• Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [77.111.247.*]
    Niestety nasze forum zostało zaatakowane przez hołotę. Nie było żadnego negatywnego info, na parkiecie same pozytywne artykuły.
    I to podszywanie się pod zubrzyka... trzeba być nie złym desperatem
  • Re: Atak hołoty.. Autor: lost_viking [37.30.29.*]
    Żeby było zabawnie to właśnie dzisiaj na Parkiecie pojawił się raczej pozytywny a nie negatywny artykuł. Cytując i obalając wszelkie nieprawdziwe pogłoski "Posiadany obecnie portfel zamówień pozwala nam patrzeć na rok 2020 z optymizmem - mówi Marcin Szrejter, dyrektor ds. finansów Tesgasu"

A tutaj link dla wszelkich niedowiarków:
    link 
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [77.111.247.*]
    Dokładnie Panie Viking. Hołota jednak stworzyła nam okazję do dokupu akcji :)
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zubrzyk100 [88.156.142.*]
    No mega atak, dlatego od dzis przechodze na zarezerwowany nick! bo pisze pod moim nickiem! Niezle trolle, ale to oznacza ze maja interes w tym co robia i masz racje artykul byl pozytywny a oni wrzucali jakies skrawki z parkietu negatywne z zeszlego roku chyba ukrywajac date! to manipulacja!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [77.111.247.*]
    Proszę spojrzeć Panie Zubrzyk, na tym wątku mogą się wypowiadać tylko zarejestrowani. Cisza i spokój :)
    Bardzo dobry pomysł :) Atak na 6PLN odbył się dziś, ale chyba pary brakowało niektórym. Może ten atak trolli tak zadziałał lub kapitał przeskoczył na Geotrans? W sumie w tym momencie jak Geotrans zaczoł iść do przodu to tutaj w dół poszło! No nic papieru sporo dziś odebrano a wysyp tej hloty to znak, ze ktos sie interesuje mocno papierem :)
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [37.47.161.*]
    Kluczowy będzie jutrzejszy dzień.
    Zjazd kursu zgrał się właściwie idealnie z najazdem trolli. Z jednej strony nie chce sie wierzyć, że fake news na bankierze mogą mieć aż tak kolosalny wpływ na notowania, z drugiej nie znalazłem żadnej inne przyczyny takiej „paniki”.
  • Re: Atak hołoty.. Autor: baniowy [5.174.187.*]
    Jak myślicie, jest szansa, że jutro pójdzie w górę? Faktycznie dzisiaj była chyba spora wymiana akcjonariatu patrząc na obroty :)
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [37.47.36.*]
    Oczywiście, że są. Ba, nawet powinno! Nie było dzisiaj żadnego negatywnego infa. Spółka ma dobre perspektywy jak i dotychczasowe wyniki. Oczywiście nie jest to NC więc na wzrosty pokroju 100% trzeba cierpliwie zaczekać. Być może dzisiaj się też część spekulantów wysypała, którzy liczyli, że wyniki za Q4 będą w lutym, tymczasem są w marcu. Efekt podobny jak do Redów, gdzie kurs spadł o 50 zł tylko dlatego, że przełożyli datę premiery o 3 miesiące.
  • Re: Atak hołoty.. Autor: tlon1 [46.230.141.*]
    Mysle ze pojdzie na pewno choc jutro spodziewam sie jeszcze spadkow, jak dla mnie promocja trwa.
  • Re: Atak hołoty.. Autor: rikardo1973 [5.173.254.*]
    Jest okazja żeby dokupić
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zibi_71 [89.64.10.*]
    Panowie, a nie sądzicie, że zamiast szukać jakiejś konkretnej przyczyny, na ostatnich sesjach byliśmy świadkami normalnego zjazdu kursu - takiego samego jak 16-17 stycznia. Przypomnę, że max kurs 16.01 to 5,6 zł, min następnego dnia 4,42, a więc 21% w dół! Od szczytu 21.01 (6,2 zł), do dzisiejszego min (5,1 zł) zjechaliśmy o prawie 18%. Być może to normalna korekta?
    Zwróćcie uwagę, że w chwili pisania tego posta (5,4 zł) kurs Tesgasu jest 80% wyżej niż 13.01. Obroty gigantyczne - w ciągu ostatnich dwóch tygodni przemieliło się już 2,4 mln akcji - więcej niż wynosi free float Tesgasu (1,85 mln akcji według stooq.pl). Ewidentnie coś się dzieje!!! Czy ma to podłoże spekulacyjne, czy fundamentalne - mam nadzieję, że wyjaśni się w najbliższym czasie.
    Dokladnie tak, promocja i jeszcze raz promocja.
    Też uważam, że jest promocja. Według mnie Gazownik wczoraj miał ochotę na odbicie, ale ktoś popuścił w pampersa na koniec i uwalil sesje. Domyślam się nawet kto, ale publicznie pisać nie będę :-)
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [31.60.130.*]
    Być może jakiś gruby wie o infie w najbliższy weekend i chce wsiąść do pociągu po najniższej cene. Jeśli to prawda to kurs nam solidnie urośnie przed 17. Ale to tylko TEORIA..
    TESGAS dobrze się zaczyna rozwijac i buduje coraz więcej gazociągów oraz ma monopol na rurociągi gazowe średniej wielkości! Widać, że strategia dywersyfikacyjna prznosi dobre efekty, a zakup piTern to był strzał w 10 bo dynamicznie rosną tam zyski :-) Wczoraj trolle prefabrykowaly artykul z parkietu. Ja spokoinie czekam na rozwój wydarzeń i nie widzę większego zagrożenia dla spółki!

