• Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Pozwoliłem sobie załozyć taki wątek żeby nie zasmiecać tematów o Milestone.
    Wczoraj jak kuż wspomniałem jeden z forumowiczów napisał na stocktwits wzmiankę o tej firmie:
    PAVmed Inc. (PAVM)
    Zrobiłem maly research i powiem szczerze, że bardzo mi sie podoba. Jeżeli ktoś z was sprawdzi ją proszę o opinię jak wam się ona widzi.
    Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycje do zapoznania się to wrzucajcie też.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    TTNP

Nie mam, ale widzę, że się podniecają. Dziś pewnie mocno w górę. Powody są.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Faktycznie ostro grzeją silniki na TTNP. Ehh szkoda, że funduszy brak na zakupy, sporo ciekawych tematów tam się pojawia.
    Dnia 2020-02-12 o godz. 14:09 lawyer_mz napisał(a):
    > Faktycznie ostro grzeją silniki na TTNP. Ehh szkoda, że funduszy brak na zakupy, sporo ciekawych tematów tam się pojawia.

Nie zmienia to faktu, że żadna z tamtych spółek nie jest tak blisko prawdziwego sukcesu biznesowego jak Milestone :-) Tam sę cieszą z postępów w badaniach (różne fazy), zdobycia certyfikatów itd. My czekamy na info o podpisaniu pierwszej kluczowej umowy ze szpitalami w USA.

Tam bardziej ciekawie się ogląda różnicę w zainteresowaniu.
    Pełna zgoda, idealnie widać zainteresowanie. Nasza perła pomimo super wzrostu w tamtym roku nadal sobie leży w ciszy, mamy 1770 obserwujacych podczas gdy na grzankach po 20+ tysięcy. Zacytuje tu Federico z forum PAVM:
    "God Bless all of you who believe, who have faith, who have patience and have not flip for pennies but believe this company can help others and is worth dollars"
    Obyśmy mogli juz niedługo takie slowa powiedzieć w odniesieniu do naszej perly ;)
  • Patent Autor: ~JK [79.163.168.*]
    Mamy i urządzenie opatentowane w Europie. Bardzo dobrze, że się zabezpieczają.
    https://finance.yahoo.com/news/milestone-scientific-receives-notice-allowance-140000534.html
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~Miras [5.173.25.*]
    Zobaczcie takie BOA ff niewielka różnica w ilości akcji . Podwójny fix tak jak u nas . Obrót akcji prawie 60000 . Wzrost w ostatnim czasie kilkaset procent. Czekamy na podobny obrót sytuacji na naszej spółce Milestone. Można, można .
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~bialy2727 [37.30.27.*]
    dr Wezoł dlaczego na naszym Milestone dopuściłes do komentarzy innych spólek które niesą natowane na naszej giełdzie NC
    pozdrawiam jakie masz zdanie przemyślnia odnosnie ostatniego komunikatu
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~JK [37.47.208.*]
    Ja też bym proponował przenieść inne wątki nie dotyczące Milestone na inne forum. Zdaje się, że są fora o takiej tematyce. Robi się bałagan i będzie trudno znaleźć właściwe inormacje. Szczególnie dla nowych osób zainteresowanych spółką.
    Nie jestem nowy , mam trochę akcji u nas już od dłuższego czasu i od niedawna w Stanach. Porównałem spółkę BOA notowaną u nas na NC .
    Taki scenariusz marzy nam się na Milestone. Dzisiejszy komunikat jest Ok . Ale motorem napędowym
    solidnych wzrostów musi być komunikat z konkretną umową i za konkretne pieniądze. I na to czekamy wszyscy tutaj i tam za wielką wodą.
    W stanach jak na razie pozytywne nastawienie . Zobaczymy jak się
    zakończy dzisiejsza sesja.
    Aczkolwiek wolumen nie jest imponujący. Ale zieleń to zieleń
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [5.172.238.*]
    Dnia 2020-02-12 o godz. 20:03 ~bialy2727 napisał(a):
    > dr Wezoł dlaczego na naszym Milestone dopuściłes do komentarzy innych spólek które niesą natowane na naszej giełdzie NC
    > pozdrawiam jakie masz zdanie przemyślnia odnosnie ostatniego komunikatu
    -------------------------------------
    Hehe dobre, rozumiem, że to żart taki.
    MLSS dziś jak dotąd bardzo mocna sesja, ja sprzedałem część żeby kupić PAVM i ona jeszcze lepiej nawet, obie spółki dla mnie to 'must have' ze wskazaniem na Milestone w proporcji 4:1.

