Jedyne co jest uważane za przywilej to umowa o pracę i te pakiety socjalne. To prawda kierownik zarabia podobnie co zwykły pracownik. Tam się zostaje kierownikiem nie dla pieniędzy ale dla władzy i po to aby nie musieć pudeł przerzucać. Atmosfera w każdym sklepie zależy od tego czy kierownik to stary dziad co go gnębili jak był na dole czy normalny koleś. Żyjemy w Polsce więc częściej to pierwsze.
Kierownik sklepu ma największe przywileje nie tylko w CCC ale w każdym to on daje rabaty. Jak kierownik jest nienormalny albo chce dorobić to całej rodzinie i znajomym sprzedaje towar za grosze. Każdy kierownik ma limity miesięczne na swoje zakupy.
Sami sobie pomyślnie czy jak ktoś zarabia trochę więcej niż podstawowy pracownik nie szuka dodatkowych korzyści. Nie wiem jak jest w CCC ale wiem jak jest w Polsce każdy kombinuje. Znam przykłady ochroniarzy którzy sami kradli towar w sklepie bo nie mieli na chleb. Może teraz to się zmieni. Nie wiem. Jak dadzą pracownika normalne pieniądze to nie będzie takich sytuacji
Ostatni post
Obsługa w CCC jest jak narazie na najgorszym poziomie. Pracownik ma premię od sprzedaży ale chyba nie chce mu się jej podbijać. Jak wchodzi się do takiego sklepu to jest się jak duch. Nikt Cię nie widzi nikt ci nie doradzi. Szukasz kogoś aby znalazł twój rozmiar. Ja jak kupuję buty w sklepie to idę do takiego gdzie obsługa mnie wita i pyta w czym może pomóc czy to buty eleganckie czy Adidasy. Jak kupuję buty za 700zl to jestem traktowany jak dobry klient i obsługa wie że warto w czymś pomóc w CCC liczy się liczba sprzedanych par obsługa nie patrzy na klientów bo to zazwyczaj klasa średnia i tak coś kupią a jak nie to trudno po co się z Polakiem męczyć za procent od pary za 90zl.
Narazie jest słabo ale nie martwcie się będzie dużo lepiej pytanie kiedy? Ja obstawiam miesiąc może dwa.
Eskimos pewnie zastanawiasz się po co pomagam jak nie mam pozycji?
Potrzebuje Cię u siebie. Mam już 3 spółki a w tym roku kupię więcej. Sam wszystkich nie ogarnę na każdej farmy trroli od Zaorskiego albo innych. Chciałeś być kiedyś ze mną w drużynie. W poniedziałek grany jest Bloober. 3 miejsce i wystrzeli do nieba. W poniedziałek startuje. Szukam ludzi co piszą merytoryczne o spółce. Nie ważne że ty piszesz źle ważne że o spółce a nie o Apokalipsie. Dobrze chyba też potrafisz. Zastanów się?
Bloober poniedziałek 3 miesiące i akcję będą naprawdę w cenie. Na grach się znam
Na Sonce mam Miecia na One More Level Markosa. Tam potrzeba mi było grubasów z kasą bo łatwo zwalić kurs na tanich spółkach. Bloober jest drogi więc kurs się sam obroni. Teraz po dobrym raporcie spekula jest odcięta od akcji. Piszą głupoty na forum bo chcą wskoczyć do pociągu który odjeżdża w poniedziałek o 9. Na Bloober można zarobić. Bardzo dużo. Na CCC jeszcze chwila i zmiana kursu. Przecież firma się zmieni już CCC zamyka małe sklepy typu Gino Rossi bo są nierentowne i będzie promować swoje największe sklepy. Zaraz przyjdą Żydzi i wszystko kupią. Tak to jest z ubraniami Żydzi przyjeżdżają to masowo na zakupy. A bogaci Żydzi kupują całe sklepy. Jeszcze trochę spadnie i zobaczysz info że spółka jest przez kogoś kupiona. Tak to się robi. Chyba wiesz młody nie jesteś
Czyli to, co czytałem ( wypowiedzi pracowników) to jednak brutto, a nie netto?
To jeszcze raz:
2400
Plus 100 premii ( pewnie co miesiąc)
plus 1200 premii ( pewnie raz na ruski rok).
Kierownik podobno według pracownika ,,się panoszy choć zarabia niewiele więcej".
