Po 1,5-1,55 duże pakiety poza sesja były pod koniec 2019, dziś na sesji 200 tysięcy akcji po 1,55 się przerzuciło, a Ty bredzisz o jakiejś luce na 1,25. Papier jest zbierany dużymi wolumenami po co raz wyższych cenach.
Mieliśmy 5 lat spadków, to teraz czeka nas kilka lat wzrostów.
No to sie kolego przekonamy jak podbili do godz 9.10 na 1,7 a teraz dlugi knot z czerwoną świeca a dokładnie zasłona czarnej chmury i przynajmniej krótkoterminowo zmiana trendu
Dopisze się do watku jesli można choć tytuł mi się nie podoba.
Tu analiza techniczna niema znaczenia. Choć fakt że przy dużym wolumenie mozna juz sie pokusić o AT.
Czytajmy co pisze kolega jason. Jesli to ten sam co pisuje tu od dawna. Ja lupowalem po 8. Po latach zszedlem ponizej 4. I nie piszę tego żeby epatować swoją porażką ale uświadomić że tu jest, wg mnie, sporo fanansowego kapitału który wchodził pow 4 pln. Wg mnie dlatego zrobili sobie emisję po 1.4 żeby uśrednić. Trzeba czekać ale wg mnie 2.5 pln o czym tu ktos pisze to jakis cel srednioterminowy. Jesli spojrzec na to np w perspektywie najbliższych lat.
Przychylam się do wcześniejszych komentarzy. Dobrze by było jakby, przynajmniej zredukowali zadłużenie. Na dywidende przyjdzie jeszcze czas.
Oczywiście AT nie ma zastosowania do 2/3 spółek ,
ale kiedy pojawiają się obroty w określonych miejscach na wykresach i te obroty znacznie przekraczają dzienne sesje można już spokojnie mówić o technice akurat w przypadku radpolu można to prześledzić . Podkreślam ze dla graczy długoterminowych jest to i tak bez znaczenia ,
Ja osobiście patrzę przedewszystkim na fundamenty , które zdecydowanie się poprawiły ba nawet opóźnienie sprzedaży wirbetu może wyjść na korzyść , spółka nie ma musu już sprzedaży a w ostatnim czasie ceny nieruchomości zabudowanych czy nie poszły w górę . Duże zaangażowanie finansowych daje szanse na powolne wzrosty .
W dużej mierze spadki były powodowe tez problemy Altusa i Trigona co zreszta miało wpływ na misie na szerokim rynku.
2.5 uważam za przystanek w drodze , który powinien pojawić się w tym roku przy założeniu dalszej poprawy rentowności, zmniejszeniu zadłużenia i oczywiście nastrojów na szerokim rynku na wyższe poziomy Co najmniej 6
Dla graczy długoterminowych tak ale wszystko zależy od przedziału cenowego. Jeśli ktoś brał przykładowo po 12,13 czy 14 PLN i nie oddał to wisi na hakui nie wiadomo czy to kiedyś odrobi. Przy tej cenie co jest dziś raczej można postawić tezę że zarobi jeżeli spółce wszystko się dobrze ułoży. A wracając do AT błędnie piszesz ze 2/3 spółek to niedotyczy. Dotyczy to każdej spółki tylko sternik zawsze robi zmylki by to tylko on zarobił najwięcej. Reszta służyć kapitalem
Krótkoterminowo, to ile ? W skali porównania do 5 lat spadków ? :) po słownictwie widzę, ze kolega inwestor oczytany analizy technicznej :) A co mówi analiza wolumenowa? Co sygnalizuje co raz wyższe wolumeny po wyższej cenie transakcyjnej ?
Siedzisz już dlugooo na walorze ,
Ja tez nie mało wchodziłem przy ostatniej emisji
Czyli dobre dwa lata temu ,
Jesteśmy po restrukturyzacji która póki co przyniosła pozytywne efekty , jak długo zobaczymy , Pani Prezes wspomniała o dywidendzie za 2019 osobiście wolał bym nie wypłacać a zmniejszyć zadłużenie albo dać w kapitał obrotowy ,
Odnośnie zamknięcia , ma albo miało ono znaczenie dla techników ,
Ponieważ potwierdzało wybicie , przy takim zamknięciu dla techników mamy wielka czarną świece .
Czy ma to znaczenie dla Mnie - Żadnego , oznaczać może tylko dłuższe kiszenie do celu ,
Dla Kreślarzy ma , finansowi często opierają się na AT
i własnie kolego trafnie to ujałeś dla dlugoterminowych nie ma to znaczenia ale dla techników kupić od tej ceny około 20 % taniej ma znaczenie bardzo duże