Myslę, że ta uwaga Białego dotycząca innych spółek nie dotyczyła ani MLSS, bo to trochę my sami, ani BOA wspomnianej przez Mirasa (bo chodziło mu tylko o porównanie), tylko moich i Lawyera spisów na temat innych spółek z branzy medycznej notowanych w USA.
    Ale po to dziś Lawyer utworzył akurat ten wątek, żebysmy o Milestone (i o MLSS pewnie tez) pisali ile chcemy na kazdym innym wątku.
    Jak juz ten jeden jest z tak jasnym tytułem, to nic się nie stanie, jak ktos tam coś skrobnie.
    Może tak być Panowie? I być moze Panie?
    Dokładnie mi o to chodziło, uważam że jeżeli będzie taki wątek o innych ciekawych spółkach z branży to może więcej osób tu będzie zaglądać i to miejsce będzie bardziej żywe i Milestone też na tym skorzysta jako najciekawsza spółka i lider branży i niedługo też i lider wzrostów ;)
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~icxicx [83.25.223.*]
    Tak jest dobrze. Dzięki lawyer i dr. kupiłem akcje w USA ONTX i Milestone. Na tą chwilę tam jest ciekawiej. Ale i tak sukces jest zapisany w genach naszego Milestone. Dzięki panowie :).
    Icx cieszę się, że skorzystałeś i jesteś zadowolony, ja nie wykorzystałem ruchu na ONTX bo byłem za chciwy :(
    Wczoraj sprzedalem 1/4 MLSS po 1,72 i kupiłem PAVM za 1,72 i zabawne jest jak obie równo performują. Ciekawe, która wysunie się na prowadzenie póki co obie po 1,86$.
    Dzisiaj nasz MM ładnie sie pokazał i odbilismy na 9,5, juz mialem zlecenie na 325 sztuk po 7,5 wystawione ale nie chcieli za tyle oddać niestety. Generalnie papier zaczyna znów pokazywać siłę i jak w USA wyjdą ponad 1,9$ to myślę, że my powinniśmy minąć 10 zł wtedy.
    Wczoraj dwie perły MLSS i PAVMed performowały bardzo ładnie, obie uważam za perły choć bardziej wierzę w Milestone'a i bedę trzymal go aż przyniesie mi milion. Kolejną ciekawą społką wydaje sie być VBIV choć już troche urosła ale widać tam ochotę do kontynuacji rajdu, moj problem żeby kupić to bark środków :(
    Wspomniałem o GNPX że po 3$ trza kupować i jest drogo a tu widzę właśnie 5,69$ i 107% wzrostu po godzinie sesji, obłęd. Mam nadzieję, że nasz Milestone zrobi to samo x2 przynajmniej ;)
    Dnia 2020-02-14 o godz. 16:27 lawyer_mz napisał(a):
    > Wspomniałem o GNPX że po 3$ trza kupować i jest drogo a tu widzę właśnie 5,69$ i 107% wzrostu po godzinie sesji, obłęd. Mam nadzieję, że nasz Milestone zrobi to samo x2 przynajmniej ;)

Przy bardzo dobrym infie i panice szorciarzy- nie da się wykluczyć.

