• Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.251.*]
    Napisano to co wiemy czyli wybicie z trójkąta, którego górne ograniczenie w okolicy 46 zł stanowi wsparcie obecnie. Natomiast cena docelowa wyliczona w sposób znany tylko analitykowi to 62 zł...
    No nic. Pożyjemy i zobaczymy
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: tobik69 [81.219.74.*]
    jakiś link?do tego anaityka?
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.251.*]
    Nie będzie linku. Bo w aplikacji mobilnej tego nie mam jest to opracowanie w ramach codziennego biuletynu po zalogowaniu się na komputerze w biurze maklerskim. Przykro mi
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.251.*]
    Dot. Santander... I dla klientów tego banku są takie opracowania
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.248.*]
    Wniniejszym materiale zastosowano metodę:Teorię Fal Elliota..ATRAKCJA DNIA13 stycznia 2020, GODZ.11:261Ceny na godzinę11:20 13.01.2020Kurs akcji spółki Celon PharmaS.A.wybił się górą z niebieskiej formacji trójkąta,przebijającszczyt podfali d. Tym samym, walor sygnalizuje koniec konsolidacji i ogłasza powrót na ścieżkęwzrostową, której celem będzie osiągnięcie górnego ograniczneia zielonego kanału wzrostowegoi równości fal w zygzaku wzrostowym. Obecnie,cena powraca do przełamanego ramienia trójkąta,które funkcjonuje, jako wspatrcie i wokół którego powinna się pojawić reakcja popytu. Marcin DziałekAnalityk Santander Biuro MaklerskieDoradca inwestycyjny nr 402marcin.dzialek@santander.pl
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: tobik69 [81.219.74.*]
    Dzięki
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: mrcn_ [5.184.52.*]
    Trochę zabawne są te analizy. Moglibyśmy analitykom Santandera udzielić paru lekcji ; ) O tym, że warto kupować, mówiliśmy ostatnio przy cenie poniżej 40 zł, a sięgając głębiej - poniżej 28 zł. Oni budzą się, gdy jest 20% drożej. No cóż... Lepiej późno niż wcale! Ja na ostatniej obniżce kupowałem, ile mogłem. Trolle tradycyjnie płakały ; ) Gdyby analitycy wtedy się do mnie zgłosili, byliby trochę bogatsi. No ale cóż...
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~tonik [89.64.26.*]
    Proszę Państwa są tacy którzy wejdą jak zakończą fazę badań i podpiszą umowę na zupełnie innych poziomych. Teraz to akcję są dostępne dla każdego potem może być różnie. Firma godna zainteresowania i uwagi. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.247.*]
    No nie Marcin to trochę niesprawiedliwe. Jest taki cykl atrakcje dnia i tam analitycy Santander a - pewnie kilku- śledzi tylko i wyłącznie wykresy i tam gdzie zauważa jakaś okazję techniczna wybierają tylko jedna spółkę i wrzucają analizę wykresu tylko i wyłącznie.
    ATrakcje czyli Analiza Techniczna okazję. Jest wyjście z trójkąta o czym pisal goldi chociażby, a o czym powinni wszyscy wiedzieć to jest okazja. Potem próbujemy oczasowac zakres ruchu w przypadku spełnienia się scenariusza z trójkątem i tak oto mamy dzisiejsza analizę. W zeszłym roku też bodajże celon trafił do tej serii publikacji. Takze spokojnie
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: tobik69 [77.254.39.*]
    Spokojnie to na kontach maklerskich będą mieli Ci co nie kupili, nie mieli albo nie kupią.
    Zakończenie II fazy sketaminy i umowa to będzie na luzie 60-70.
    Ja dziś kupiłem za drobne po 47 a jest 48,30.
    Dziś 5% poszło w górę.
    Tak wielkiego znaczenia AT nie ma, chyba. Ja nie korzystam a zarabiam bo fundament jest dobry.

Tradycyjnie zobaczymy co dalej.
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Miły [5.173.233.*]
    Teoria jest taka, że fundamenty decydują co kupujesz a technika kiedy. Jedno i drugie powinno iść w parze ale Ty ze swoim szczęściem faktycznie nie potrzebujesz AT. Póki co...
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: tobik69 [77.254.39.*]
    Miły

Masz rację, te akcje mogłem zapewne kupować taniej przez te 3 lata jak spadały.
    Ale ja co miesiąc, co tydzień chciałem widzieć coraz więcej ich na koncie.
    W horyzoncie 10-15 lat to to czy ja kupię je po 44 czy po 41 nie ma znaczenia.
    Liczę na zyski dużo większe niż 3 PLN na akcji.
    Cały czas pakuję do wora po cenie rynkowej, po prostu.
    Jak dziś:)

