• Farmer Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/prad-z-paneli-fotowoltaicznych-w-gospodarstwie,91588.html
  • Re: Farmer Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    największe osiągnięcie tomali

link

• Re: Farmer Autor: ~obserwator [37.47.105.*]
    oldwara idz na tesgas jestes szpec od dawania kapitału
  • Re: Farmer Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    musze policzyc ile takim specjalistom wcisnałęm tego towaru tesges w piątek
    tomala ty umiesz liczyć?.. weź, nie szpanuj...

Idź się ucz...

link

tomala, mam tu wykład specjalnie dla ciebie proszku na wiejskie hemoroidy...

link

hipokryto strzel sobie laika powiedz mamie tacie cioci wujkowi bo jestes sam hipokryto
  • Re: Farmer Autor: ~Lamonarnia [91.215.106.*]
    Sam mieszkam na wsi i jestem sadownikiem. Widze dokladnie co sie dzieje w ostatnich dwoch moze trzech latach. Jeszcze nie dawno w naszej okolicy nie bylo paneli w ogole, teraz powstaje jedna instalacja po drugiej. I tu nie chodzi o male istalacje rodzinne tylko o te najwieksze na ktore mozna jeszcze dostac doplate. Jak pojawi sie kilka lat prosperity na wsi to prawie wszyscy takie instalacje sobie zaloza. Wieś bedzie decydowala o rozwoju oze a na ten czas zdecydowana wiekszosc rolnikow dostrzega potencjalne oszczednosci z paneli.
    Instalacje nawet 10 kWp są zbyt male dla nawet nieduzych gospodarstw. Gdyby tak zwiekszyli zakres doplat na istalacje powyzej 10kwp jeszcze bardziej napedziloby to wzrost. W mojej okolicy na dwadziesciakilka gospodarstw chyba 3 albo 4 zalozyly instalacje tylko w ostatnim roku. I to wszystko tylko istalacje 10kwp.
    myślę ze bez dopłat dla rolnika instalacja 50 kw to nic nadzwyczajnego biorąc pod uwage wydatki na prąd bochlodnie i dojarki ( to przyklad z mojej rodziny) generuja duże zużycie mogę stwierdzić ze to dobra inwestycja
    Rtomala no wlasnie. Na wsi wszystko szybko sie zmienia. Po kilku latach dobrych moze przyjsc kilka lat ciezkich. Kazdy rolnik/ sadownik jezeli bedzie mial pieniadze to taka instalacje sobie zalozy aby czuc sie bezpieczniej. I to nie sa moje domysly tylko fakty potwierdzone rozmowa z wieloma osobami
    moja rodzina miala juz 2 lata temu przedstawioną ofertę instalacji z Voolta z powdu budowy nowej obory ta inwestycja została przełożona myślę ze niebawem kuzyn który przejął gospodarkę wroci do tematu sam tego pilnuję
    Sam bede szukał wykonawcy w tym roku. Jak to sie w volcie wychodzi cenowo? Orientujesz sie moze ile moze kosztowac zalozenie instalacji na nowym dachu? Chodzi na poczatek o 10kwp.
    to jest oczywiscie indywidualna sprawa na którą składają sie różne czynniki typu gdzie znajduje sie transformator itp z oferty ktora otrzymała moja rodzina bez jakich kolwiek dotacji i dwa lata temu za 18 kw Voolt zarządał 95 tys pln przy rachunkach miesięcznych za energie rzędu 2300 PLN
    i przypomne dwa lata temu teraz zapewne ceny spadły

druga sprawa warto wykonać taka instalacje przez firmę ktora nie zniknie z rynku przy roszczeniach gwarancyjnych
    Sam place po 30 tysiecy rocznie za sam prad a mam tylko jedna chlodnie. Szykuje kolejne, wiec bez paneli to ile bede placil? 100tysiecy rocznie? Wole poki mam pieniadze zabezpieczyc sie na gorsze lata i zrobic na kilku dachach panele. I nawet mniejsza o to ze bede "oszczedzal te 8% czy iles tam na rok" chodzi mi o to by zabezpieczyc przyszlosc a jedna z mozliwosc jest wlasny prad.
    no i wypłynęła prawda na wierzch, tomala wiejska dojara...
    i fujara...
    oldboy ty jesteś jak Polska na forum unijnym podczas wyboru przewodniczącego

wynik 27:1

po lapkach jesteś w tej samej sytuacji i jeszcze masz z tego radochę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    jestem z wykształcenia po zawodówce i czuję się z tym dobrze bo swoimi rękoma wykonuję wszystko sam i do tego spełniam sie jako człowiek po twoim stanie hipokryzji dochodzę do wrażenia ze twoje zycie jest mętne i smutne żeby podbudować sie piszesz jaki ty jestes wielki na forum ja cieszę sie życiem ty cieszysz sie z bycia hipokrytą

odnosnie rządzących ktorych mam za przeproszeniem gdzieś wiesz czemu bo dają darmozjadom takim jak ty
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    tomala jesteś nawóz.
  • Re: Farmer Autor: ~Matiz [37.30.29.*]
    Pisałeś w którymś poście ,że jesteś naj naj naj i masz wyższe wykształcenie. Z tego co piszesz to wynika ,że skończyłeś maksymalnie 8 klas podstawówki z 16 świadectwami.

Ostatni post skierowany do tego typu gamoni ,co udają krezusów ,a wyjechali za chlebem zbierać tulipany
    Podstawowe informacje o adresie IP:

Adres IP:

94.172.189.00

Nazwa hosta:

Kraj:

Netherlands

Więcej szczegółowych informacji znajduje się w raporcie szczegółowym. 

tulipan
    nawóz tomala, wiejska dojara, chamska fujara, sam sobie zwala, bo ma kompleksy i jest beksa lalla...
[x]
VOOLT -0,71% 1,39 2026-07-01 15:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.