• Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~dovado [5.173.73.*]
    Napisał do mnie kolega z foum Unimotu na meila że powinna byc najpierw glebsza korekta miedzy falami zanim zacznasie wzrosty bo pisałem przciez na forum że aby zaczeła sie kolejna fala na oscylatorze AO musza byc oznaczone te fale i aby zaczeła sie 4fala oscylator musi zejśc do zera i wtedy dopiero zaczyna sie 5 i znowu oscylator musi jejśc do zera aby zaczeła sie kolejna fala a tu oscylator nawet nie drgnął a ja pisze na forum że kurs juz oznaczył 1fale w 3 uwaga dotyczy to oczywiscie tego wpisu
      Re: Marvipol technicznie Autor: ~dovado [5.173.73.*] 2020-02-05
    Dla mnie wyglada zachecająco Po zaznaczeniu przez kurs 1 fali w 3 ktora jest rowna 1 fali wyższej mamy plytka korekte 2 fala w 3 Traz juz mozemy zaznaczyć najbardziej lubiana przez inwestorów fale 3 w3 z zasiegiem 9 zł Tam zacznie se 4 fala do gry kółeczek , Wynika to z ciagu fibonacziego Cały swiat zbudowany jest wg tej teorii Lczby ciagu to 1,1,2,3,5,8
    link
    Odpowiem tu forum bo chyba wiecej kolegów ma takie przeswiadczenie i i liczy na te głebszą korektę.
    Otórz głebsze korekty juz były Fali najnizszego rzedu nie widac na tygodniowym ktory słuzy do oznaczania fal wyższego rzedu
    Jak widzimy na wykresie z niższym interwałem (ponizej) oscylator po 1w1 schodzi do zera mamy 2w1 nastepnie najbardziej lubiana przez inwestorów 3 w 3 oscycylator AO ma najwieksze wychylenie nastepnie schodzi do zera mamy 4w1 ponowne wychylenie oscylatora powyzej zera mamy 5w1 oscylator schodzi do zera mamy A wychyla sie ponownie mamy B ponownie schodzi ponizej zera mamy C oscylator ponownie sie wychyla powyżej zera mamy 1w3 uwaga w 3 fali oscylatory nie schodza do zera rysuja koronę w całości taka jak narysowałem kurs powinien w punkcie oznaczonym 3 na czerwono dotrzec do 9 .Te oznaczone tu fale sa w fali trzeciej wyższego rzedu bo pierwsza fala wyższego rzedu była na poczatku 2019 roku Oscylator ao W INTERWALE TYGODNIOWYM Z KTOREGO WYKRESUKORZYSTAM ZMIENI KOLOR DOPIERO JAK KURS DOJDZIE DO 5 FALI NA CZERWONO . (JESZCZE NIE ZAZNACZONA )
    Nlink
    podstawiamy ten OSCYLATOR AO DO kursu i dodajemy oscylator trendu . link
  • Wzrosla ilosc branych kredytow Autor: ~Transek1975 [188.146.225.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Popyt-na-kredyty-hipoteczne-mocno-w-gore-7817675.html
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~dovado [5.173.73.*]
    Oczywiscie nas inwestorów to nie obchodza ani nam do szceścIa nie sa potrzebne fale i ich oznaczenie i takie tam rozbijanie na mniejsze fale .
    Tym niech sie zajmuja statki albo analitycy za to im płaca
    ZA nas pracuja oscylatory i tenpnizszy wykres Oscylator Chip zone na niebiesko (trend wzrostowy )a na zielono oscylator AO trwająca fala wzrostowa
    Zaswieci na czerwono Oscylator AO stop inwestycja i tyle starcza zeby tłuc kase. Oczywistym chyba jest koniecznośc rozróżniania kolorów no ale zawsze można prosic dzieci .
    link
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~MechaGodzilla [94.172.189.*]
    kmioty, na co tracicie czas?..
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~dovado [37.47.108.*]
    Oczywiście dla Mecha Godzilli osobno bo widze że gad niezrozumiał . Niejemy wszystkiego jak leci tylko jemy trawę jeśli jest zielona (oscylator AO zielony ) jemy za dnia czyli nad glowa widąc niebo ( oscylator Chop zone niebieski ) i nie pasiemy sie az słońce zajdzie bo nas zjedza w nocy inne dinozaury (Oscylator Chop zone na brąowo) tylko jak kończy się zielona trawa na oscylaorzeAO to znikamy i szukamy gdzie indzej pozywienia
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    Do jakiego ty przedszkola chodziles ? :)
    Książkę Transek o mnie piszesz czy co przecież Mecha Godzilla to gad czy coś pomyliłem
    Chcialem ci powiedziec ,ze wiekszosc ludzi nie rozumie o tym o czym do nich piszesz , tu sa prosci ludzie po zwyklych przedszkolach, ty chyba chodziles do lepszego.
    Ja naleze do tych prostych ludzi, nie lubie sobie zbytnio komplikowac zycia. Czasami jest tak, ze czym wiecej wiesz tym jestes glupszy lub czym wiecej widzisz tym jestes bardziej slepy.
    Zebys mnie znowu zle nie zrozumial nic nie mam do twoich fal i wskaznikow a tym bardziej do ciebie.
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~Dobrywujek [193.239.57.*]
    Divado pisze ciekawie, zreszta pamiętam jak na forum Unimotu ludzie prosili go żeby wrócił zaraz po tym jak mu nawkladali a późnej kurs zachował się jednak tak jak przewidział
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: inwestujemypl [37.47.108.*]
    Dnia 2020-02-07 o godz. 17:50 ~Transek1975 napisał(a):
    > Ja naleze do tych prostych ludzi, nie lubie sobie zbytnio komplikowac zycia. Czasami jest tak, ze czym wiecej wiesz tym jestes glupszy lub czym wiecej widzisz tym jestes bardziej slepy.
    > > Zebys mnie znowu zle nie zrozumial nic nie mam do twoich fal i wskaznikow a tym bardziej do ciebie.