Ale mnie cieszy i to, co w tej chwili obserwujemy - spokojny wzrost, obroty nieprzesadne. I coraz bliżej 2 USD.
    Niby bez infa idą w góre, ale mnie się wydaje, że to jednak w dużej mierze opóźniony skumulowany efekt poprzednich inf.
    No i niby zarząd spotykał się z inwestorami. Zatem, kto wie?
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    Dokupiłem dziś 444 akcje MLSS, z jednej strony żal mi sprzedanych wcześniej kwitów po 1,72 ale jak patrze na PAVM, które z 1,72 poszło na 2,35 to mi lżej. Na dzień dzisiejszy mam 4444 akcji MLSS i zostawiam to longterm, mam nadzieję że cztery czwórki przyniosą mi szczęście ;)
    Lawyer - PAVM - gratulacje!
    Jednak nie doczytałem.
    A ten GNPX - faktycznie, Kosmos

Trzeba zwrócić uwagę, że na takim PAVM przemielili ponad 1/4 akcji...
    U nas na Milestone wzrosty skromne, ale obrót 1 procent wszystkich akcji
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [5.172.237.*]
    Dzięki Dr, bardzo mi się spodobała ta spółka, trochę naganiaczy na forum tam jest ale po zapoznaniu się z faktami stwierdziłem, że te ich urządzenia mają szanse coś sensownego zarobić. Planuję w rejonie 2,8-3,0 spróbować zrobić kółko, myślę, że podejdzie kurs w te rejony i cofnie do 2,5 a jak nie to najwyżej zadowolę się zyskiem i poszukam coś innego, ciekawego towaru w samym biotechu mają bez liku trzeba tylko zrobić solidne DD, tam kapitał jak dostrzeże szanse na zarobek to rozjeżdza podaż jak walec, codzienne rajdy po 30-100% to normalka jak zauważyłem ale niestety trzeba być aktywnym i poświęcić sporo czasu na rozpoznanie.
    Co do Genprex to nie wiem co o tym myśleć coś tam grubego może się kroić, zabieram się do roboty żeby to sprawdzić.
    Lawyer, ja tam się zastanawiam, czy jeszcze tego PAVM nie kupic, choć w krótkim czasie 300 procent wzrostu zaliczył.
    Podobieństwo do naszego Milestone jest i takie, że PAVM rosnie z powodu wiesci swojej spółki zależnej - Lucid Diagnostics.
    Wiesz może, ile PAVM ma akcji w tej spółce zależnej?

