Niestety nasze forum zostało zaatakowane przez hołotę. Nie było żadnego negatywnego info, na parkiecie same pozytywne artykuły. I to podszywanie się pod zubrzyka... trzeba być nie złym desperatem
Żeby było zabawnie to właśnie dzisiaj na Parkiecie pojawił się raczej pozytywny a nie negatywny artykuł. Cytując i obalając wszelkie nieprawdziwe pogłoski "Posiadany obecnie portfel zamówień pozwala nam patrzeć na rok 2020 z optymizmem - mówi Marcin Szrejter, dyrektor ds. finansów Tesgasu"
No mega atak, dlatego od dzis przechodze na zarezerwowany nick! bo pisze pod moim nickiem! Niezle trolle, ale to oznacza ze maja interes w tym co robia i masz racje artykul byl pozytywny a oni wrzucali jakies skrawki z parkietu negatywne z zeszlego roku chyba ukrywajac date! to manipulacja!
Bardzo dobry pomysł :) Atak na 6PLN odbył się dziś, ale chyba pary brakowało niektórym. Może ten atak trolli tak zadziałał lub kapitał przeskoczył na Geotrans? W sumie w tym momencie jak Geotrans zaczoł iść do przodu to tutaj w dół poszło! No nic papieru sporo dziś odebrano a wysyp tej hloty to znak, ze ktos sie interesuje mocno papierem :)
Kluczowy będzie jutrzejszy dzień.
Zjazd kursu zgrał się właściwie idealnie z najazdem trolli. Z jednej strony nie chce sie wierzyć, że fake news na bankierze mogą mieć aż tak kolosalny wpływ na notowania, z drugiej nie znalazłem żadnej inne przyczyny takiej „paniki”.
Oczywiście, że są. Ba, nawet powinno! Nie było dzisiaj żadnego negatywnego infa. Spółka ma dobre perspektywy jak i dotychczasowe wyniki. Oczywiście nie jest to NC więc na wzrosty pokroju 100% trzeba cierpliwie zaczekać. Być może dzisiaj się też część spekulantów wysypała, którzy liczyli, że wyniki za Q4 będą w lutym, tymczasem są w marcu. Efekt podobny jak do Redów, gdzie kurs spadł o 50 zł tylko dlatego, że przełożyli datę premiery o 3 miesiące.
Panowie, a nie sądzicie, że zamiast szukać jakiejś konkretnej przyczyny, na ostatnich sesjach byliśmy świadkami normalnego zjazdu kursu - takiego samego jak 16-17 stycznia. Przypomnę, że max kurs 16.01 to 5,6 zł, min następnego dnia 4,42, a więc 21% w dół! Od szczytu 21.01 (6,2 zł), do dzisiejszego min (5,1 zł) zjechaliśmy o prawie 18%. Być może to normalna korekta? Zwróćcie uwagę, że w chwili pisania tego posta (5,4 zł) kurs Tesgasu jest 80% wyżej niż 13.01. Obroty gigantyczne - w ciągu ostatnich dwóch tygodni przemieliło się już 2,4 mln akcji - więcej niż wynosi free float Tesgasu (1,85 mln akcji według stooq.pl). Ewidentnie coś się dzieje!!! Czy ma to podłoże spekulacyjne, czy fundamentalne - mam nadzieję, że wyjaśni się w najbliższym czasie.
Też uważam, że jest promocja. Według mnie Gazownik wczoraj miał ochotę na odbicie, ale ktoś popuścił w pampersa na koniec i uwalil sesje. Domyślam się nawet kto, ale publicznie pisać nie będę :-)
Być może jakiś gruby wie o infie w najbliższy weekend i chce wsiąść do pociągu po najniższej cene. Jeśli to prawda to kurs nam solidnie urośnie przed 17. Ale to tylko TEORIA..
TESGAS dobrze się zaczyna rozwijac i buduje coraz więcej gazociągów oraz ma monopol na rurociągi gazowe średniej wielkości! Widać, że strategia dywersyfikacyjna prznosi dobre efekty, a zakup piTern to był strzał w 10 bo dynamicznie rosną tam zyski :-) Wczoraj trolle prefabrykowaly artykul z parkietu. Ja spokoinie czekam na rozwój wydarzeń i nie widzę większego zagrożenia dla spółki!
i tak jak już wspomniałem mam teorie kto tutaj uwalił wczoraj sesje bo i chwalił się jakim większym kapitałem wszedł i za ile! Im więcej panikarzy tym papier będzie mocniejszy :) A od mojego wpisu jesteśmy przecież 50% UP! Teraz konsoldacja i dalej zwidzamy polnocne rejony Norwegii :)
No to ładnie fund sypnoł! Wygląda na to, że sprawca uwalania kursu się ujawnił! Niestety to zmora giełdy! Widać, że kurs chciał iść w góre i przebijał 6PLN to go uwalili! W jakim celu? Bo odbior tez jest!
Zubrzyk, w sumie wywalili 181 tys. (jeżeli ostatni stan posiadania ze stooq.pl był prawidłowy, bo według niego mieli 927 tys. akcji). 21 stycznia sprzedali tyle, że zeszli poniżej 5% głosów na WZA.
Z tym odbiorem to problem, bo jak fundusz będzie zasypywał teraz popyt to na wyższych poziomach go zabraknie i krótkoterminowi inwestorzy będą musieli zamienić się w długoterminowych albo zaakceptować stratę ... i uszczuplenie kapitału na przyszłe spekulacje ;)
No nic! Nikt nie jest w stanie przewidziec co siedzi w glowia takiego maklerzyny w Fundzie! Spolka ma dobre perspektywy, zaczyna zarabiac, PV piTern rosnie dynamiczne to gosc postanowil sypnac :) Oni brai papier zdaje sie duzo wyzej?
Dnia 2020-01-24 o godz. 14:08 zubrzyk100 napisał(a): > No nic! Nikt nie jest w stanie przewidziec co siedzi w glowia takiego maklerzyny w Fundzie! Spolka ma dobre perspektywy, zaczyna zarabiac, PV piTern rosnie dynamiczne to gosc postanowil sypnac :) Oni brai papier zdaje sie duzo wyzej?
Ja sie obkupilem i mam zamiar jeszcze dokupic jesli spadnie, zreszta wystarczy zerknac na to jakie pakiety akcji byly sprzedawane 90% miedzy 1 a 300 sztuk.... wiec o czym my tu rozmawiamy?? Na palcach policzyc pakiety miedzy 1tys a 4tysiace.... Okolo 10.00 ktos sprzedal 1000 z 0.1 zyskiem sto zlotych minus prowizja ha ha ha. No niezle ja w kazym razie dokupuje bo jak dla mnie to jest jak pisalem wczesniej promocja.
Ja jeszcze świecę się na zielono na tym papierze. Też dokupie bo jest pod co tutaj grać. Będę pisał tylko na tym wątku bo nie mam zamiaru dyskutować z trollami dzieciakami co nie potrafią inwestować. Jakieś odreagowanie na zamknięciu było i nie skończyło sie tragicznie. 5pln utrzymane! Miłego weekendu!