Zobaczyli info na farm to skok na farm.
Nie lepiej od razu podzielić sobie portfel bez skoków. Obliczy sobie jeden z drugim że na końcu wyjdzie podobny zysk przy większych nerwach. I tu i tam będzie rosło.
Zobacz wykres, pojawia się info na farm ktoś puszcza na 17.70 aby tam wejść po 25.00. X wystawia S 1200 szt (17.70) i za chwilę po sprzedaży podobna wartość pojawia się na F51 na K po (25.00). Śledzę notowania PLW, OML, MG, F51 i CFG piszę o dwóch ostatnich o tym co powyżej i wiem co piszę.
Dobrze że jest moc w zakupach a zejście poniżej 18.00 nie było próbą zejścia niżej tylko wyrzucenia małego pakietu.
Dnia 2020-02-10 o godz. 19:36 ~orzel74 napisał(a): > Zobacz wykres, pojawia się info na farm ktoś puszcza na 17.70 aby tam wejść po 25.00. X wystawia S 1200 szt (17.70) i za chwilę po sprzedaży podobna wartość pojawia się na F51 na K po (25.00). Śledzę notowania PLW, OML, MG, F51 i CFG piszę o dwóch ostatnich o tym co powyżej i wiem co piszę. > > Dobrze że jest moc w zakupach a zejście poniżej 18.00 nie było próbą zejścia niżej tylko wyrzucenia małego pakietu.
A jutro ten kiep będzie wywalał Farme niżej aby odkupić CFG wyżej bo ten raport na farmie to żaden przełom , ludzie pomysleli, że zaraz premiera HAHAAHAH.
Dzisiaj poinformowali, że zakończyli proces tworzenia nowych rzeczy i będą teraz poprawiać grę. Po PLW wiemy, że ten czas może być dłuższy niż trzy miesiące. Z tego co widziałem na forum to niektórzy się doszukują czegoś ciekawego na targach w Katowicach (turniej gamingowy plus targi pod koniec lutego), może podania daty premiery.
@orzel74 Można zapytać czy zajmujesz się czymś jeszcze oprócz giełdą ? Bo sprawiasz wrażenie jakbyś siedział cały czas przed ekranem i obserwował wykresy.
Denzel nie wiem czy F51 pęknie na pewno jest to inna inwestycja, na teraz bardziej ryzykowna. Nie piszę do końca obiektywnie będac zapakowany w duzy poważny pakiet, natomiast zobacz jak tutaj zmieniło się raptem po 12-18 miesiącach postrzeganie spółki, gdzie jeszcze dwa - trzy tygodnie temu pewnie nie tylko ja liczyłem na zejście z haka. Teraz? Teraz ni hu hu, czekalem tyle na stracie że teraz wiem że bedzie spory zysk. Zaryzykował byś rok temu i postawił duze pieniądze na to że tak szybko CFG wyjdzie z bagna? Wątpię a jeżeli jest inaczej to szacun. Dlatego na spółkach growych ostrożnie ferowalbym wyroki czy dany podmiot za X czasu nie będzie miał kilkukrotnie większej kapitalizacji niż obecnie. Dotyczy to każdej spółki z sektora.
PLW - ponad 2 mld cap, po Agony nie było szans nawet pomyśleć że w tak krótkim czasie stanie się 2 spółką z sektora.
OML - 0.80 gr Kiedy to było? Niedawno.JJB dramat, dzisiaj ponad 100% Od dołka, Boombit podobna sytuacja do spółki z Katowic,
ForeverE 3-4 lata temu - groszówki a QubicG do zamknięcia o CDR nawet nie ma co pisać - obłęd kapitalizacyjny urealniony do największych spółek z wyżej rozwiniętym postrzeganiem inwestycji w podmioty rozrywki elektro. 11b teraz tak, teraz okazuje sie że ostatnie wspomniane dwie spółki albo wszyscy mieli albo mają kilka lat w portfelu
Na początku roku zainwestowałem w cfg myśląc sobie ze juz gorzej być nie może w spółce a hause fliper city wyniesie spółkę minimum 100 % wyżej, po konferencji myślę że może być jeszcze lepiej o ile jako wydawca się postarają. Brak zadłużenia, rozsądny budżet produkcyjny koszty trzymane w ryzach. Ciekawe 3 premiery w tym roku plus wydawnictwa. Ecc z jedną gra było warte przez chwilę 80 mln zł. Nie mówię że na farm będzie spadek, chodziło mi o to że to jeszcze nie ten moment, końcowa faza produkcji może jeszcze trwać miesiącami a ludzie myśla ze zaraz podadzą datę premiery. Dlatego ten zryw popytu.
