• Jaki zasięg wzrostów obstawiacie? Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    Sama nie jestem pewna bo zazwyczaj mam tendencję do zaniżania i np tutaj na szybko tak strzelam 5.
    Wiem ile mają gotówki w kasie i że przy dywidendzie mogliby dać kosmiczną stopę zwrotu. Obstawiam raczej działanie długofalowe np małe dywidendy i rozwijanie biznesu. Może do Rockbridge dojdzie coś jeszcze co zapewni im dodatkowe zyski. Generalnie nie muszą być TFI ale mogą dalej inwestować np kupując całe biznesy jak Berkshire.

No i tutaj pojawia się mój problem z wyceną bo 5 to krótkoterminowo. 10? 15? ile? Jakie są wasze typy, przemyślenia, wyobrażenia.

Wymiana myśli i wyobrażeń co może być ze spółką w przyszłości. Niewątpliwie się oczyścili! Jakubas im też pomoże. Mają za sobą kupę zdolnych ludzi. Ale możliwości są nieograniczone i trudno mi powiedzieć i wycenić.

Proszę o komentarze dłuższe, złożone i najlepiej przedstawiające wasze pomysły na działalność aby z tych milionów w kasie zrobić miliardy :)
  • Re: Jaki zasięg wzrostów obstawiacie? Autor: ~Szczepanek [83.26.89.*]
    Uważam, że 4 zł na kursie jest to maksimum jakie tutaj będzie.
  • Re: Jaki zasięg wzrostów obstawiacie? Autor: ~Trans [31.0.85.*]
    Będzie 3,60 jak rok temu. Potem jak odwiesza to kupie jeszcze figene bo szykuje się balonik z oze. Nie wiem dlaczego ale zarobię, po co analizować raporty jak ma się dobrego nosa. Raz już na altusie zarobiłem i teraz też zamierzam
  • Mają do 100 milionów Autor: ~Alex [37.30.32.*]
    Mają zyski z Rockbridge, które będą rosły.
    Mają górę pieniędzy, które mogą zainwestować.
    Mają know how
    Mają znajomości

Sama gotówka + udziały w Rockbridge to moim zdaniem 8 na akcje krótkoterminowo.
    Jeśli firma będzie racjonalnie gospodarowała majątkiem i wykaże chęć rozwoju. Pokaże jakiś sensowny plan na przyszłość to long term spokojnie 16.

Zauważcie, że ktoś kto by wykupił Altus przy obecnej wycenie to zgarnia gotówkę + Rockbridge + klientów. Zawsze jest w takiej sytuacji ryzyko wrogiego przejęcia bo ryzyko KNF prysło a pozostał cały majątek.

Tutaj dobije do 4 który i narysuje się spodek a następnie po konsolidacji wybicie na 8 i wtedy zacznie się gra na long-term. W zależności od przyszłości firmy i perspektyw.
  • Re: Mają do 100 milionów Autor: ~info [183.89.37.*]
    Wartosc posiadanej gotowki i obligacji to 3 pln na akcje, wartosc rockbridge to na pewno nie wiecej niz 60-80 mln zl co daje ok 1.3-1.7 pln na akcje Ale biorac pod uwage ze altus ma ponad 80% w rockbridge to dla samego altusa przypadaloby ok 1-1.4 pln na akcje.
    Sumujac to mamy 4-4.3 zl na akcje.
    Taka cena bylaby sensowna gdyby rockbridge pokazywal rosnace AUM i zyski. Na to jeszcze trzeba poczekac. Dlatego na ten moment nie sadze aby wyceniano altusa wyzej niz 3.5 pln.
  • Re: Mają do 100 milionów Autor: ~Knf [37.109.33.*]
    10 gr.
  • Re: Mają do 100 milionów Autor: ~MAFIA [208.78.41.*]
    po tych informacjach to możliwe że przez tydzień się nie otworzy.... a jak już to na 3 gr
  • Re: Mają do 100 milionów Autor: ~Querqus [37.248.253.*]
    To juz jest otwarta wojna knf kontra altus chyba altus powinno zmienic prezesa w knf na swojego haha
  • Rockbridge jest spółką wzrostową Autor: ~Zbig [85.128.57.*]
    coraz więcej klientów, coraz lepsze zyski, niedowartościowujesz albo inacze jesteś bardzo ostrożny
  • Nie naganiaj tak nachalnie Autor: ~Alter [89.64.88.*]
    Trwa ucieczka klientow i kapitalu z grupy altusa. Nikt rozsadny nie zainwestuje kasy w tfi powiazane z osieckim
  • Re: Nie naganiaj tak nachalnie Autor: ~Zwyklylwszcz [37.248.211.*]
    Alter nie kupilo sie po 1.3? Jaka szkoda,jak mi przykro
  • Re: Nie naganiaj tak nachalnie Autor: ~Hans [84.10.160.*]
    Sprzedałem po 1,38 żeby być jak najdalej od złodziejskiej mafii. Straciłem, odrobię gdzie indziej. Kto chce niech czeka.
  • Re: Nie naganiaj tak nachalnie Autor: ~Zwyklyleszcz [37.248.211.*]
    No i w porzadku, czasem trzeba stacic.
  • Re: Nie naganiaj tak nachalnie Autor: ~Zbig [85.128.57.*]
    Przecież Altus nie sprzedaje udziałów w funduszach...
[x]
ALTUS -2,57% 2,65 2026-03-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.