Założyłem osobny wątek do analizy tej sprawy. Nie da się ukryć, że ktoś tutaj nakręca obroty. Po obu stronach zlecenia za 7500zł - obecnie takie stoi na 6,40 a jak ktoś rozebrał, zaraz weszło kolejne. Wcześniej dziś rano taki uklad zleceń był na poziomach 6,00 i 6,35zł jednocześnie z obu stron arkusza. Jeszcze wcześniej na poziomach 4-5 zł były widoczne takie zlecenia. Zostają też te po 10k akcji - niedawno taki straszak z prawej stał na 5,50, a chwilę później był z lewej popychając kurs. I teraz pytania, po co ktoś to robi -> teoria miła i przyjemna to taka by wzbudzić zainteresowanie na niedowartościowanej spółce by lepiej wypaść przed nowymi klientami i inwestorami - źle wygląda gdy firma do czegoś aspiruje, a jej kurs szoruje po minimach. Teoria mniej miła to taka że ktoś chce podpompować kurs by pozbyć się drożej akcji kosztem nas, leszczyków. Przeczy temu proces zmian w spółce, które oceniamy na lepsze.
Teoria spiskowa. Pisałeś o tym samym kiedy kurs był w okolicy 4 zł, ale później Twoje podejrzenia zaczęły się rozjeżdżać (zlecenia nie były już symetryczne), więc zamilkłeś. Teraz się uaktywniasz.
Wzruszająca jest Twoja troska o nasz los, ale wyglądasz na osobę, której za bardzo odjechał kurs. Wystarczy spojrzeć na sprawozdania finansowe. Dynamika z jaką spółka zmniejsza stratę daje nadzieję na dobry IV kwartał. Myślę, że doskonale o tym wiesz.
Rambo - jest okazja do akumulacji. Z resztą widać po obrotach, że spółka zaczyna się budzić. Przydałoby się bardziej wyeksponować, że Digitree to SARE, ale ta bomba w końcu odpali.
Cały czas mam akcje i to za 4,70 nie musisz mnie pocieszać, kibicuję spółce, już mam paredziesiąt % na plusie. Tak naprawdę żaden z was się nie odniósł do moich spostrzeżeń, widać jak na dłoni te zlecenia, np teraz jest jedno na 5,90 a wy mówicie że ich nie ma :) to po co ktoś raz z lewej raz z prawej je umieszcza.
TK, polemizowałem z Tobą, ale zwracam honor. Posiedziałem tutaj trochę i obserwowałem zachowanie kursu. Faktycznie dziwnie i nienaturalnie wyglądają te pojawiające się symetryczne zlecenia. Sprzedałem wszystko. Powodzenia i dalszych wzrostów życzę.
Rambo, nie wiem. Nie interesuje mnie, co ma zrobić inny gracz. Dla mnie wygląda to nienaturalnie i wolę przenieść kapitał w inne miejsce. Z resztą mam dosyć fajny pakiet EUCO, który kupiłem w dobrej cenie po twoich rekomendacjach i tam prawdopodobnie trafi kasa z DIGI. Spokojnie mogę uśredniać w górę.