• Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Co się dzieje z kursem?!!!
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: reggaer [87.207.84.*]
    A co się ma dziać
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Zxc [193.15.184.*]
    Ktos zrzucil ponad 120k zl, sporo... Oby to nie drugi pan S...
    Gorzej jak to przez jakies inside info, którego nie znamy...
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~kibic [46.186.36.*]
    znowu robią lewatywę naiwniakom
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Maks [37.47.127.*]
    Że też ją muszę te spekulacje znosić. Fuck....
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~kibic [46.186.36.*]
    dzisiaj to będzie poniżej 20 zeta, lewatywa, a potem robienie loda
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Maks [83.10.45.*]
    Każdy tak może powiedzieć. Może będzie! Może za miesiąc będzie 75 zł !!!!
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Lodołamacz [31.182.209.*]
    Chcesz, mi zrobić, dam ci namiar.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Tragedia... Zwykle po takiej zwale powinno być info. Może na Wieśku małe zlecenie wyszło i nie będą raportować... przecież większość spekuły pod Wieśka tu grała..
    A może faktycznie RN sypie, czy to algorytm?
    No nic, na AT jeszcze tragedii nie ma.. robi nam się piękny zygzak, typowa korekta trójfalowa, ale jak tak dalej pójdzie to nawet wróżenie z fusów jakim jest AT nie pomoże...
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Marcys [91.206.244.*]
    a może takie info się pojawi, że bossowie Netflixa dostrzegli potencjał Wiedzmin i są gotowi wrzucić trochę kasy... Ale sorry nie z takim rezultatami jak potwory z pierwszego sezonu... bo to co było w pierwszym sezonie to porażka i zaproszą do współpracy kogoś kto da gwarancję że to będzie z górnej półki, smok będzie smokiem, a diaboł diabołem a nie taka amatorszczyzna jak widzieliśmy...
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~stewie [217.243.236.*]
    Nie przesadzaj, cały sezon bardzo dobrze wypadł, również pod kątem CGI. Coście się tak czepili tych smoków? w Grze o Tron były wszędzie takie wspaniałe? No niekoniecznie :)
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    zarzucani pli jakieś amatorszczyzny, to dopiero jest prawdziwa amatorszczyzna!
    efekty robiły w sumie cztery firmy, pli plus trzy światowe, najlepsze z najlepszych
    nie wierzycie, to sobie sprawdźcie
    pli robiło pewnie 1/4 ujęć i nie można ich obwiniać za końcowy efekt
    nie warto narzucać innym swojej narracji w tym temacie, bo to kwestia gustu: komuś się nie podobał smok, czy strzyga, a mnie się podobał
    i całkowitym absurdem jest wyciągać wniosek, że z tego powodu spada kurs
    wiadomo natomiast, że to nc i płynności tutaj nie ma, ktoś musiał, czy chciał sprzedać swój pakiet, to zrobił to i obniżył notowania
    fundamentalnych przesłanek do spadku nie powinno być, co nie oznacza oczywiście, że wszyscy będą tylko kupować, albo trzymać
    najgorsze jest, że po spadku od razu się patrzy na spółkę versus kurs i dopatruje się niestworzonych rzeczy natury fundamentalnej...
    ps> pli to trudny papier...kilka miesięcy było spokoju ( horyzont), ale spekuła jak tu zagościła, to wywróciła wszystko do góry nogami, co się dziwić, oni nie czytają raportów, często robiąc po kilka transakcji dziennie...
    Otóż to, naprawdę podziwiam, że ktoś na podstawie jakości efektów specjalnych wycenia wartość giełdową :D no, ale internet wszystko przyjmie.
    Tak swoją drogą, to wyszedł oficjalny komunikat o sprzedaży akcji przed świętami - być może teraz też ktoś z RN pozbywa się większej liczby to i kurs leci.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! OSCARY? Autor: ~Jachu [193.107.8.*]
    A może ktoś tu dzisiaj grał pod OSCARY i liczył że ADOL będzie na krótkiej liście... Mówiąc szczerze też na to trochę liczyłem:p
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! OSCARY? Autor: ~zxc [2.68.154.*]
    A już są wyniki?
    Jak tak to rozumiem, że nie udało się?

• Re: Co tu się dzisiaj stało?! OSCARY? Autor: ~Jachu [193.107.8.*]
    Są wyniki, ADOLA nie ma na krótkiej liście.

https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kiedy-jak/Oscary-2020-NOMINACJE-Kto-walczy-o-statuetke-LISTA-NOMINOWANYCH-2020
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~cygan [94.75.95.*]
    Pi robiło jakieś drzewka.
    Nice sensownego nie robiło z vfx... poza pracą doradcy scenariuszowego dla Bagginsa Platige praktycznie nie robił nic poza drzewem. Z tego, co rozumiem, nie mają takiego skilla.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~kraf101 [83.31.234.*]
    Dnia 2020-01-13 o godz. 10:33 ~Rado napisał(a):
    > Co się dzieje z kursem?!!!

