Masz milion i nie potrafisz sprawdzić? Brzmi jak prowokacja, ale odpiszę: https://www.biznesradar.pl/dywidenda/ENT Płaciła dywidendy i stopniowo coraz większe.
Zaraz znowu zbieranie akcji, już się ustawiają. Ostrzegam, bo wolę stabilny akcjonariat, a nie spekulacyjny. Do raportu rocznego za 2019 nie warto sprzedawać, ogólnie najbliższe lata dla spółki będą bardzo rozwojowe.
Ostatnio słuchałem audycji na temat rynku turystycznego na rok 2020. Była mowa na temat droższych cen o co najmniej 10% . Spowodowane to było m.in. ograniczoną ilością taboru lotniczego ze względu na uziemienie Boeingów Max. Korzystają z tego przewożnicy którzy posiadają wolne " moce przerobowe" na swoim sprzęcie przy jednoczesnym podwyższeniu ceny na swoje usługi. Myślę , że właśnie Enter korzysta na tym dla dobra swojego i akcjonariuszy.
Ciekawe czy po sesji wrzuca jakieś ciekawe info. Bo taki przemiał często się nie zdarza na tej spółce. Stabilnie rosnący kurs to wizytówka tej spółki i wypłacanie dywidendy. A właśnie, ile tej będzie dywidendy za 2019, bo rok ten był rekordowy pod względem zysków.
A ja bym wolał jednak, żeby nie płacili bo to jest słabe podatkowo. Lepiej jakby skupowali akcje za to, zwłaszcza, że to nie jest spółka dywidendowa. Tak czy siak, oby nam się rosło.
Ja mówię o tym co było w ostatnim czasie, możliwe że wykupem akcji byłoby lepiej. Jestem ciekaw kto kupił te 100k akcji, może własnie spółka wykupiła akcje. Może będzie komunikat i dowiemy się kto to był.