• CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: mikeyinvestor [79.191.79.*]
    Lepiej wskakujcie spóźnialscy, fair value 32 zł!

https://simplywall.st/stocks/pl/food-beverage-tobacco/wse-amb/ambra-shares#intrinsic-value
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~weg [193.142.122.*]
    Dnia 2020-01-23 o godz. 15:28 mikeyinvestor napisał(a):
    > Lepiej wskakujcie spóźnialscy, fair value 32 zł!
    >
    > https://simplywall.st/stocks/pl/food-beverage-tobacco/wse-amb/ambra-shares#intrinsic-value

Po co założyciele strony sie męczą i utrzymują stronę? Mogą przecież inwestować zgodnie ze swoimi rekomendacjami i zostać miliarderami.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~Test [31.60.48.*]
    Abonament tez jest na tej stronie, nie boj nic.

A jak boisz sie analizy fundamentalnej yo inwestuj sluchajac krzykaczy na forum.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~weg [109.241.147.*]
    Dnia 2020-01-24 o godz. 19:12 ~Test napisał(a):
    > Abonament tez jest na tej stronie, nie boj nic.
    > >
    > > A jak boisz sie analizy fundamentalnej yo inwestuj sluchajac krzykaczy na forum.

Pytanie pozostało bez odpowiedzi.
    Podejrzewam, że autorzy strony wyłożyli kasę na reklamę na forum bankiera. Zarabiają na abonamencie a nie na swoich rekomendacjach bo jest to pozbawione ryzyka. Ryzykuje inwestor.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~Test [83.30.106.*]
    Brawo, odkryles ameryke! Inwestowanie nawet majac rozpisane i ladnie przedstawione dane fundamentalne i proste przewidywania dla firm jest obarczone ryzykiem. Tak, autorzy wola zarabiac na abonamencie - albo wykorzystuja to jako drugi strumien przychodu. Jest to oczywiste dla wszystkich ktorzy maja kawalek rozumu, to przeciez nie jest jakas finansowa AI - tego faktycznie by nie udostepniali.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~weg [193.142.122.*]
    Dnia 2020-01-26 o godz. 18:19 ~Test napisał(a):
    > Brawo, odkryles ameryke! Inwestowanie nawet majac rozpisane i ladnie przedstawione dane fundamentalne i proste przewidywania dla firm jest obarczone ryzykiem. Tak, autorzy wola zarabiac na abonamencie - albo wykorzystuja to jako drugi strumien przychodu. Jest to oczywiste dla wszystkich ktorzy maja kawalek rozumu, to przeciez nie jest jakas finansowa AI - tego faktycznie by nie udostepniali.

Nie tylko jest obarczone ryzykiem ale też poziom ryzyka jest do zweryfikowania bazując na danych historycznych. Czyli mając dostęp to danych które są prezentowane na stronie można zweryfikować (wstecz) czy zielony/czerwony kolor na radar chartach koreluje z "przyszłymi" wzrostami/spadkami. Można taka analizę wykonać dla dowolnych danych "fundamentalnych". Nie, Ameryki nie odkryłem,
    po prostu znam wyniki takich analiz. Na Ambrze jestem 5-6 lat ze średnią 8,9 więc wiem, że były tu spadki mimo doskonałych fundamentów.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~Test [83.30.255.*]
    Do czego dazysz? Piszesz, ze kurs ma spadki - przeciez wszyscy mamy dostep do wykresu i kazdy kurs takie miewal. Jak to sie ma do analizy fundamentalnej?

Zapytam nawet lepiej - co mnie to obchodzi jako inwestora dywidendowego?
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~weg [109.241.147.*]
    Dnia 2020-01-30 o godz. 17:43 ~Test napisał(a):
    > Do czego dazysz? Piszesz, ze kurs ma spadki - przeciez wszyscy mamy dostep do wykresu i kazdy kurs takie miewal. Jak to sie ma do analizy fundamentalnej?
    >
    > Zapytam nawet lepiej - co mnie to obchodzi jako inwestora dywidendowego?

Tak się ma, że namawianie do kupna jakichkolwiek akcji jest nieetyczne. Nie ma gwarancji (powiesz ...a gdzie jest?...nigdzie).
    Byłem inwestorem dywidendowym na np. Enerdze - masz dostęp do wykresu (jak każdy) to wiesz jak ta historia wygląda.
    Cwaniakujesz bo jesteś pewnie od niedawna na GPW (ja jestem od >12 lat ). I nie jestem "humanistą" a statystyka i ML/AI to moja codzienność. Pożyjesz dłużej dziecko to zobaczysz...Jaka jest analiza fundamentalna CDP, DINO itp? Jaka stopa zwrotu?
    Nie tylko fundamenty ale też owczy pęd i masa innych czynników niedostępnych dla indywidualnego inwestora mają tu znaczenie.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: dirk4 [5.57.129.*]
    Ale dramat na ambra drugi dzień spadków i to już ponad 3%!! Jestem załamany. Po tej informacji ze wzrost rynku wina spowolni w 2020 wszystko się skisiło. Dramat !!!
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: taylor_mason [83.30.102.*]
    O matko, cale 3% spadkow! Cale dwa dni! Laboga!