W każdym razie ten niegłupi gość na Stocktwits polecający i PAVM i MLSS pisze tak:
    chasinpotofgold2/14/20, 06:38 PM
    $MLSS should be 3.25 if $PAVM is trading at 2.20 Confident we see a catch up rally The next $TNDM and /or $ISURG potential here in medical device plays Double digits anyone?
    Coś mi się obiło o oczy że 80% mają. Im więcej patrze na ich produkty i potencjał to coraz bardziej mi się podoba ta firma, hmm może zostawię jednak na longa.
    Doctore może będziesz mieć okazję kupić w dobrej cenie, właśnie ktoś dał info:
    ClayTrader showed up. Do yourself a favor and mute him on THIS particular stock. Let him and his “minions” short it.
    No to jak ten f-rajer napuścił swoich wyznawców to może bujnąć, zobaczymy. W ogóle koleś jest niemożliwy, przejrzałem jego posty, i powiem, że naciąga leszczy na kursik za 1000$ a ci co się złapią na jego nachalną reklamę wchodzą do kasyna o nazwie szortujemy dziś to a jutro tamto, wcale nie zdziwiłbym się gdyby smart money zaczeło to wykorzystywać, no chyba, że jak każe im pogrywać na Tesli czy Amazonie no to już inna sprawa. Typ chwali się, że zaszortował Tesle na 5$ a pewno ci co go słuchali i zostali utopieni mają niezły wnerw :D
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~Rzetelny [31.0.85.*]
    Witam mam pytanie do zorientowanych czy mając rachunek inwestycyjny w Santander i posiadając dostęp do rynku USA można kupować dowolne spółki z Nysę i Nasdaq czy jest to jakieś tylko ograniczone grono spółek a konkretniej mówiąc czy spółki o których pisaliście wyżej i spółka matka mlss jest dostępna w pakiecie oferowanym przez Santander
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~ms [89.79.12.*]
    No niestety wszystkiego w santanderze nie ma. Ale dużo więcej chyba dużo więcej niż w mbanku. Można pisać o dodanie papiera do obrotu . Na obu rachunkach poprosiłem w weekend o dadanie 5-6 papierów do obrotu. Niestety są ograniczenia - cena poniżej 1USD, profil spółki (np marichuana) etc Fajnie byłoby mieć konto z szerszym dostępem. Pełne stany ( .... z OTC Market :) )
    No to wracamy dziś do gry. Po ostatnich solidnych wzrostach mam trochę obaw co do kierunku dzisiaj, widać spore przyrosty obserwujących szczególnie na PAVM ale też i na MLSS. Dziwi mnie, że przy tak idealnym wykresie Milestone jest obserwowany tylko przez 1834 osoby, to świadczy jak wielki potencjał do aprecjacji kursu tu drzemie przy pozytywnym infie.
    Z innych spółek, moje zainteresowanie wzbudziła Zosano Pharma (ZSAN) ale to już bardziej ryzykowny temat.
    Ja, jak przyglądam się niektórym amerykańskim spółkom z branzy medycznej, które ostatnio rosną i sa modne na forach to mam wrażenie , że porównywanie ich do Milestone wypada często jak porównywanie jakiegos startupu w branzy IT z powiedzmy szacownym bankiem.
    Np. ten ONTX, który kupiłem po twoim poście i trzymam - ma, moim zdaniem, bardzo duże szanse na sukces, ale jednak to jest ciągle faza badań. Podobnie jest z wieloma innymi. Może dostrzezony przez Ciebie PAVM za sprawą wejścia tej spólki córki do waznego programu ma bardziej pewne powody do wzrostu.

Ale nasz Milestone (obojętnie czy ten nasz notowany na NC, czy spółka matka) jest w zupełnie innej fazie :-) Mamy w zasadzie gwarancję, że Compuflo epidural będzie sprzedawane, a informacje, które posiadamy przekonują, że będa to ogromne liczby, oczywiście z czasem.
    Tam na forum ONTX na Stocktwits ludzie marzą, że spólka dostanie FDA. U nas - chyba zwłaszcza w Polsce -ludzie nie doceniają faktu, że my mamy FDA i negocjujemy umowy sprzedaży, a nie staramy się o certyfikaty.

Ale dziś może być w USA ciekawie na Milestone.
    Bo u nas, to jak zwykle :-) I tak dobrze, że nie spada po tych kolejnych rekordach kursu Milestone w USA.
    Jedna setna obrotów, ba jedna tysięczna obrotów tych z Milestone w USA i będziemy mieć nową gwiazdę New Connect.
    Ale myslę, że spokojnie się doczekamy.
    Dr dlatego wykres MLSS wygląda tak a nie inaczej, bardzo silny, stabilny trend wzrostowy od dobrych 6 miesięcy. Amerykanie wierzą tak jak i my, że kwestią czasu jest rozpoczęcie sprzedaży, gdyby były wątpliwości to byśmy szli bokiem. Ja żałuję jedynie, że tak późno zatankowałem MLSS bo MM mam od ponad roku kiedy w stanach Scientific był po 0.3$, no ale jeżeli mamy powtórzyć drogę TNDM no to i tak źle nie jest bo to dopiero począteh drogi. Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość nam jest potrzebna aby pewnego dnia otrzymać wspanialą nagrodę.Z tego co pamiętam nadzieje były, że w styczniu będzie coś podpisane z komercyjnych umów, teraz mamy już drugą polowę lutego i zastanawiam się ile jeszcze czasu potrzeba, mógłby prezes dać jakiś update to byłoby paliwo do dalszej jazdy.
    W marcu wyniki roczne i konferencja kwartalna.
    Wierzę, że do tego czasu będziemy już po kilku infach, w tym przynajmniej jednym o umowie z siecią szpitali.
    Hej, niestet/stety dziś na PAVM podaż została rozjechana buldożerem jedyna szansa na tanie kupno była w premarket (ale gdzie taka możliwość istnieje) ale szczerze to ja jeszcze bym kupił bo idziemy tam na ------>5$
    VIVE i ZSAN również dwucyfrowe wzrosty, szkaoda że nie miałem środków by coś kupić.
    Dnia 2020-02-18 o godz. 16:00 lawyer_mz napisał(a):
    > Hej, niestet/stety dziś na PAVM podaż została rozjechana buldożerem jedyna szansa na tanie kupno była w premarket (ale gdzie taka możliwość istnieje) ale szczerze to ja jeszcze bym kupił bo idziemy tam na ------>5$
    > VIVE i ZSAN również dwucyfrowe wzrosty, szkaoda że nie miałem środków by coś kupić.