Orzeł pięknie opisałeś branże, rok to bardzo bardzo dużo czasu w tym bagienku. Żeby przewidzieć co będzie za rok trzeba naprawdę dużo wyobraźni. Tutaj również wiszę wysoko i na dodatek nie uśredniałem więc cały czas wiszę wysoko na haku. Po roku jedna widzę światełko w tunelu i mam wrażenie że nie jest to pociąg z naprzeciwka. Za rok będziemy zupełnie w innym miejscu......
Denzel kwiecień, maj, czerwiec. Natomiast na pewno nie warto skakać z CFG na F51 i na odwrót. Za miesiąc się wyjaśni czy warto czekać do samej premiery, wzrosty nadejdą i to spokojnie przewyższające max przed CHE (tak mi się wydaje i proszę tego nie brać jako pewnik) . Chodzi mi bardziej o to że chciałbym aby tym razem inwestycja tam nie była li tylko pod premierę a taką która będzie rosnąć w okresie po premierowym. Sukces i wzrost kapitalizacji spółki x,y,z to co raz to wyższy benchmark dla kolejnych w swoich przedziałach kapitalizacyjnych. Przedziałach ponieważ nie sposób równać 11b,PLW,TSG do CDR tak jak nie sposób na teraz równać MG,CFG,F51,ECC,OML,OG,FE,MLT,ULG,BLO do PLW, TSG I 11b. Działa to tak, wózek ciągnie CDR, wyższe zyski PLW i TSG oraz przyszły projekt 11B winduja wyżej ich kapitalizacje benhmarkujac z zachowaniem skali i zdrowego rozsądku do giganta, pozostałe przy dobrych wynikach oraz ciekawych projektach również zaczynają rosnąćponiewaz dla nich benhmarkiem będą spółki 2,3 I 4. Tak działa wzrost sektora w który inwestuje się i łatwiej i przyjemniej. Dlatego nie zrozumiem tej masy hien okupujacych fora spółek growych, gdzie tak naprawdę jest to jedyny sektor razem z sektorem biotech który może przyciągnąć kapitał z zagranicy. Nie żadne hałdy węgla, nowe bloki gazowe ani nawet fotowoltaika (poza MLS że swoimi patentami), tylko gaiming i spółki biotechnologiczne.
Generalnie widać nas CP2077, DL2 - giganty, masa mniejszych projektów z grupy PLW, chciał nie chciał WW3 i Medium, od niedawna Ghostrunner, Carrion (1 str najlepszych z list życzeń), nieprzypadkowe studio Carbon z VR, czekamy co pokaże 11B i pewnie kilka kolejnych projektów od zespołów nie notowanych na NC. Plotka, nie plotka z MS itd.itd.
FOR akurat dopiero się rozkręca. To taki PLW tylko, że na Nintendo. A że NS jest bardzo dynamicznie rozwijającą się i coraz lepiej sprzedającą się konsolą... :) do tego ciekawy pomysł z remakami starych gier. No i był w większym bagnie niż CFG.
Orzedł, z całym szacunkiem, fajnie że wróciłeś na forum, ale o Farmie to gadaj sobie na forum Farmy, tutaj mamy CFG i mnie np. po premierze Chernobylite Farma za nic już do siebie nie przekona. j
ok. Natomiast pisałem przekrojowo pokazując że CFG to nie poziom obecnej kapitalizacji zaznaczając że nie opłaca się teraz skakać z F51 na CFG oraz z CFG na Farm.
Dnia 2020-02-11 o godz. 08:21 ~orzel74 napisał(a): > ok. Natomiast pisałem przekrojowo pokazując że CFG to nie poziom obecnej kapitalizacji zaznaczając że nie opłaca się teraz skakać z F51 na CFG oraz z CFG na Farm.
