Ja dziś wszystko sprzedałem i to ze stratą. Obecny prezes powinien zarabiać min 0.5 mln rocznie. U mnie w firmie wielu podobnych więcej wyciąga a nie są tak kreatywni. Policzcie ile za te wszystkie lata powinien sobie druknąć akcji plus ile dojdzie kosztów w przyszłości. A wyniki wcale nie rosną skokowo. Dotarło to do mnie po ostatnim zejściu akcjonariusza który jest analitykiem poniżej 5%. Pewnie wysypie resztę.
Niewątpliwie największym ryzykiem jest tu dominacja prezesa w akcjonariacie. Tym że Pan Malik zszedł poniżej 5% to bym się za bardzo nie przejmował, trzeba wziąć pod uwagę że przy obecnym kursie 4% udziału w spółce to zaledwie 200 tyś. zł. Być może dziś zostało mu jeszcze tylko 20-30 tyś akcji
Emisja managerska, która jest jedną z opcji strategicznych nie pierwszą tego typu emisją w historii Examobile, wiec trudno uznać że obecna ewentualna emisja miała by być wynagrodzeniem dla prezesa za cały okres od powstania spółki.
Chyba trzeba będzie się przejechać na walne i zobaczyć co w trawie piszczy.
Tak u Jankesa ładnie spółka wygląda i wycenia ją na 16PLN. Jak widać spółka z sektora Tech robiąca apki i gry jest wyceniana bardzo nisko! Myślę, że raport za Q4 powinien sporo tutaj zmienić.
Dnia 2020-01-30 o godz. 15:58 ~Extra napisał(a): > Tylko te koszty zatrudnienia kilku fajnych devsów... Ile może kwartalnie to wychodzić? 40k za jednego.
Zatrudniasz, żeby Ci coś napisali na czym zarobisz, tak? Taki model to samograj. xD
BTW widać jak karnet płytki, a kolega musi wygrać z 5 do 0. Miło haha, niech se wali. xD
Dnia 2020-01-30 o godz. 13:32 ~Extra napisał(a): > I co o tym sądzisz, że od lat jest zatrudniona 1 osoba?
zakładam że tą osobą jest prezes, a część prac jest zlecana na zewnątrz na zasadzie współpracy B2B. Myślę że to dobry model bo nie wymaga stałego opłacania pracowników niezależnie czy jest dla nich praca czy nie. Nie idzie tez kasa do czarnej dziury jaką jest ZUS.
Przychody i zyski firmy osiągnęły już taki poziom że prezes może już uzyskiwać satysfakcjonujące wynagrodzenie za swoją pracę zamiast dodrukowywać sobie akcje. Choć taka forma motywacji wcale nie jest zła. Oczekiwał bym jednak, żeby plan emisji motywacyjnych rozpisany był np na 5 lat do przodu i obwarowany był osiąganiem określonych poziomów przychodów i zysków.
Tak jak pisałem wcześniej, szykuję się na WZA bo chciałbym poznać prezesa i zadać kilka pytań.
Jak chcesz poznać prezesa i zadać kilka pytań to nie musisz czekać do WZA, wystarczy kontakt przez ri@examobile.pl, spółka odpowiada na maile od Akcjonariuszy.
Dzięki za podpowiedź, warto wiedzieć. Ja jestem inwestorem "starej daty" i wymiana maili to dla mnie jednak zupełnie co innego niż spotkanie twarzą w twarz. Zatem będę korzystał z obu kanałów komunikacji
Ja na razie sprzedałem wszystko z zyskiem. Ale wrócę, żeby zrobić kółeczko. Ta firma ma bardzo piękne wahania na kursie. Kiedyś miałem do spółki sentyment, ale uważam, że brudów nie pieże się publicznie.
To napisz na ri@examobile.pl, że chcesz się spotkać i pogadać z prezesem, z tym też nie powinno być problemu. Na WZA zazwyczaj jest sztywno i formalnie, bez klimatu do ciekawej i spokojnej rozmowy.
wszystkie media leżą i kwiczą facebook nieodwiedzany od pol roku zadnego marketingu zadnego PR ze spolki wszytko co ma cokolwiek z rynkiem apek i gier rosnie jak szalone a tutaj nie potrafia sie dogadac i odkupic od 5% -go udzialowca akcji i ten spuszcza je przez rynek
hooooj dooooopa i kamieni kupa moze za jakies dwa lata drgnie ,jak playersy beda w odwrocie tu chyba najwiekszy problem to sam prezes ,ani nie potrafi rozbujac tej łajby ,ani nie umie zbudowac jakiegos konkretnego zespolu poziomnica tu nie wystarczy
Teraz trzeba przeciągnąć kurs przez 4,2 potem prze 5,5. Po tych poziomach sky od the limit :-) Przydał by się nam jakiś ładny raport jutro, choć ski trucker bardziej będzie widoczny w raporcie za q1.
Dnia 2020-02-03 o godz. 15:15 ida2010 napisał(a): > Dnia 2020-01-29 o godz. 16:18 zubrzyk100 napisał(a): > > Witam na Pokładzie EXAMOBILE! :-) Mocno niedoszacowana spółka! > > ------- > Witam!. Chyba tym razem bardzo nie trafiona inwestycja. "Sypanie" trwa w najlepsze.
Czy inwestycja jest trafiona czy nie przekonamy się za pół roku albo za rok. Na etapie zakupów im taniej tym lepiej.
OPTYMISTA!? Niektórzy czekają tutaj od ponad 5 lat na „CUD”. Przypomnę inwestor, który nie tak dawno zszedł poniżej 5 % progu kupował latem 2018 roku po 2,2 zł. Minęło 1,5 roku i .....
optymista. Nie wiem jakie były przesłanki do kupowania tych akcji 5 lat temu. Swoją drogą skąd wiadomo po ile kupował akcje ten Pan? jakaś emisja albo transakcja pakietowa?
teraz jest tanio, spółka jak dobrze pójdzie niedługo będzie miała 1 mln zysku a w branży jest hossa. Do tego działają w najszybciej rozwijającym się segmencie rynku. Jak mam wybierać wśród t-bull, boombit i TSG to zdecydowanie najkorzystniej prezentuje się EXA.