Tak to prawda żona załatwiła pracę koleżance w Gino Rossi znaczy nie załatwiła ale poleciła żeby tam poszła puki nic nie znajdzie. Niestety ale CCC zamknął sklep więc długo nie popracowała tam kierownik był spoko. W innych sklepach jest gorzej. Na szczęście koleżanka żony ma już inna pracę
A u Mnie ten od KNF to wariat ale jest po naszej stronie:) ja tak nie gram nie będę trroli straszył KNF:) pomagam trolom bo mam kogoś w prokuraturze z bliskich i takie zgłoszenie to tylko dodatkowa robota. Nie ma jak przestępców wsadzać za kratki bo wariaci się skarżą że w internecie ktoś pisze głupoty
Premia jest od wyników czasem 50 czasem 200 zależy od obrotów. Dodać można Multisport i opiekę medyczną. Ludzie dlatego tam pracują za grosze. Mają lekarza i basen za darmo. Tak się robi w tej branży mała płacą ale zachęcają pakietami. Premia na święta 600zl często w bonach Sodexo
To dobrze.
Zachowajmy moze umiar z KNF , bo chyba niewiele dzieli nas od relacji państwo - obywatel przypominających mroczną kartę niemieckiej historii.
Nagle naród filozofów i myślicieli stał się narodem donosicieli- inwigilantow.
Tak najniższą wcześniej się zarabiało mniej. Teraz pakiety socjalne chronią Prezesa który jest miliarderem od płacenia podatków. Bardzo dobry ruch i to legalny. 7/8 etatu plus opieka medyczna koszt 100zl Multisport koszt 100zl bony Sodexo VAT 23 procent. A nie 33 procent podatku przy normalnej umowie. W tej branży każdy tak robi. Mała pensja mały VAT. Reszta na 23 albo 8 procent
Spokojnie, przecież wiem że nie rekkmendujesz, na tym forum jeszcze nie chcą nikogo zamykać ( musiałoby siedzieć 50% piszących, w tym pewnie ja, bo też nie po myśli)
Tu są starzy gracze na NC inwestorzy co pola pod budowę osiedla sprzedali i szukają znowu kupy pieniędzy z niczego. A boją się spekulacji bo już przez nią części pieniędzy z pola stracili bo zamiast czytać raport to czytają forum.
Ostatni raz namawiam. Bloober
Zaraza zbiera żniwo na WIG ale niedługo się skończy:) oby. Jak chcesz coś na długo to tylko gry. Jak nie bloober to trudno odezwę się po zarazie z innym tematem
Pan Miłek nie jest głupi. Przez przypadek oglądałem dziś the Voice od kids i e-obuwie jest sponsorem. CCC zaraz idzie do góry. Kupuję przed raportem.
Gadałem z żoną. Ona chce buty
Nikt nie mówi, że jest głupi.
Kilka faktów:
Majątek Miłka r/r 2017-18 stopniał z 5,5 mld do 4,3 mld..
Miłek jest technikiem górnictwa, nie na studiów.
Wiadomo, że nie potrzebuje...
Nie ważne gdzie mogła i pracować w fabryce traktorów w Stolicy w latach 90. Jesteś sprytny to zrozumiesz:) teraz sprzedaje meble a w sumie nie sprzedaję bo ma urlop macierzyński
Nie bierz krótkich! Przed raportem CDP! Widzę na CDP ze Cię szorciaz namawia. Przed raportem to tylko na długo. I do premiery spokojnie winda do góry. Nawet jak raport będzie zły to chwilę później raport za 1 kwartał a on będzie mega
Na razie nie biorę, spokojnie.
Teraz w centrum mojej uwagi jeżeli chodzi o krótkie jest WIG20.
Gdy wirus znów zaatakuje to giełdy się nie pozbierają. Wszystkie.
A to jest tylko kwestią czasu- chiński rząd żeby uniknąć paniki po pierwszym spadku zdaje się 8% wpakował 173 mld dolarów w swoją giełdę, dzięki temu był ciąg 8sesji wzrostowych non stop.
Oczywiście jako komuniści ,,on order to maintain reasonable liquidity on the banking system and stable the operation of the currency market"...
Dali radę , ale przecież nie będą cały czas tego robić.
ludzie nie pracujcie za najniższą krajową! gdzie wielokrotnie zderzacie się na dodatek z Mobbingiem,dzisiaj już nawet Ukraincy nie chcą pracować w Polsce za grosze.
Pracują za mało ale dostają dużo dodatków. Zadzwoń do CCC i powiedz że szukasz pracy. Idź nawet na rozmowę a będziesz wszystko wiedział. Nie ma co zgadywać. Albo zapytaj pracownika sklepu jak będziesz miły to Ci powie. Ja tak działam
Ostatni post do Eskimosa i kończę tego węża. Jak zarabiasz na kółkach na WIG i coś ci tam z tego zysku pod koniec miesiąca zostaje to zainwestuj w tym roku w gry. Będzie się działo nowe konsole i Swich. Ja ładuję w swoje spółki po parę tysięcy i będę czekał dwa lata. W Sonke włożyłem dużo więcej ale ta spółka będzie na koniec a zamierzam na niej zarobić co najmniej 1 milion.
Mazyciel ze Mnie wielki