• co robić?? Autor: ~dario [78.88.188.*]
    dalej trzymać i liczyć wirtualne zyski, czy zacząć sprzedawać????
  • Re: co robić?? Autor: ~Krzysiek [37.47.236.*]
    to spółka dywidendowa nie spekulacyjna

• Re: co robić?? Autor: ~dario [78.88.188.*]
    masz sporo racji - czyli na razie trzymam
  • Re: co robić?? Autor: ~dario [78.88.188.*]
    ale przy 20 PLN mogę nie wytrzymać, i lekko popuścić......
    nigdy nie pytaj na forum o to co masz zrobić z własnymi pieniędzmi. sam podejmujesz decyzje, sam ponosisz konsekwencje. oceń fakty, dokonaj analizy i podejmij decyzję.
  • Re: co robić?? Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    Dokładnie tak jak Krzysiek. To są Twoje pieniądze i to są Twoje oczekiwania.
    Jeden zamyka inwestycję przy 10-procentowym zysku, inny czeka na 50%, jeszcze inny nie patrzy na kurs akcji, tylko kasuje dywidendy. Dodatkowo każdy ma inny poziom wejścia. Ci, którzy mieli szczęście wejść na poziomach nieco powyżej 5 złotych, teraz mogą spokojnie realizować imponujące zyski.
    Nie ma reguły.

• Re: co robić?? Autor: ~Artq [77.45.93.*]
    Po tych wzrostach wycena spółki i tak jest niska (C./Z w okolicach 5). Ja trzymam. bo i tak nigdzie nie dostanę takich odsetek jak tu dywidenda.
  • Re: co robić?? Autor: ~majk [37.47.59.*]
    Ja mam średnią 6,70 i trzymam pod dywidendy.
  • Re: co robić?? Autor: ~ril [212.51.213.*]
    Trzymać.
  • Re: co robić?? Autor: ~jr [91.208.72.*]
    polecam artykuł
    link 
    ja mam tą spółkę już od paru lat i nie zamierzam sprzedawać, wg mnei to jest jedyna warta inwestycji spółka energetyczna na polskiej giełdzie. generują wysoki zysk, którym się praktycznie w całości dzielą z akcjonariuszami, możliwe jest, że kiedyś dadzą mniejszą dywidendę bo stwierdzą, że czas zainwestować w jakąś farmę wiatrową albo PV ale to i tak na dobre wyjdzie
  • Re: co robić?? Autor: ~Bolero [31.60.13.*]
    Poczekać aż dojdzie do ceny emisji albo pierwszego notowania i sprzedać jak się nie ma za co żyć.
    https://www.litgrid.eu/
    co z kaliningradu, białorusi, i łotwy to idzie przez naszą firmę
    obserwować
  • Re: co robić?? Autor: ~Aa [89.64.40.*]
    być może jest to przyczyna wzrostów. mogli dobrze zamknąć kontrakty
  • Re: co robić?? Autor: ~Axaa [87.206.242.*]
    Co robić?Najlepiej iść do wróżki-powróży ,powie co robić/A tak na poważnie.Spółka dywidendowa , płacąca corocznie wysoką dywidendę, b. podobnie jak Asseco Słowacja; spółka mało płynna(podobnie jak Asseco Słowacja)

Wg mnie jest to kura znosząca ZŁOTE JAJKA/Ale , każdy ma swój rozum ... więc zadawanie pytań "Co robić" jest po prostu nie poważne.Swiadczy to zresztą o kiepskiej jakości akcjonariatu drobnego , siedzącego jeszcze na tej spółce.
    Sądze że jeśli akcje w większości z rąk słabych, przejdą do rąk silnych , to spółka ma szanse dojść do ceny 30-40pln
  • Re: co robić?? Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Sprzedaż poniżej 30 zł to głupota.. . No chyba że kogoś stać na rozdawnictwo aktywów za połowę wartości.
  • Re: co robić?? Autor: ~fun [37.47.196.*]
    Co robić? To co wcześniej. Siedzisz sobie przed kominkiem i stymulujesz wątrobę koniaczkiem. W maju zmieniasz na chłodne piwo i parasol. Liczysz zyski .Łatwo policzyć ok.1 gr. dziennie razy ilość akcji. Raz do roku wpadają Ci euraski na konto.Bierzesz sobie z tego 5 proc. a resztę reinwestujesz. Np połowę z nadwyżki w papiery IRL a resztę w inne niedowartościowane papiery. Po roku masz więcej do liczenia , bo masz więcej akcji .Właśnie liczę sobie weekendowe zyski. 2 gr razy ilość akcji :)
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.