Dziś, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu, na rachunku bankowym pojawiła się wpłata z tytułu 5% amortyzacji kapitału oraz odsetki od obligacji serii AA.
W listopadzie zamieniłem obligacje serii "O", których FKD nie wykupił we wrześniu i od których nie płacił kuponów odsetkowych - na obligacje serii AA.
Nie liczyłem, że FKD cokolwiek wypłaci z tytułu tej zamiany i już dawno posiadane obligacje zapisałem w swoje straty inwestycyjne bezpowrotnie - a tu proszę taka niespodzianka :-) Jest to co prawda nikła, ale zawsze iskierka nadziei na przetrwanie!
Następna amortyzacja 5% i odsetki płatne 15 listopada - zobaczymy czy spółka się utrzyma.
To wygląda jak reklamówka FKD. Ciekawe ile za nią zapłacili? Zamiast tego mogliby faktycznie zacząć spłacać zaległe odsetki i niewykupione obligacje. Jestem jednym z poszkodowanyvh obligatariuszy i informuję, że do obecnej chwili nie wykupili swoich obligacji, których termin wykupu przypadał na październik 2019, nie mówiąc o wypłacie jakichkolwiek odsetek.
Kurcze, a ja nawet nie miałem takiej propozycji przejścia na AA dlaczego nikt mnie nie poinformował?
Wierzyc mi się nie chce!!!
Klamiecie i oszukuje ie by ten co ma miliony akcji mógł je upchac, bo stawia na S i nikt kupić nie chce.
Mimo że Lewe zlecenia kupna robi.
Dość tego!!!
Organizujemy się
Za serię K można było nabyć serię Z - co uczyniłem. AA nie pamiętam. Seria Z ma odsetki 15 kwietnia. Jeżeli wpłyną nie omieszkam napisać na forum. Sprzyjam spółce bo tam są moje pieniądze, nic mnie bardziej nie ucieszy, niż wyście spółki na prostą :). Szczerze im tego życzę, sobie również.
Nie mamy celu źle życzyć spółce, problem polega na tym że nie wszyscy sobie zdają sprawę z jej problemów i piramidy finansowej w obligacjach. Już się zaczyna drugi alfabet a to nie koniec. Setki przetasowań i rolowanie nimi już jest irytujące.
Brak komunikatów i kontaktu z posiadaczami obligacji czy akcji.
Do tego kredyty i wszystko co możliwe jest pod zastaw.
Spółka na dzień dzisiejszy jest i będzie omijana przez inwestorów. Sztucznie ja podnoszą aby cena wzrosła do 20 groszy ale akcje na dzień dzisiejszy są warte góra 5 groszy.
Nie wiem czy kiedykolwiek odzyskajmy tu kasę, co niby miałoby się wydarzyć?
Spólka jest tak przewidywalna że aż mnie mdli.