• Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~wer [89.230.211.*]
    Zażądały zwołania NWZ z jednym punktem, zmiany RN!!
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~new [91.216.213.*]
    To ma czas na zakup akcji i zwiększenie zaangażowania. Może w końcu będą wzrosty ?
    Może to fundusze skupią akcję z ulicy i to one przejmą pełnię władzy ? Kto kogo tu ogra ? Może będzie jakieś wezwanie na akcje ? Pożyjemy zobaczymy...
    Czy Nationale przejmie pełnię władzy. W grudniu najwięcej kupili akcji.

https://stooq.pl/q/h/?s=vrg&o=4
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~Oko [5.174.246.*]
    Modlę się żeby wywalili tego nieudacznika, napsuł dosyć niech idzie na emeryturę!
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~SPG [78.11.246.*]
    Mam wrażenie że tutaj kto inny zostanie odwołany. Może chodzi o to że NN zwiększając zaangażowanie w Spółce może otrzymać jedno miejsce więcej w RN. Prawdopodobnie NN chce sprawdzić czy ma szanse przegłosować Pana Mazgaja a później podejmie decyzje czy zwiększyć zaangażowanie przed następnym Walnym czy wyjść całkowicie z inwestycji, która pod rządami Pana Mazgaja może podzielić los Almy. Jedno spowoduje wzrost ceny akcji a drugie
    Może do walnego jeszcze zwiększą, żeby mieć więcej głosów na walnym. Zobaczymy czy ruszą z zakupami po niedzieli...
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~szejk [5.172.235.*]
    Witam mam pytanko i proszę o odp kogoś kto zna się na rzeczy ,czy my drobni nie możemy się jakoś ziednoczyć i pomóc temu panu w odejściu skoro wszyscy twierdzą ze bez Mazgaja by urosło mogli byśmy np poprzeć jakiś fundusz jeżeli jest tu ktoś z okolic Garwolina i zna się na rzeczy to chętnie porozmawiał bym na żywo i jak mówi powiedzenie TAM GDZIE LUDZI KUPA I HERKULES D..A pozdrawiam wszystkich czekających na cud
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~Oko [37.30.57.*]
    Niestety trudno nie kojarzyć mazgaja z almą i krakchemia wiadomo do czego tam doprowadził Myślę że gdyby odszedł I jeszcze powiedzieli coś w niedługim czasie o dywidendzie to za rok 6 , 7 !
    Jak p Mazgaj będzie chciał pokazać kto rządzi to może zechcieć zwiększyć zaangażowanie i 7 złotych może być jeszcze przed walnym jak będzie skupował akcję z ulicy.
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~wer [89.230.211.*]
    Dnia 2020-01-25 o godz. 13:02 ~szejk napisał(a):
    > Witam mam pytanko i proszę o odp kogoś kto zna się na rzeczy ,czy my drobni nie możemy się jakoś ziednoczyć i pomóc temu panu w odejściu skoro wszyscy twierdzą ze bez Mazgaja by urosło mogli byśmy np poprzeć jakiś fundusz jeżeli jest tu ktoś z okolic Garwolina i zna się na rzeczy to chętnie porozmawiał bym na żywo i jak mówi powiedzenie TAM GDZIE LUDZI KUPA I HERKULES D..A pozdrawiam wszystkich czekających na cud