link 
    i tak jak już wspomniałem mam teorie kto tutaj uwalił wczoraj sesje bo i chwalił się jakim większym kapitałem wszedł i za ile! Im więcej panikarzy tym papier będzie mocniejszy :) A od mojego wpisu jesteśmy przecież 50% UP! Teraz konsoldacja i dalej zwidzamy polnocne rejony Norwegii :)
  • Re: Atak hołoty.. Autor: lost_viking [188.146.162.*]
    Z przyjemnością oprowadzę po moich regionach, w których razem z Tesgasem wkrótce wszyscy się znajdziemy :)
    No to ładnie fund sypnoł! Wygląda na to, że sprawca uwalania kursu się ujawnił! Niestety to zmora giełdy! Widać, że kurs chciał iść w góre i przebijał 6PLN to go uwalili! W jakim celu? Bo odbior tez jest!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zibi_71 [89.64.10.*]
    Zubrzyk, w sumie wywalili 181 tys. (jeżeli ostatni stan posiadania ze stooq.pl był prawidłowy, bo według niego mieli 927 tys. akcji). 21 stycznia sprzedali tyle, że zeszli poniżej 5% głosów na WZA.
    No i ktoś to jednak cały czas odbiera! :-) To jakas ustawka jest
  • Re: Atak hołoty.. Autor: stychu [83.27.251.*]
    Z tym odbiorem to problem, bo jak fundusz będzie zasypywał teraz popyt to na wyższych poziomach go zabraknie i krótkoterminowi inwestorzy będą musieli zamienić się w długoterminowych albo zaakceptować stratę ... i uszczuplenie kapitału na przyszłe spekulacje ;)
    No nic! Nikt nie jest w stanie przewidziec co siedzi w glowia takiego maklerzyny w Fundzie! Spolka ma dobre perspektywy, zaczyna zarabiac, PV piTern rosnie dynamiczne to gosc postanowil sypnac :) Oni brai papier zdaje sie duzo wyzej?
  • Re: Atak hołoty.. Autor: pablo777 [5.184.97.*]
    Dnia 2020-01-24 o godz. 14:08 zubrzyk100 napisał(a):
    > No nic! Nikt nie jest w stanie przewidziec co siedzi w glowia takiego maklerzyny w Fundzie! Spolka ma dobre perspektywy, zaczyna zarabiac, PV piTern rosnie dynamiczne to gosc postanowil sypnac :) Oni brai papier zdaje sie duzo wyzej?

No ale to właśnie twój znajomek Michu też sypał

Ja nie mam wplywu na jego ruchy na akcjach :-) Ale ktos napewno sypnol na koniec sesji :)
    Ja sie obkupilem i mam zamiar jeszcze dokupic jesli spadnie, zreszta wystarczy zerknac na to jakie pakiety akcji byly sprzedawane 90% miedzy 1 a 300 sztuk.... wiec o czym my tu rozmawiamy?? Na palcach policzyc pakiety miedzy 1tys a 4tysiace.... Okolo 10.00 ktos sprzedal 1000 z 0.1 zyskiem sto zlotych minus prowizja ha ha ha. No niezle ja w kazym razie dokupuje bo jak dla mnie to jest jak pisalem wczesniej promocja.
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zubrzyk100 [88.156.138.*]
    Ja jeszcze świecę się na zielono na tym papierze. Też dokupie bo jest pod co tutaj grać. Będę pisał tylko na tym wątku bo nie mam zamiaru dyskutować z trollami dzieciakami co nie potrafią inwestować. Jakieś odreagowanie na zamknięciu było i nie skończyło sie tragicznie. 5pln utrzymane! Miłego weekendu!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [89.206.28.*]
    To prawda, zakończenie miło zaskoczyło. Miłego!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zubrzyk100 [157.25.96.*]
    Nieźle dziś buja! Ciekawe gdzie wybuja!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [37.47.142.*]
    Może do ludzi dotarło wreszcie, że to owczy pęd... Czekamy do 17
  • Re: Atak hołoty.. Autor: stychu [83.27.251.*]
    Mały offtop, obczajaliście REMAK?? spółka podobna JWW, c/z 2.7
    Ładne zamknięcie dziś. Ciekawe co na to holota! Juz przestali tak piac!
  • Re: Atak hołoty.. Autor: zielonybyk [37.47.129.*]
    To będzie dobry dzień Panie zubrzyk. Pozdrawiam wątpiącą hołotę. 1.50 jak się patrzy. Razy 5 :)
    Dobry dobry! Popatrzcie jak hołota zmienia swój ton ujadania jak pojawi się zielona mila!
    No i pięknie Panowie! Powoli ten pociąg gna do przodu pomimo wielu przeszkód typu fund! :-)
[x]
TESGAS -2,07% 1,89 2026-05-29 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.