• nabycie akcji Autor: ~student [89.64.39.*]
    napisali, że w dniu 6 lutego 2020 nabyli 783 akcje
    ciekawe ? bo w tej chwili obrót wynosi 705 akcji
    ????
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Sławek [45.11.60.*]
    link

Panowie. Z racji tego, że kidyś trochę tu byłem dam wam dobrego typa. Nie musicie wchodzić za grube pieniądze. Wystarczy śmieszne 500-1000 szt. Moim zdaniem to pewniak.

Powiem krótko. Przebiło opór na zwiększonych obrotach.
    Kurs w górę na poziom c/z = 10~20.
    Za tydzień po wynikach będziemy wiedzieć jaki to poziom. Obstawiam ok. 4 zł na akcje zysku, a wg wielu będzie to ponad 5 zł. Czyli kurs na..... 40-80 zł.

Jak ktoś zada pytanie skąd nagle taka poprawa wyników to od razu odpowiadam, jakiś czas temu zmienił się zarząd całkowicie i w zeszłym roku wywalono z pracy większość sprzedawców. Zatrudniono nowych i stał się cud.
    Mennica jest największym dealerem kruszców w Polsce, wyniki radykalnie w górę, obstawiam min 1 mln zł w IV kw.
    Co więcej przy tym progresie, po kolejnych 2 kwartałach roku 2020 powinni mieć we wrześniu po wynikach ok. 7-8 zł zysku na akcję. Na chwilę obecną to wręcz promocja.
    Oczywiście można tylko oglądać kurs , nie kupować.
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Dedalus [5.173.24.*]
    Student, pomylili się. Te akcje kupowali wczoraj. 718 akcji na sesji po 1,36 i 65 sztuk dokupili na fixing.
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Sławek [45.11.60.*]
    Gość z Mennicy Skarbowej nawet się trochę chwali. Wyniki rzeczywiście powinny być bardzo dobre za IV kw 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=NHeiMkF_KjQ
  • Re: nabycie akcji Autor: ~komuch [31.60.85.*]
    Musi iść kurs mennicy do góry, na złocie jest trend wzrostowy i jest nagonka na złoto, czas złota, czas mennic. Niektórzy pisali, wieszczyli już krach na akcjach, załamanie ale ekonomia się zmienia, już nie można porównywać co było i się to powtórzy. Nie nie powtórzy się w dobie informacji i internetu, jest coraz ciężej przechytrzyć innego a jak go przechytrzyć, przecież ktoś musi stracić. no i ten helikopter money, dodruk, hossa vorever. Jak już Goldman zaczął wciskać fundusze polakom na akcje firm amerykańskich, sądzę że coraz bliżej jesteśmy spadkom na giełdach zagranicznym, frajera trza wydoić tzn. przyjaciela.
    inPZU Goldman Sachs ActiveBeta® Akcje Amerykańskich Dużych Spółek
    inPZU Goldman Sachs ActiveBeta® Akcje Rynków Wschodzących

Tak fajnie mi się grało na PZU, znowu spada na 36 zł i trza kupić, czy ktoś wie dlaczego PZU wynajęło powierzchnię biurową od skanskiej za ponad 800 mln zł/10 lat ? Nie lepiej było wybudować ? Ale doją firmę. Aż strach się bać jak zyski będą spadać, już kurs się usuwa, za szybko, więc przeczuwam, że duzi już wiedzą, że wyniki za kwartał marne. Jak ze stadniną koni w Janowie, 90 lat zarabiali i masz, pierwszy raz w historii zeszli na duże straty a fachowcy, zwolnieni przez dobrą zmianę zostali zatrudnienie przez arabów, więc to już koniec z arabskimi końmi w Polsce, nauczyciel czy psycholog zna się tak na koniach jak student na giełczie. Amen
  • Re: nabycie akcji Autor: ~student [89.64.39.*]
    słuchaj no komuchu
    na giełdzie to ja byłem jak ciebie miękki cha jeszcze nikt nie zrobił
    nie kupiłeś azot jak radziłem Znanemu a ty podsłuchwałeś ?
    ojojoj nie kupuj bo forum zatrujesz
    z ciebie jest taki znafca jak z komora president
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Dedalus [5.173.24.*]
    Nie wiem dlaczego skupują mniej akcji niz wynika z programu, chyba, ze zle liczę.
    Mi wychodzi, ze mogliby nadal skupowac po ponad 1k akcji.