Wielka czwórka na plusach, mocno ciśną PLW, TSG i 11B ana peryferiach gamingu zawsze koty będą skakać i miałczeć jak po ogonkach dostaną :D W piątek raporty za Q4 2019 na BLO, F51, CRJ i FDG (NGG) więc skakać będą..
Dnia 2020-02-11 o godz. 11:16 ~Minifund napisał(a): > Nie ma gdzie skakać. Po co. Movie tylko chcialem ale już nie kupię.
No co Ty? Nie kupiłeś? mnie nagoniłeś, wyzbierałem co tam było (jakieś drobne ilości) i teraz poczekam - za miesiąc (przed czy po wynikach rocznych) dobrzy ludzie zabiorą papierek :D
Ja jade rozkladem Playway CFG Movie Games poki co nie narzekam :D szczerze najmniejszy zwrot poki co mam na Movie....ale tak jeszcze wzrosty sie nie zaczely na powaznie....CFG moim zdaniem pod ACS-a to beda okolice 26-30 PLN jak gra dobrze pojdzie to moze nawet 35 PLN a pod HFC uwazam ze i 60 PLN moze byc House Flipper to niesamowicie mocna marka i ta pozycja mega skorzysta w swoim czasie na pozycjonowaniu. Playway ma tu za duzy udzial zeby olac CFG....takze bedzie dobrze nic tylko trzymac kwity ;)
Do końca tego roku dawałbym na to jakieś 30%. Najważniejszy w krótkim terminie jest trailer pokazujący jakość ACS. Jeśli będzie dobry, to nastąpi szybki przyrost wishlisty , a kurs trwale przebije 20-25 zł.
Jeżeli ktoś chce zająć pozycje na kilka lat i ma ku temu obawy to proszę sobie porównać PLW przy debiucie na GPW pod kątem planów premier okres do okresu.
Trzeba sobie zadać kilka pytań. Jaka jest teraz kapitalizacja na tle sektora?
Ile planują gier teraz? Jaki będzie plan za rok? Czy projekty ACS i HCS dadzą spółce poważny zastrzyk gotówki, a jak tak to jaki wpływ $ mają/będą mialy na rozbudowę portfolio w kolejnych latach? Czy mozna zbudowac na dwoch IP serię/kontynuację? KTO JEST W RN SPÓŁKI CFG? Tutaj będzie prosta odpowiedz, prezes PLW Krzysztof Kostowski. Czy CFG skorzysta z synergi tytułów przy kolejnych projektach i czy skorzysta z dobrodziejstw Milanówka?
Czy dział wydawniczy który raczkuje tak pod kątem tytułów jak i zasobów ludzkich będzie stał w miejscu? O co chodzi z brakiem zysku przy BOE i czemu spółka dostała jako wydawca ten tytuł ?
Warto tez sobie zadac pytanie czy... a raczej kiedy spolka przeniesie swoje notowania z NC na parkiet glowny GPW?
Kolejne pytanie rozgrzewajace wyobraznie to skoro przy kosztach 350k na kwartal moga pracowac na kilkoma wlasnymi produkcjami i nakrecac kilkanascie zespolow jako wydawca to co beda mogli zrobic za dwa, trzy razy tyle? A wiemy ze takie kwoty w tej branzy to i tak nie jest rozrzutnosc.
Pierwszy krok za nami, spolka potwierdzila ze nowa strategia dziala i utrzyma koszty w ryzach. Obecne plany sa interesujace i maja rozmach, a jak zaczna sie materializowac z wymiernym zyskiem (mysle ze EA na ACS bedzie tym momentem) to tak naprawde dopiero zacznie sie jazda.
Teraz to tylko Adameczek rozgrzewa silniki swojej rakiety mysle ze w tym roku, w koncu ja odpali.
Ja te wszystkie pytania rok temu sobie zadawałem skupując akcje po 12 przez kolejne kilka miesięcy. Biznesplan sprawdzony, know how mistrza PLW, potencjał...dywidendowy. Więc może coś sypne dużo wyżej ...ale większość akcji zostawiam. Plus ff jest niewielki. Czekam też na funda jak wejdzie. Lock up mi nie straszny.