Ten PAVM to był twój superstrzał, jeszcze raz gratulacje.
    Ja po dobraniu jeszcze ONTX też jestem pusty dolarowo :-) Od wczoraj sprzedaję trochę ze stajni Ciszewskiego, będą dodatkowe zakupy za oceanem :-)
    Pisałem o tym PAVM dzień przed wzrostami i wszedłem po 1,73 i faktycznie strzał w środek tarczy mi wyszedł ale miałem inne równie dobre w orbicie zainteresowań :
    GNPX
    CFRX
    VIVE
    ZSAN
    AGRX - ci dostali FDA w piątek i dziś spadki, rakiety nie było, wszystko w cenie.
    Spółki z tego sektora są po ogromnych spadkach i jak tylko wytworzyła się lepsza atmosfera to mocno odbijają i stwarzają się okazje na kilku dziesięcioprocentowe rajdy.
    Od Ciszewskiego sprzedałem wczoraj z miłym zyskiem Digital kupiony po 1,25 dwa dni wcześniej, myslę, że na jakiś czas narosły się, to jednak ryzykowna spekulacja bo zysków oprócz CLC tam nigdzie nie ma. Pochwalę się jeszcze wczorajszym zakupem Jujube po 5,15 dziś ładnie odpalili tam fajerwerki ^^^
    Doctore ja bym jednak na twoim miejscu sprzedał ONTX tam będzie ciężko teraz o wzrosty jest tam dużo innych lżejszych walorów z biotechu.

Nie, ONTX nie oddam :-) Choć może trzeba będzie poczekać dłużej. Po konferencji w Wiedniu może byc ciekawie.
    Hmm to ONTX ma na pewno potencjał, będę go obserwować, kiedy ta konferencja się odbywa, w lutym?
    Dnia 2020-02-18 o godz. 20:28 lawyer_mz napisał(a):
    > Hmm to ONTX ma na pewno potencjał, będę go obserwować, kiedy ta konferencja się odbywa, w lutym?