Powiem wam ludkowie, co tu się dzieje.
    A dzieje się dzisiaj, to co się dzieje od zawsze i fundamentalna prawda jest taka ....
    PLI, fundamentalnie jest podwykonawcą i "murzynem" do robienia roboty, otrzymania zapłaty i nic więcej.
    Tej prawdy się dowiedziałem jak się w to władowałem na kontrakcie z Netflixem i trochę mnie to kosztowało.
    A prawda jest taka, że ...... Chcesz zarobić na Wiedźminie, to kup akcje Netflixa, bo tam będą zyski.
    Taka jest fundamentalna prawda o PLI.

Jeżeli zaczną robić produkcje pod własnym nejmem, wtedy będzie inna rozmowa i szansa, że wyprodukują "Toy Story Na Madagaskarze" i wtedy wiecie co.
    Póki robią za murzyna na telefon, to teraz widzicie co.
    Taka jest fundamentalna prawda moi ludkowie kochani.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Jachu [193.107.8.*]
    Rozumiem Twoją frustrację, tym bardziej jak wchodziles pod info o netflixie, ale to że są podwykonawcą to akurat mnie cieszy, bo na tym chociaż robią kasę. Za każdym razem jak brali się za swój projekt, czytaj Fatima, ADOL, trzeba było robić rezerwy, odpisy i GROSZA z tego nie było.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~MM [37.47.195.*]
    A Henry Cavill jest "tylko" wynajętym aktorem.
    Ale pewnie i tak jego gaża za drugi sezon będzie znacznie wyższa niż za pierwszy sezon.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Marcys [91.206.244.*]
    Ej no chłopaki nie pękajcie...
    PS1 A tak poważnie to pod co to trzymacie? Pod współprace z netfliksem?
    PS2 Czy prezes sie przyznał które efekty w Wiedzminie robił PLI? Chyba nie ma sie czego wstydzić? Czy tylko: Tomasz Bagiński: "Popełniliśmy sporo błędów"? Ciekawe czy sam na to wpadł czy jakas figura z Netfliksa to im wypomniała?
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Widziałprezesawinny [94.75.95.*]
    Prezes jest jak Arystoteles
    Wie że nie wie. Mądry człowiek.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Najwiecej akcji ma RN . My tracimy to oni razy tysiąc . Głowa do góry
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Mebel [78.131.236.*]
    fanpli, z tym smokiem (pterodaktylem) to przegiąłeś, nie ma żadnych nawet subiektywnych możliwości by to wykonanie się komukolwiek podobało. FIlm z 1996 Ostatni smok ma tysiące razy lepszy efekt smoka, który występuje tam naprawdę dużo.

4 firmy robiło efekty, PLI się nie przyznało do smoka, więc mogę uznać, że położyli na nim ręki, ale za to przyznali się do efektów magii w tym portale, a te efekty były kozackie i należy im się za nie uznanie. Jak coś na stroni PLI jest parę info, którymi konkretnie efektami się chwalą, więc nie ma co spekulować. W drugim sezonie będzie więcej czasu, może jeszcze wyraźniejszy będzie udział PLI, może Netflix zrezygnuje z którejś z pozostałych czterech spółek. Skoro gościa od choreografii walk (tego za wszystkie ocinki poza pierwszym) to znaczy, że Netflix się adaptuje i dba o ten serial, bo stał się flagowy.

Tak, Sawko to może być jednym z najgłupszych właścicieli w historii spółek, bo szkodzi głównie sobie, sprzedając akcje na święta tuż przed premierą za 11 tys. zł. Za tym ruchem spadł kurs efektywnie z 40 do 25 zł, a on stracił przy tym 16 mln zł na wartości akcji. Taka sprzedaż tuż przed premierą serialu to dość silny sygnał insider information (i to od właściciela a nie od woźnego np.) dla akcjonariuszy, więc nie dziwne, że niejeden wyszedł, ja np. żałuję, że nie wyszedłem koło 39 za akcję.

• Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~MM [37.47.247.*]
    Tak, ten ruch ze sprzedażą miał negatywny wpływ na późniejsze kurs. (Ale w sumie kiedy sprzedawać jak nie na lokalnych górkach). Platige jeszcze urośnie (nawet może wcześniej niż później)...gorsze, że tu są tak niskie obroty. Ani wejść, ani wyjść bez większych wahnięć kursem.
    Mi się smoki podobały, więc jednak są tacy, którym pasują :) A robię w branży graficznej.
  • Re: Co tu się dzisiaj stało?! Autor: ~Mebel [78.131.236.*]
    Wstyd. I to nie smok, proszę używać prawidłowych określeń wiverna, a może z którejś rodziny pterozaurów :)
    Smoki mają 6 kończyn plus ogon.
[x]
PLATIGE -0,34% 5,90 2026-05-13 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.