Czekam az znajdzie dolek lokalny i sie wkupuje z powrotem :D
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: dirk4 [5.57.129.*]
    Wyniki chyba będą dramatycznie złe skoro najpierw tak wyciągli notowania o ubrali frajerów napalonych na dywidendę a teraz na tydzień przed zjad.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: taylor_mason [83.30.139.*]
    Zobaczymy; ja dzisiaj wsiadlem na poklad za 18,20, buy the dip i tak dalej. Ale znowu z Ambra nie spieszy mi sie do sprzedazy.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~dirk4 [185.172.84.*]
    i cos sie nam ambra zaklinowała na 19,50
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: taylor_mason [83.30.248.*]
    Wlasnie peklo 20; zostales na peronie, co?
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~wert [31.2.122.*]
    A dziś pewnie pęknie 18 ;-)
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: taylor_mason [83.30.126.*]
    Czytalismy ten sam raport?
    Przychody +12.4%
    EBIT +9.6%
    Zysk netto +8.9%

Jasne, przyrost dlugu o 50.7% martwi, ale komentarz "Zadłużenie netto Grupy AMBRA wyniosło 84,0 mln zł i było wyższe o 28,2 mln zł. Wzrost zadłużenia wynikał głównie z inwestycjii zwiększonego stanu zapasów." połączona z wejściem na nowe rynki mnie uspokaja.
    Reszta "pisanego" komentarza (póki co "przeleciane", bez wgryzania się) też wygląda dobrze na pierwszy rzut oka.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: dirk4 [185.172.84.*]
    wyniki niby dobre a ty -5% spadków, że przez koronawirusa?
    Jak patrze na swoja tablice to wszystko jest na czerwono miedzy -2% a -6%, ale to pewnie kwestia roznych portfeli i mojego inwestowania w mid- i low capy. Jesli u Ciebie jest na zielono - propsy :)

Na chwile obecna - tak, uznam ze przynajmniej czesc spadku jest powiazana z dzisiejszymi kiepskimi wynikami na calej gieldzie.
    Oczywiscie moze sie okazac, ze ulica jednak uzna ze raport byl slaby i ze moja ocena byla mylna; zobaczymy co bedzie jak ustabilizuje sie ogolna sytuacja na rynku.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~qwe [193.142.122.*]
    Dnia 2020-02-24 o godz. 10:15 dirk4 napisał(a):
    > wyniki niby dobre a ty -5% spadków, że przez koronawirusa?

Dopatruj sie we wszystkim logiki na GPW ...to niedaleko zajdziesz.
    Prze obrotach na na tym papierze sam mógłbym uwalić kurs o 1x% procent gdybym pościł wszystko co mam.
    Takie fluktuacje nie mają tutaj znaczenia. Spółka od lat udowadnia swoja "jakość".

Dnia 2020-02-17 o godz. 16:56 dirk4 napisał(a):
    > Wyniki chyba będą dramatycznie złe skoro najpierw tak wyciągli notowania o ubrali frajerów napalonych na dywidendę a teraz na tydzień przed zjad.

Pokaz palcem na raporcie gdzie masz dramatycznie zle wyniki, kolego :)
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~Jey [31.0.124.*]
    AMBRA w silnym trendzie wzrostowym od ponad roku ! Stale powoli do góry . Warto zainwestować w Ambre . Warto zarobić a teraz jest jeszcze dobry moment na zakupy .
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: dirk4 [185.172.84.*]
    jak gospodarka EU walnie z uwagi na eipdemie koronawirusa to kupimy jeszcze taniej. Swoją drogą jestem ciekaw co czuje osoba która kupiła w tamtym tygodniu 60k akcji za ponad milion złotych
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~Jey [37.248.153.*]
    Osoba która kupiła długoterminowo czuje się dobrze bo długoterminowy trend tej spółki jest mocno wzrostowy.
  • Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: ~123 [193.142.122.*]
    Dnia 2020-02-24 o godz. 12:56 dirk4 napisał(a):
    > jak gospodarka EU walnie z uwagi na eipdemie koronawirusa to kupimy jeszcze taniej. Swoją drogą jestem ciekaw co czuje osoba która kupiła w tamtym tygodniu 60k akcji za ponad milion złotych

Nie narzekam.

• Re: CIU CIU Pociąg odjeżdża! Autor: tmkgchm [217.172.254.*]
    Wrzuciłem na blogu krótkie podsumowanie wyników.
    link 
[x]
AMBRA -0,30% 19,62 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.