Transek chyba nawet nie chciało ci sie przeczytac co napisałem o falach nikomu oczywiście nie sa potrzbnebne do inwestowania wyrażnie przeciez napisałem .
    Oczywiscie nas inwestorów to nie obchodza ani nam do szcześcIa nie są potrzebne fale i ich oznaczenia i takie tam rozbijanie na mniejsze fale .
    Tym niech sie zajmuja statki albo analitycy za to im płacą .

A co potrzeba do inwestowania cierpliwośc i znajomośc kolorów własnie z przedszkola Czy chodziłem do lepszego przedszkola chybanie nie nawet nie umie pisać a z dodawania tylko do dwoch Celowo nie poprawiam zeby kazdy mógł sie uśmiac jaki jestem tuman .Dzieki Dobrywujek za komentarz . .
    Pisze jak było
    Notabene tamta pozycja dala ładnie zarobić.
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    Nie wszedzie fale sie sprawdzaja. Podajecie caly czas jeden przyklad Unimotu.
    Jezeli jest tak pieknie to nikt by nie przegrywal i nie ponosil strat, a to sie rowna z koncem gield.
    Prosze podajcie inne spolki na ktorych zarobiliscie grajac w ten sposob lub straciliscie.

Oczywiscie ten kto ma wieksza wiedze i praktyke zyskuje. Zakres fal jest stala, tak dziala psychika ludzka, dazymy do idealow.
    Ale swiat nie jest idealny. Fajnie jest to ze soba wszystko razem laczyc, at,fale, fundamenty, nastroje, psychike, doswiadczenie.

Ależ oczywiście, nikt Cyba nie bierze tego za prawdę ostateczna. Chodzi mi o to, że wolę poczytać co ma do powiedzenia Dovado niż czytać bezsensowne posty w stylu tego co dzieje się na forum CDR. Facet dzieli się swoimi przemyśleniami i analiza techniczna za darmo. Można wyciągnąć z tego jakiś swoje przemyślenia albo totalnie płać jeśli w to nie wierzymy Ale po co zaraz hejtowac? Są tacy co za AT placa np na forum stockwatch.
    Wszedzie dzialaja bo cały swiat i wszechswiat porusza sie falami . Nie ma znaczenia co Ty o tym sądzisz Ale chyba ostatnio odpowiadałem Tobie na inwestycje w JSW sprawdż narysowane kreski i kurs .Inna sprawa że ja mam o tym jeszcze blade pojecie a do tego nie jestem jasnowidzem . Pomimo że piszę na kazdym forum że chciałbym byc studnia pełną mądrosc to nia nie jestem i nigdy niebyłem jestem tylko tylko dziurawym wiadrem który z tej studni zaczerpnął trochęi laski i madrosci a wiadomo jak to jest z dziurawym wiadrem wszystko wycieknie . jęsli nie zdarzmy się zawartościa tego dziurawego wiadra podzielić z innymi jesli sie nie podzielimy i tak stracimy wszystko .Jakie to ma znaczenie ano ma bo jesli sie podzielimy z jak najwieksza iloscia osób zanim wyplynie tym mniej zostanie stracone a jest szansa że ktos komu pomogliśmy pomoże tez innym a może podzieli sie z nami jak bedziemy puści .
    Nie bede wmieniał spółek na których byłem i mozna bylo zarobic bo pycha juz mnie raz zniszczyłą .
    Wystarczy mi takie podziekowanie choćby poprzedzającej Unimot od OBSa ktorego bardzo cenie link 
    https://www.bankier.pl/forum/temat_dovado-dziekuje,22468135.html 

• Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~MVP [83.31.3.*]
    Dovado,
    zapewniam Cię, że są osoby na tym forum, które rozumieją o czym piszesz. Dla mnie nie musisz podawać linków "uwiarygadniających". Z samej treści Twoich postów wynika, że wiesz o czym piszesz, a jeżeli w dodatku - jak twierdzisz - nie jesteś osobiście zaangażowany w istotnym stopniu w inwestycje giełdowe Twoje opinie są dla mnie tym bardziej cenne.
    Pozdrawiam i czekam na kolejne Twoje opinie i komentarze
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~dovado [37.47.78.*]
    Z tym zaangazowaniem to trochę wiecej ale zona nie wie że jest wieksze Problem nie jest pisac o spólce gdy sie zna mniej wiecej wyniki i wie że to powinno sporo rosnąc .Problemem sie pojawia kiedy to urosnie jest duzo ludzi na forum a ja wiem że bedzie spora korekta i musze sprzedać bo nie lubie tracić zazwyczaj o tym informuję niestety po sprzedaży iz tego powodu jest mi głupio .Prosze zrozumieć nie moge inaczej .Nie sa to duże ilosci i nie zagrażają w zaden sposub kursowi .
    .

• Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~Transek1975 [37.30.36.*]
    Nie moze byc ci glupio ze zarabiasz kase. :)
    Nie powinno byc dla ciebie wazniejsze forum bankiera od rzeczywistego zarobku, a tym bardziej miec wyrzuty sumienia. :)

Ja traktuje forum bez emocji sa tu rozni ludzie ktorzy graja po roznych stronach. Najgorzej zaangazowac sie emocjonalnie i dzialac pod wplywem kogos.
    Kasę to zarabiam bo pracuję normalnie na etacie .Nie jest Ci głupio jak sprzedasz komuś jeśli wiesz że ktoś na tym może stracć .Zazwyczaj nie sprzedaję ostatni i kupuję spółki które są warte dużo więcej niż sprzedaję.Głupio mi jest jak sądzę że powinno jeszcze trochę wzrosnąć a nie wzrasta . Forum służy do wymiany informacji a nie zarobku .Zazwyczaj zaznaczam zasięg trzeciej fali nie jest to tajemnica każdy to widzi i może sprzedać ,ale jak wejdzie większe stado to już nie można się przebić .Zresztą zazwyczaj już wtedy nie piszę ,tylko nie mogę patrzeć jak niektórzy kłamią ubierając innych i wtedy daję znać że to już nie da zarobić a są lepsze inwestycje .
    Nie mozesz w ten sposob myslec ze ci glupio. Kazdy jest dorosly kto wchodzi na gielde. To jest tak jak bys wszedl na ring jako bokser, wygral pojedynek, a pozniej mowil ze ci jest glupio ze wygrales. To jest glupie. :)

Zadaj sobie pytanie inaczej:

Czy komus jest glupio jak ty straciles kase na gieldzie lub obstawiles nie tego konia co trzeba ?

Mi nikogo tutaj nie jest zal i wiele razy to powtarzalem i bede powtarzal.
    Tez nikomu nie zazdroszcze ze zarobil tylko sie ciesze. Np koledze ktory zarobil szybko ponad 100% na tesli.
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~novy [89.64.78.*]
    pitu pitu wzruszajace to jest
    kiedy bedzie gorka?
    Po co ci gorka? Chcesz na nartach zjezdzac? Jedz w gory, full sniegu .
  • Re: Jak to jest z oznaczenem fal Autor: ~novy [89.64.78.*]
    nie interesuje mnie zjazd lecz sprzedaz nar na gorze
    To tak jak kazdego, ktory ma akcje Marvipolu na tym forum.
    Jak Transek sprzeda transzą swoje akcje . Ale nikt nie zna dnia ani godziny a tak serio musisz poprzeglądać wątki opory są rozrysowane poziomą linią tylko nie na tym wątku Wybicie z kanału oznacza podwojenie zasięgu tego kanału tam powinna być górka kanał też narysowany .Pewno niektórzy nie zauważyli ale falę są rozrysowane na interwale dwugodzinnym na podstawie interwału w którym widzimy wszystkie fale określamy czasookres w jakim dojdziemy do górki .
[x]
MARVIPOL 0,23% 8,70 2025-09-19 16:49:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.