Hyhy. Piękny okres się szykuje dla Ciebie. Powodzenia
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: pkc [89.146.52.*]
    Eliot.... Flaki z kury też biorą pod uwagę?
    Akurat fale ładnie działają na Celon. Już kiedyś pisałem o korekcie przy okolicach 50 zł na podstawie teorii fal. Dało się też dość celnie przewidzieć głębokość korekty. Teraz mamy piękną sytuację o czym wspomniałem w wątku cisza:)
    Wszystko git. Zarabiamy Panowie i trzymamy kciuki za prezesa za oceanem. Tam jest również pani CEO z glaxo. Może faktycznie kawkę wypiją:)
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Frank [89.64.9.*]
    Wybicie z trójkąta na dużym wolumenie. Wszystko się zgadza technicznie, a fundamentalnie tym bardziej. Kto wie, może to był gest Glaxo w związku z przyszłym partneringiem Esketaminy, albo innego projektu. Wydaje mi się, że Glaxo, gdyby miało w perspektywie pewną przegraną sprawę to by to mimo wszystko opóźniali na maxa, bo sprawy mniej kosztują niż milionowe straty z rynków, które częściowo przejmie Salmex. Pamiętajcie, że Glaxo chlubi się swoimi lekami inhalacyjnymi. Esketamina w inhalacji pasowałaby do ich portfolio. Ciekawe, czy istnieje możliwość podpisania wstępnej umowy na JP Morgan...
    No umowy to pewnie nie, ale jakiś list intencyjny byłby już kosmosem
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~JS [193.238.180.*]
    Mi tez pasuje GSK do Esketaminy. Pisałem o tymrano.
    Komuniukat jest bardzo lakoniczny.
    Rozumiem, że nie wszystko musi być pdane ale takie sedno sprawy jak wysokość rekompensaty, kary czy odstępnego - jak to nazwać jest widomościa kosztotwórczą i Celon powinna tę informację podać. Jeśli nie ma żadnego wypływu gotówki to rewelacja, a jeśli mają zapłacić 20 mln Euro to juz słabo.
    Moim zdaniem przekaz komunikatu jest taki, że się w pełni dogadali i obie strony są z tego zadowolone. GSK otworzył drogę dla Salmexu na wszystkie rynki!!!!!!!!!!!!!!
    Czyli co???? - transakcja wiązana?
    JS

• Re: Celon w atrakcji dnia Autor: ~Fiufiu [37.47.168.*]
    Przecież nie podpisali umowy partneringowej bo musieliby poinformować. Myślisz że GSK ma takie zaufanie do Celiny że zgodzili się na ugodę a umowę podpiszą sobie w późniejszym terminie. Ugoda też nie ma charakteru warunkowego bo musieliby o tym poinformować już w tym komunikacie.
  • Re: Celon w atrakcji dnia Autor: mrcn_ [5.184.52.*]
    Miły - masz rację, to był trochę żartobliwy post. Ale ja też nie traktuję serio AT, bo mam wrażenie, że to wróżenie, które tłumaczy wszystkie ruchy. Najskuteczniej post factum ; ) Możliwe, że jednak to tylko mój brak wiedzy, nie mam czasu, żeby to zgłębiać. Ja analizuję raczej fundamenty, aczkolwiek patrzę też, jak się zachowywał kurs w poprzednich okresach, więc można to nazwać namiastką AT. Przede wszystkim jednak staram się wyliczyć wartość godziwą na lokalnym rynku wraz z jej potencjalnymi zmianami w przyszłość i na tym opieram decyzje inwestycyjne. Tutaj jesteśmy zgodni, że CLN mą wielką przyszłość. Lokalnych wahań kursu nie jestem w stanie przewidzieć i nawet nie próbuję. Jeśli ktoś jest to w stanie przewidywać z dużą trafnością, to zazdroszczę.

Moja jedyna decyzja w tym zakresie, to gdy widzę, że kurs leci, tak jak ostatnio, bez głębszego uzasadnienia, na takiej spółce jak Celon, robię wszystko, żeby zorganizować dodatkową gotówkę na skup. Przy obecnej cenie nie mam takiego ciśnienia, zobaczymy, w którą stronę to pójdzie. Trochę akcji zgromadziłem, jeśli będzie okazja, kupię więcej, a jeśli nie, będę z tym żył. Natomiast nie zastanawiałem się jeszcze, co zrobię, gdy kurs będzie wynosił 60 zł, ja będę miał 50% zysku i jakąś dodatkową gotówkę na kupno. Czy będę kupował sposobem Tobika? To chyba zależy od ogólnej sytuacji na rynku i jak będzie wyglądał cały mój portfel. W sumie liczyłem, że jeszcze trochę akcji za 40 zł dokupię, a tu może się okazać, że już za późno : )
[x]
CLNPHARMA -0,72% 20,80 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.