fanpli, z tym smokiem (pterodaktylem) to przegiąłeś, nie ma żadnych nawet subiektywnych możliwości by to wykonanie się komukolwiek podobało. FIlm z 1996 Ostatni smok ma tysiące razy lepszy efekt smoka, który występuje tam naprawdę dużo.
4 firmy robiło efekty, PLI się nie przyznało do smoka, więc mogę uznać, że położyli na nim ręki, ale za to przyznali się do efektów magii w tym portale, a te efekty były kozackie i należy im się za nie uznanie. Jak coś na stroni PLI jest parę info, którymi konkretnie efektami się chwalą, więc nie ma co spekulować. W drugim sezonie będzie więcej czasu, może jeszcze wyraźniejszy będzie udział PLI, może Netflix zrezygnuje z którejś z pozostałych czterech spółek. Skoro gościa od choreografii walk (tego za wszystkie ocinki poza pierwszym) to znaczy, że Netflix się adaptuje i dba o ten serial, bo stał się flagowy.
Tak, Sawko to może być jednym z najgłupszych właścicieli w historii spółek, bo szkodzi głównie sobie, sprzedając akcje na święta tuż przed premierą za 11 tys. zł. Za tym ruchem spadł kurs efektywnie z 40 do 25 zł, a on stracił przy tym 16 mln zł na wartości akcji. Taka sprzedaż tuż przed premierą serialu to dość silny sygnał insider information (i to od właściciela a nie od woźnego np.) dla akcjonariuszy, więc nie dziwne, że niejeden wyszedł, ja np. żałuję, że nie wyszedłem koło 39 za akcję.