• Cena emisyjna 2 zl ? Tak wyszlo z obliczen. Autor: ~Wolf_of_NC [46.7.24.*]
    Potrzebowali ok. 3 mln na przejecie spolki.
    - 70% akcji po 6 zl = 1,8 mln zl
    - pozyczka dla firmy = 1,2 mln zl
    Razem = 3 mln zl / 1,5 mln akcji = 2 zl

Czyli dzisiejsza cena to okazja. Ciekawe po ile bedzie nastepna emisja ? 5 zl?
  • Re: Cena emisyjna 2 zl ? Tak wyszlo z obliczen. Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    A skąd zalozenie że 3 mln? Wyjaśnij mi proszę Chyba że Ci się nie chce
  • Do Baja? Co miales z matmy ? ;-) Autor: ~Wolf_of_NC [46.7.24.*]
    Podpowiem

Emitent będzie większościowym udziałowcem i będzie posiadał 70 proc. udziałów w Spółce

Umowa zakłada w przyszłości możliwość zwiększenia zaangażowania kapitałowego Emitenta w Spółce, na warunkach wskazanych w Umowie, poprzez nabycie od dotychczasowych wspólników dodatkowych 10 proc. udziałów w Spółce, w zamian za zaoferowanie im nabycia 40 000 akcji Emitenta, po cenie emisyjnej stanowiącej równowartość 1,5 euro w złotych polskich za 1 akcję.

Emitent zobowiązał się udzielić Spółce pożyczki w wysokości do kwoty maksymalnie 1,144 mln złotych,

Jak wezmiesz to wszystko do kupy to wyjdzie Ci 3 mln zl.

Na nauke nigdy nie jest zapozno :-)

• Re: Do Baja? Co miales z matmy ? Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Dzięki, ,przy kolejnym założeniu. ....Ale kumam.Ja jestem jak nasz prezydent. " cały czas się uczę " Mam nadzieję że lepiej mi to wychodzi.
    A z matmy 5 statystyki 4.5 ale z ekonometrii tylko 4
    Czasami warto zapytać
  • Re: Nie było to dla mnie istotne. Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Ciekawe czy twoje wnioski są słuszne. Wkład wcale nie musi być pieniężny. Ale jeśli masz rację to ile zebrali od inwestorów?
    3 mln + X
    Gry jakoś po 400 k miały być Zdaje się 3 już robią,a nawet powinni kończyć bo testy przecież. To coś koło 5 mln pln.
    Czy to dużo czy to mało?

Zamknięcie emisji I 31/01, ale mogą cały czas ogłaszać, nabór nieustanny. Oczywiście za co raz większą cenę bo będą produkty na rynku. Wychodzi na to że kto pierwszy ten lepszy
    Ciekawe kto wchodzi. Z punktu widzenia największego udziałowca lepiej kilku mniejszych niż jeden gigant. Myślę że zostawi sobie pakiet,
    W przyszłym tygodniu to będzie "strzał"

• Re: Cena emisyjna 2 zl ? Tak wyszlo z obliczen. Autor: ~Xx [37.30.48.*]
    Sensowna kalkulacja. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę takie rzeczy jak premiery gier. Jeżeli okażą się sukcesem to wycena może być znacznie grubsza
  • Re: Cena emisyjna 2 zl ? Tak wyszlo z obliczen. Autor: ~Roger [5.173.216.*]
    Przekonaliscie mnie jutro wchodzę.
  • Re: Cena emisyjna 2 zl ? Tak wyszlo z obliczen. Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Witaj, Jakbyś miał pytania to ładnie poprosisz i Wolf Ci wyjaśni. Oczywiście jeśli tego potrzebujesz.
[x]
BTCSTUDIO 0,54% 0,37 2024-05-16 15:46:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.