• Re: nabycie akcji Autor: ~student [89.64.39.*]
    mogliby
    tyle, że nie chcą bo za drogo by było
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Car [31.0.69.*]
    Znów zwala na 1,2. Obrót się zwiększy to będzie mógł więcej skupić.
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Dedalus [109.40.243.*]
    Zobacz jakie się zlecenia na K pojawiły.
    I niby dlaczego on miałby stać za tak agresywna jak na te spółkę podąża? Nonsens. Ktoś to dziś wywalał jakby go parzyły te akcje i potrzebował gotówki, ale zostało to odebrane. Zreszta nie tylko dzisiaj była taka sprzedaż. Ale pojawiły się oferty kupna, które mogą pokazywać, ze są chętni na te akcje jak ktoś chce tak sypać.
    Szkoda tej sesji, bo ładnie się rysowało i był powolny popyt. Ale może ta sesja okaże się silna korekta, po której sypacz zniknie. A kurs wróci do wspinaczki. Nie tak dużo jest zleceń sprzedaży.
    W poniedziałek ustawie się na 1,15 i jeszcze dobiore śmiecia jak tam spadnie
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Dedalus [109.40.243.*]
    Tak, tak.
    Jak ruszył do 1,40 to tez byli chętni oddawać po 1,30. A potem poszło na 1,45.
    Za dużo tu nerwów. Ale co się dziwić, każdy pokiereszowany.
    No na zysku to nie ma prawie nikogo narazie poza prezesem oczywiście.. Który kasę wprowadza jak chce i ile chce i pewnie też od niego zależy czy gniot osiągnie wyższe poziomy..
  • Re: nabycie akcji Autor: ~student [89.64.40.*]
    ten gniot w przyszłym roku będzie stał dwucyfrowo !!!
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Dedalus [5.173.244.*]
    Na razie wystarczy, żeby wrócił na 3 zł. I wtedy zaczął pokazywać regularne zyski. Chyba już wszystkie odpisy zakończyły się. Można zacząć od nowa, bez mrzonek o radio. Wystarczy zacząć pokazywać zyski z portali, które tak się ładnie rozwijają.

Ale cieszy zawsze taki powiew beztroskiego optymizmu. :)
  • Re: nabycie akcji Autor: ~Roman [89.65.52.*]
    Powoli ale jest tu jakaś konsekwencja. Czy ktoś się orientuje ile spółka może skupować dziennie? Wydaje mi się, ze są jakieś przepisy o tym, ze skup nie może być większy niż jakiś procent obrotów z dnia poprzedniego.

Czyli niskie skupu mogą być powodowane niskimi obrotami. Dajcie znać jak jest?
  • Drogi Romanie Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    jeżeli Ty nie wiesz jakie są zasady skupu to co Ty robisz na GPW a tym bardziej na tym badziewiu
    Jeszcze nie przejechał się na Tobie ML ale wszystko przed Tobą
    nie mówię żę tutaj nie da się zarobić na zwyżce kursu z taka tylko różnicą że jak zacznie rosnąć to nikt nie będzie wiedział dlaczego i jak zacznie spadać będzie to samo - wszystko po wydarzeniach + trupy w szafie to nie spółka to ROLLLLLLLLLLLLL ONNNNNNN
    omijaj to gu........................................... wno z daleka
    Kup sobie Torpol albo Mennicę za pół roku będziesz co najmniej 100 % do przodu tego nie tykaj wiem co mówię
  • Re: Drogi Romanie Autor: ~Roman [185.246.208.*]
    Przepisów od cholery, wiec nie mi się zagłębiać jakie tam limity na skupy narzuca unia, knf czy regulacje brokerów. Ale wiem, ze coś takiego jest. Widać, ze spółka kupuje konsekwentnie i tak mi się wydaje, ze te małe pakiety wynikają z małego dziennego obrotu. No ale ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka...

Wtedy może urośnie?
[x]
PMPG -5,31% 1,60 2026-04-02 14:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.