tak, 26-27
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~Rzetelny [31.0.47.*]
    Witam Dr Wezol mam pytanie przez jakie biuro można kupić akcje ontx ? lub inne spółki kosztujące poniżej dolara bo kurcze jest z tym problem . Z góry dziękuję
    I jeszcze jedno widziałem w pewnym momencie po wpisie na forum że zainteresowałeś się SYNERGA w czym też mam trochę kapitału a ponieważ widzę że głównie interesujesz się spółkami innowacyjnymi w ramach mojego podziękowania za twoją wiedzę która się tu dzielisz a skłoniła mnie do zakupu naszego MM kilka miesięcy temu chciałbym podsunąć Ci propozycje oceny innej spółki z tego sektora o podobnej nazwie do naszej spółki matki a mianowicie chodzi o MLSystems myślę że warta analizy czekam na odpowiedź na wcześniejsze zapytanie i pozdrawiam
    Dnia 2020-02-20 o godz. 12:22 ~Rzetelny napisał(a):
    > Witam Dr Wezol mam pytanie przez jakie biuro można kupić akcje ontx ? lub inne spółki kosztujące poniżej dolara bo kurcze jest z tym problem . Z góry dziękuję
    > > I jeszcze jedno widziałem w pewnym momencie po wpisie na forum że zainteresowałeś się SYNERGA w czym też mam trochę kapitału a ponieważ widzę że głównie interesujesz się spółkami innowacyjnymi w ramach mojego podziękowania za twoją wiedzę która się tu dzielisz a skłoniła mnie do zakupu naszego MM kilka miesięcy temu chciałbym podsunąć Ci propozycje oceny innej spółki z tego sektora o podobnej nazwie do naszej spółki matki a mianowicie chodzi o MLSystems myślę że warta analizy czekam na odpowiedź na wcześniejsze zapytanie i pozdrawiam

1. ONTX ja kupowałem przez BM Pekao (stary CDM).

2. Akurat wczoraj sprzedałem resztę Synergy (ale może za chwilę kupię przy jakims infie).

3. ML Systems analizowałem jak wszystkie spółki z branży OZE. Byc może fundamentalnie ma nawet lepsze perspektywy od wielu innych z OZE. Ale na OZE mamy teraz trochę tak jak na spółkach growych - nadmiar propozycji i liczy się czesto jakas moda. Np. na nazwisko Ciszewskiego. Być może należałoby napisać "liczyło się".

Dlatego, choc jeszcze kilka dni temu miałem całą masę spółek z OZE, teraz mam duzo mniej. Tak generalnie - rynek przecenia-moim zdaniem -to, co mozna zarobić inwestując np. w solary. Przezyłem wszystkie zawirowania np. Photonu od momentu jego pojawienia się na NC. Teraz mam wciąz akcje Photonu, ale dużo mniej. Jak ktoś chce rzetelnie podejśc do tematu OZE w Polsce, powinien przesledzić to, co działo się np. w Czechach i na Węgrzech.
    Fajne info na PAV Med dali, wspołpraca z Fred Hutchinson Cancer Research Center at the University of Washington dla mnie bomba i dla innych akcjonariuszy wygląda na to że też, szrociarze walczą ale pewnie mają tam ciepło :D
    ONTX też dzis ładnie się zachowuje, ehh żebym miał choć trochę wolnych środków.
    Jeżeli ktos z was jest zainteresowany zainwestowaniem w spółki typu MLSS to polecam też PAV Med jako dywesyfikację w branży.
    Podrzucam link do ich stronki, na dole można zobaczyć prezentację z 18 lutego. Moim zdaniem spolka wygląda ciekawie na longterm choć na pewno są też ryzyka, które należy wziąć pod uwagę.
    link

• Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~Rzetelny [31.0.64.*]
    Do Dr Wezol witam serdecznie mam pytanie jaka jest prowizja w mbanku przy zakupie spółek groszowych w USA w Santander jest min 0,02$ od sztuki co przy groszowych spółkach bardzo mocno podnosi koszty k/s czy w mbanku mają podobny system ? Z góry dziękuję za odpowiedź. A pytam bo zainteresowała mnie ta spółka ontx o której pisałeś powyżej
    Chociaż pytanie do kolegi dr to jako że mam tam rachunek i kupowałem nieco to odpiszę:
    MBank prowizja 19zł - jakieś 5$ ale nie wiem jak potem procentowo od wartosci transacji (kupowałem za np. 1700 $ i bylo 19 zł prowizji) - tyle, że tam nie ma praktycznie zadnych groszowych spólek w ofercie.
    BOSSA - prawie wszystkie spolki dostępne ale prowizja nieco wyzsza bo 29 zł (wczoraj kupowałem za ok 2500$ i tak samo było 29 zł prowizji) tak wiec sporo prowizja i do daytradingu zniecheca no ale za to szeroki wybór spółek.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~zed [109.241.122.*]
    Ja kupowałem przez mbank za małe kwoty 250-500 usd to zawsze za transakcje było 19 zł prowizji
    dziwne mbank mi pokazuje dzisiaj kurs mms 2,48
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~Rzetelny [31.0.64.*]
    Kurcze to tu w Santander wychodzi że dramat bo min jest 0.39% ale nie może być niższa niż 12usd lub 0,02usd od sztuki co w przypadku spółki np ontx prowizja wynosi 4% i gdy składałem wstępne zlecę IE to faktycznie aż tyle idzie za operację to jest dramat przy groszowych spółkach dzięki za podzielenie się informacjami czyli rozumiem że w Mbanku tego min pułapu od sztuki nie macie ? To aż niewiarygodne by było skąd oni tu w Santander wpadli na taki pomysł
    Dziś powróciłem na ONTX, zakupione 2750 sztuk a także wzięte na korekcie GNPX po 5,38 tam sie cos szykuje tylko nie wiem co więc raczej póki się nie wyjasni to spekulacyjnie.
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: lawyer_mz [37.248.158.*]
    No to dzisiaj wykołowałem sam siebie, sprzedałem CODX po 4,84 i 6,06 a na koniec sesji jest po prawie 10$, obserwując te kosmiczne wzrosty z których sam się wypisałem normalnie słabo mi się robiło, opuścić spółkę, która rośnie na sesji ponad 120% to o wiele gorsze niż stracić :(
    MLSS -10%
    PAVMed - 15%
    Horror
    Oby jutro był lepszy dzień
  • Re: Ciekawe spółki zza oceanu Autor: ~JK [37.47.250.*]
    Tak to bywa. Ciężko trafić w górkę lub dołek. Niebawem może pojawić się okazja do zakupów. Też wczoraj puściłem część MLSS. Myślę, że wrócimy poniżej $2. Przez koronawirusa sytuacja jest niepewna. Widoczna jest panika na rynkach. Polsce co prawda przypadku nie ma, ale myślę, że prędzej czy później się pojawi. Ciężko się ostatnio inwestuje, bo co jakiś czas pojawiają się nieoczekiwane zdarzenia.
    Zgadza się JK duża zmienność zapanowała na parkietach jednak dominuje czerwień i dlatego ciężko o dobre decyzje, są nerwy. Też skłaniam się ku tezie, że MLSS może zachaczyć o te 1,95 będzie to zdrowa korekta, ja jednak połowę trzymam zresztą teraz juz ryzyko sprzedać bo jednak od szczytu sporo spadło, ze sprzedanego pakietu 2k akcji po 2,32 odkupiłem wczoraj 500 sztuk po 2,1 i bedę czekać na dalszy rozwój wydarzeń, jak cofnie w okolice 2,0 to biorę na pewno kolejny tysiąc sztuk.
    Co do tego CODX to szalona jazda wczoraj była z 4,3 na 10,6 potem zrzut w okolice 7,5 i zakończyli 8,9 rollercoaster jak się patrzy. Mogłem zarobić jak na moje warunki naprawdę spore pieniądze a wyciągnąłem może 2/5 z tego co powinienem wciąż nieźle ale mam ogromny niedosyt bo polowałem na taką okazję, miałem w garsci złoto a opyliłem je w cenie srebra :D
    Wybaczcie tą moja kronikę spekulacyjną ale jakoś mi lepiej jak to wyrzucam z siebie i z czystą głową zaczynam dalsze działania.
    Pozdrawiam wszystkich tu zagladających i zachęcam was do dzielenia się jakimiś ciekawymi spółkami czy zagraniami z tej bardzo ciekawej branży.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.