To zupełnie nierealne, żeby coś znaczyć na walnym trzeba mieć ok. 10% głosów. Tu rozproszona drobnica ma tylko ok. 12%, resztę mają fundusze i ok. 9% Mazgaj.
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~UseTheBrain [78.11.246.*]
    Gdyby Pan Mazgaj miał tylko 9% nie byłby przewodniczącym RN
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.174.246.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~Ojjj [5.174.246.*]
    To może chociaż jakieś listy pisać do zarządu, co myślimy o gościu który zniszczył poprzednie swoje firmy! Czemu takiego gościa się trzyma skoro wiadomo co zrobił z almą i krakchemią!
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~szejk [31.0.123.*]
    ok ale czy nie możemy upoważnić kogoś do reprezentowania nas wiem ze ciężko zebrać z tylu osób ale może warto prubować jest to w naszym interesie
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~Ojjj [5.174.246.*]
    cała nadzieja w Nationale - pewnie też widzą że grubi inwestorzy nie wchodzą tu przez tego niby biznesmena
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~joozek501 [178.42.255.*]
    Ale na jakiej podstawie twierdzicie, że Mazgaj jest złym przewodniczącym RN? Pomijając fakt, że ją kiedyś uratował przed upadkiem, to w ciągu ostatnich lat spółka systematycznie notuje coraz lepsze wyniki, przejęła Bytom, planuje inne przejęcia. Naprawdę myslicie, że gdyby Mazgaj odszedł z RN to wszyscy rzuciliby się na akcję VRG? Naprawdę myślicie, że gdyby jakiś fundusz wsadził na miejsce Mazgaja jakiegoś swojego człowieka, to spólka lepiej by dzialała? Nie jestem fanem Mazgaja, ale żeby kogos odwoływać, to trzeba mieć argumenty merytoryczne, wykazać, jakie popełnił błedy, a nie myśleć naiwnie, że kurs nie rośnie, więc jak coś się zrobi, to zacznie rosnąć. Ja nie wierzę, że ktoś przysłany przez fundusz nie zaangażowany osobiście (swoimi pieniędzmi) lepiej kierowałby czymkolwiek.
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~cas [77.253.204.*]
    a do czego doprowadził almę i krakchemie to nie widzisz ?
    nie da się nie łączyć mazgaja z upadkiem powyższych firm i nie mów że to nie zniechęca do niego a przez to do vrg inwestorów
  • Re: Może fundusze wyrzucą Mazgaja z RN?? Autor: ~joozek501 [89.65.241.*]
    Alma musiała upaść, wykończyły ją dyskonty, a nie Mazgaj. Podobnie upadły inne sieci oferujące produkty z tzw. wyższej półki. W tej sprawie Mazgajowi można zarzucić jedynie to, że nie przewidział takiego obrotu i że do końca miał nadzieję że taki model sklepów ma szansę.
    Krakchemią się nie interesowałem.
    W kwestii VRG nie można mu wiele zarzucić jak przewodniczemu RN (który ma określone uprawnienia). Czy Mazgaj zniechęca inwestorów? Pewnie trochę tak. Ja tego nie neguję. Uważam tylko, że nie jest (nie musi być) dobrą receptą filozofia, że jak się wywali Mazgaja i zamieni na kogokolwiek innego, to kurs automatycznie poszybuje w górę, a spółka będzie dalej się świetnie rozwijać. Wcale to nie jest takie pewne. To raczej poboże życzenie. Zresztą nie wiem, czy opcja wymiany Mazgaja na kogoś innego jest celem najbliższego WZ
    Jak drobni aqkcjonariusze mogą pomóc? To proste. Każdy, kto ma akcje spółki, może wziąć z BM odpowiednie zaświadczenie, zgłosić swój udział w WZ i głoswać. Waga jego głosu będzie proporcjonalna do liczby akcji. W przypadku VRG żeby mieć 1% trzeba mieć ok. 2.500.000 akcji. Czyli możesz zebrać kolegów z okolic Garwolina z taką liczbą akcji, która da wam przewagę, wparować na WZ i wywalić Mazgaja ;)
    " Prawdopodobnie NN chce sprawdzić czy ma szanse przegłosować Pana Mazgaja a później podejmie decyzje czy zwiększyć zaangażowanie przed następnym Walnym czy wyjść całkowicie z inwestycji, która pod rządami Pana Mazgaja może podzielić los Almy. "

A skąd miałyby się wziąć takie obawy, że spółka miałaby podzielić los Almy? To jakaś bzdura. Czy coś wskazuje na takie zagrożenie? Na razie od dłuższego czasu spółka sobie bardzo dobrze radzi, chociaż były opinie, że brak handlu w niedzielę będzie wielkim ciosem.
[x]
VRG 0,44% 4,55 2025-10-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.