• Ubrali po 1.7 Autor: ~bingo [5.184.109.*]
    Jw teraz domkniecie luki 1.25
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~jason [37.30.55.*]
    Po 1,5-1,55 duże pakiety poza sesja były pod koniec 2019, dziś na sesji 200 tysięcy akcji po 1,55 się przerzuciło, a Ty bredzisz o jakiejś luce na 1,25. Papier jest zbierany dużymi wolumenami po co raz wyższych cenach.
    Mieliśmy 5 lat spadków, to teraz czeka nas kilka lat wzrostów.
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~bingo [46.238.237.*]
    No to sie kolego przekonamy jak podbili do godz 9.10 na 1,7 a teraz dlugi knot z czerwoną świeca a dokładnie zasłona czarnej chmury i przynajmniej krótkoterminowo zmiana trendu
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~RadPolFan [31.0.127.*]
    Trzeba poczekać na zamknięcie ,
    póki co wygląda na fałszywe wybicie, nie ma tu specjalnie mowy o ubieraniu ,
    Instytucjonalni rozgrywają to między sobą

• Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~Awa [5.173.254.*]
    Wczoraj była rekomendacją na pewnym portalu. Dzisiaj kolejna na innym portalu premium. Jest odwrócenie trendu. Sprawa oczywista.
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~RadPolFan [37.47.34.*]
    na jaki trend?

• Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~ktk [83.8.44.*]
    A jak był?
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~Awa [85.221.132.*]
    Było przełamanie EMA200. Chodziło mi że idziemy w górę, trend wzrostowy
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~Długoterminowy [77.252.47.*]
    Dopisze się do watku jesli można choć tytuł mi się nie podoba.
    Tu analiza techniczna niema znaczenia. Choć fakt że przy dużym wolumenie mozna juz sie pokusić o AT.
    Czytajmy co pisze kolega jason. Jesli to ten sam co pisuje tu od dawna. Ja lupowalem po 8. Po latach zszedlem ponizej 4. I nie piszę tego żeby epatować swoją porażką ale uświadomić że tu jest, wg mnie, sporo fanansowego kapitału który wchodził pow 4 pln. Wg mnie dlatego zrobili sobie emisję po 1.4 żeby uśrednić. Trzeba czekać ale wg mnie 2.5 pln o czym tu ktos pisze to jakis cel srednioterminowy. Jesli spojrzec na to np w perspektywie najbliższych lat.
    Przychylam się do wcześniejszych komentarzy. Dobrze by było jakby, przynajmniej zredukowali zadłużenie. Na dywidende przyjdzie jeszcze czas.
    Oczywiście AT nie ma zastosowania do 2/3 spółek ,
    ale kiedy pojawiają się obroty w określonych miejscach na wykresach i te obroty znacznie przekraczają dzienne sesje można już spokojnie mówić o technice akurat w przypadku radpolu można to prześledzić . Podkreślam ze dla graczy długoterminowych jest to i tak bez znaczenia ,
    Ja osobiście patrzę przedewszystkim na fundamenty , które zdecydowanie się poprawiły ba nawet opóźnienie sprzedaży wirbetu może wyjść na korzyść , spółka nie ma musu już sprzedaży a w ostatnim czasie ceny nieruchomości zabudowanych czy nie poszły w górę . Duże zaangażowanie finansowych daje szanse na powolne wzrosty .
    W dużej mierze spadki były powodowe tez problemy Altusa i Trigona co zreszta miało wpływ na misie na szerokim rynku.
    2.5 uważam za przystanek w drodze , który powinien pojawić się w tym roku przy założeniu dalszej poprawy rentowności, zmniejszeniu zadłużenia i oczywiście nastrojów na szerokim rynku na wyższe poziomy Co najmniej 6
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~bingo [5.184.125.*]
    Dla graczy długoterminowych tak ale wszystko zależy od przedziału cenowego. Jeśli ktoś brał przykładowo po 12,13 czy 14 PLN i nie oddał to wisi na hakui nie wiadomo czy to kiedyś odrobi. Przy tej cenie co jest dziś raczej można postawić tezę że zarobi jeżeli spółce wszystko się dobrze ułoży. A wracając do AT błędnie piszesz ze 2/3 spółek to niedotyczy. Dotyczy to każdej spółki tylko sternik zawsze robi zmylki by to tylko on zarobił najwięcej. Reszta służyć kapitalem
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~jason [89.64.11.*]
    Krótkoterminowo, to ile ? W skali porównania do 5 lat spadków ? :) po słownictwie widzę, ze kolega inwestor oczytany analizy technicznej :) A co mówi analiza wolumenowa? Co sygnalizuje co raz wyższe wolumeny po wyższej cenie transakcyjnej ?
    Osobiście liczyłem na zamknięcie dziś powyżej 1.6

• Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~jason [89.64.11.*]
    A co by to dało?
    Siedzisz już dlugooo na walorze ,
    Ja tez nie mało wchodziłem przy ostatniej emisji
    Czyli dobre dwa lata temu ,
    Jesteśmy po restrukturyzacji która póki co przyniosła pozytywne efekty , jak długo zobaczymy , Pani Prezes wspomniała o dywidendzie za 2019 osobiście wolał bym nie wypłacać a zmniejszyć zadłużenie albo dać w kapitał obrotowy ,
    Odnośnie zamknięcia , ma albo miało ono znaczenie dla techników ,
    Ponieważ potwierdzało wybicie , przy takim zamknięciu dla techników mamy wielka czarną świece .
    Czy ma to znaczenie dla Mnie - Żadnego , oznaczać może tylko dłuższe kiszenie do celu ,
    Dla Kreślarzy ma , finansowi często opierają się na AT
  • Re: Ubrali po 1.7 Autor: ~bingo [46.238.237.*]
    i własnie kolego trafnie to ujałeś dla dlugoterminowych nie ma to znaczenia ale dla techników kupić od tej ceny około 20 % taniej ma znaczenie bardzo duże
[x]
RADPOL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.