• Raport dali i... Autor: ~Sandra [5.173.113.*]
    Ide na defekacje bo nudy
  • Re: Raport dali i... Autor: ~Tyk [31.60.83.*]
    Raport z mniejszą stratą i obietnicą poprawy w przyszłości...
  • Re: Raport dali i... Autor: pandorinium [185.49.29.*]
    Jest spora poprawa. Tego nie widać w zysku netto, ale to dlatego, że

1. Odpisali grę, która według nich nie przyniesie zysku
    2. w IV kwartale były ujemne różnice kursowe

Nie sądziłem, że potrafią wyjść z dołka, a tutaj jest poprawa. I to prawda, że im mniej lansowania się mediach prezia tym więcej zleceń i przychodu :)

• Re: Raport dali i... Autor: ~and [178.235.185.*]
    O jaką grę chodzi?
    przecież wa raporcie masz.

W IV kwartale 2019 roku doszło jednakże do jednej istotnej transakcji jednorazowej, w ramachktórej w wyniku przeprowadzonego testu na utratę wartości dokonano całkowitego odpisu wartości wytworzonychgier mobilnych na kwotę około 595 tys. PLN. Z uwagi na brak rozpoczęcia sprzedaży tytuły oraz brak wiarygodnychperspektyw do rozpoczęcia generowania przychodów przez ten tytuł w przyszłości podjęto decyzję o jednorazowymodniesieniu w wynik okresu historycznego kosztu wytworzenia tych gier. Grupa zamierza dokonać próby sprzedażypraw majątkowych do opracowanego tytułu do podmiotu zewnętrznego w trakcie najbliższych kwartałów.
  • Re: Raport dali i... Autor: ~Konek [80.68.231.*]
    Straty nie ma. Patrząc pobieżnie jak podejmiemy amortyzację i różnice kursowe.
    Cały czas ciekawi mnie też ten cały unblock. Czy coś z tego będzie.
    Fakt amortyzacja i różnice kursowe robią stratę operacyjnie jest poprawa.
  • Re: Raport dali i... Autor: ~cloudzik [37.47.144.*]
    30mln w inwestycjach w tym roku, 17 mln należności, 4,4mln euro od głównego kontrahenta już spłacone, do tego 5 mln w gotowce. Moim zdaniem jutro plus i to solidny bo spółka warta tylko 30mln
  • Re: Raport dali i... Autor: ~cloudzik [37.47.144.*]
    Plus wzrost przychodów ostatnie dwa kwartały, do tego rozwój w kluczowych dla grupy segmentach. Jest moc
    Fakt strata jest przez amortyzację i różnice kursowe. Operacyjnie jest lepiej.
  • Re: Raport dali i... Autor: ~Konek [198.21.21.*]
    Ja mam tego wiadro, wiec dobierac juz nie bede... zaczyna to ladnie wygladac. Dotacje ladnie rozliczane na tym najbardziej perspektywicznym segmencie maja 50% marzy
  • Re: Raport dali i... Autor: ~Konek [198.21.21.*]
    0.6 odpisy 0.6 roznice kursowe 1.1 amortyzacje to daje 2.3mln
    2.3mln - 0.9mln to daje 1.4mln :) mi tam sie podoba :)
    jeszcze raz przejrzalem raport i jezeli oni EBITDA sektorowa na poziomie 2mln. to naprawde ida w dobra strone :) ktos to dostrzeze predzej czy pozniej :)
    jest sporo ludzi z wyższą średnią, którzy tylko czekają aby odrobić straty to musi pojawić się konkretny popyt aby od nich odebrać. Bez tego nie ma co liczyć na wyższy kurs.
    A bez pokaznego wyniku netto ludzie się nie rzuca. Ja będę odbierał ale jakby była jakaś promocja. Nie chce być samobójca i ładować tyle w tak mała spółkę... Chociaz uważam że spokojnie może być livechatem.
  • Re: Raport dali i... Autor: ~graalek [217.97.101.*]
    ... ponad rok czekam, aż feniks odrodzi się z popiołów :-). Przyznam, że jeszcze kilka miesięcy temu kalkulowałem ryzyko wariantu, w którym zaistnieje konieczność wymuszenia respektowania praw akcjonariuszy mniejszościowych na drodze sądowej, na 80 %. Analiza kolejnych raportów dosyć istotnie wpłynęła na zmianę sposobu postrzegania działań zarządu, do tego stopnia, że znowu w zeszłym tygodniu zgrzeszyłem :-) kupując kilkaset akcji. Co więcej ponownie dopuszczam dalsze alokacje kapitału na ewentualnych kolejnych obsuwach wyceny. Wypada ponowić w tym miejscu wcześniejszy apel do zarządzających spółką: szanujcie nasze wspólne dobro, dziesięć razy obracając każdą złotówkę przed jej wydaniem, kalkulujcie ryzyka, dokonujcie preliminarzy. Tylko tyle i aż tyle :-). Nie do końca zrozumiałe działania inwestycyjne, próba ulokowania na rynku promocyjnej emisji za rzekome zasługi czy wielokrotnie wyższa wycena posiadanego portfela? Wybór niestety nie dla każdego jest oczywisty. Spółka ma potencjalnie wszystko by być wielką, czy wykorzysta szansę? Pozdrawiam i trzymam kciuki za dobrą stronę mocy :-).
  • Re: Raport dali i... Autor: ~Konek [196.3.38.*]
    a tez popelnilem ten blad.... i dobralem :P licze na dobry kwartal. Sklepy internetowe przygotowuje sie na wieksza liczbe zamowien. Zlotowka do euro sie oslabia. Nie widze zeby sam cloud mial problemy tam kazdy moze pracowac zdalnie
  • Re: Raport dali i... Autor: ~andi [178.235.185.*]
    Dziwne transakcje na tym walorze. Ktoś kto kupuję, w ogóle nie zwraca uwagę na to, że bez problemu może nabyć ten walor zleceniem oczekującym kilkanaście procent niżej. "Duży rozstrzał" w cenie 5.50-07.50. Osobiscie dziwię,się ze po takim raporcie taka niska cena, być może ktoś tak samo myśli i stąd nie bawi się w skubanie. Moim zdaniem wycena powinna byc zdecydowanie wieksza. Z drugiej strony ile razy już trafiałem na takie strasznie niedowartosciowane spółki i strasznie później na nich popłynąłem, ocierając się o miano honorowego dawcy kapitału.
  • Re: Raport dali i... Autor: ~konek [198.21.21.*]
    obecnie jeszcze zyjemy :) ciekawe jak tam sprzedaz danych jak wszyscy siedza w domach? :D tylko że marketing to pierwsza rzecz na ktorej mozna zrobic cięcia
[x]
CLOUD -1,34% 73,80 2026-03-03 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.