Na palcach jednej reki można policzyć na GPW firmy wyplacajace wyższe dywidendy Jeżeli będzie ktoś przy tych wynikach sprzedajacych akcje to albo musi albo to przypadek medyczny
mnie z tych akcji może wykurzyć tylko jakiś baaardzo niekorzystny komunikat. trzymam pod dywidende, wprawdzie spodziewałem się trochę więcej ale i tak jest super. jesli wszystko bedzie ok to za potencjalną dywidende za 2020 akcje mi sie zwrócą z nawiązką.
w poniedziałek normalny dzień handlowy a dywidendę wypłacą jak ustalą porządek obrad i albo zatwierdzą propozycję wypłaty dywidendy albo przeznaczą na np.inwestycje, spłatę zobowiązań lub kapitał zapasowy
To jest najlepszy rok spółki pod względem zysków od kiedy jest na giełdzie i trzeba było kupować akcje w grudniu jak były po15 zł a teraz to już jest po południu .Kolega zaspał z kupnem? Niech kolega dalej obserwuje a my będziemy liczyć zyski.
Tak dla jasności. Czy towarzystwo wzajemnej adoracji dopatrzyło się, że te zyski są w euro? To sobie policzcie ile to w złotych. Przy takim bumie na energię odnawialną wciąż niezauważona. Jedynym minusem spółki jest brak Januarego. Cena śmigała by pewnie po 100-200 zł za akcję. Może trzeba mu powiedzieć, że istnieje juz gotowa kura, co znosi złote jajka.
Nie odpaliło tylko firma jest coraz bardziej rozpoznawalna i wraca do swoich historycznych notowań . Godziwa wartość spółki w porównaniu do innych z branży , przed ostatnimi wynikami to około 27 zł . Jest wiec jeszcze miejsce na wzrosty ,choć jakieś znaczniejsze będą prawdopodobnie po ogłoszeniu wyników ( jeśli nie będą wyraźnie złe ) za pierwszy kwartał i dywidendy .