• Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~podróżnik [66.133.11.*]
    Piszę od roku że ta sp.jest tyle warta co wartość księgowa a tu same przedszkole widzące "wielki popyt na akcje" a tu zawsze jest podaż albo niektórzy mylą pojęcia.Niby firma "perełka" a takich firm jest wiele, G-S kupuje rury u sąsiada DE, pewnie zaraz ktoś napisze że to przekręt a to konkurencja. Nawet jak wzroście zysk 100% to o ile wzrośnie zyska na akcji? Może ktoś umie liczyć i się obudzi, pozdrawiam myślących z Karaibów.
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~Max [5.173.254.*]
    Zastanawia mnie dlaczego Gaz System będzie się zaopatrywał w rury od niemieckiego kontrahenta w związku z budową Baltic Pipe??? Skoro jest Ferrum? Z udziałem skarbu państwa?
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~Podróżnik [5.173.40.*]
    Bo takie są zasady prowadzenia biznesu, nie można mieć tylko jednego dostawce, jak nagle ferrum ogłosiło by upadłość to cały projekt upada.Ja bym 3 dostawców ustalał, lepiej się negocjuje i nie ma ryzyka.
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~Iwona [91.214.37.*]
    Kolego ! zapytania ofertowe można wysłać do dziesięciu producentów gazociągów ale producentów.Natomiast po wybraniu najlepszej oferty spisuje się Umowę.Gaz System powinien i chyba to robi że zaznacza w Umowie wszystkie zabezpieczenia by wykluczyć jakiekolwiek bankructwo wybranej firmy by wykonać w terminie dane zadanie.
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~Bankier [94.254.233.*]
    A dlaczego Ferrum ma upaść? są jakieś powody ? problemy z jakością wykonanych zleceń? sprawy sądowe ? możesz coś więcej napiasa"?
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~Iwona [91.214.37.*]
    Konkurencja jest wtedy gdy biorą w tym udział tylko i wyłącznie producenci gazociągów a nie pośrednicy !
  • Re: Kurs bez zmian i na forum bez zmian Autor: ~podróżnik [199.119.1.*]
    Dawno takiej bzdury nie słyszałem,po 1. DE nie kupi w FERRUM więc jest konkurentem, Po 2. rozejrzyj się, większość rzeczy kupujesz u pośredników na codzień a nie u producentów,Pośrednik daje inne warunki kupna. Możesz kupić u pośrednika Taniej niż u producenta bo pośrednik kupuje i daje inne warunki.
    Co do upadłości, każdy wierzycie a nawet udziałowiec jeśli ma niespłacalną wierzytelność może zgłosić do sądu upadłość lub wypowiedzieć umowę pożyczki i pozamiatane.
  • upadłość Autor: ~Bankier [155.133.40.*]
    Już kolejny raz na forum powtarza się wątek o upadłości ...nieby nie związany z "tematem". Czy Ferrum ma jakieś problemy? Porszę o poważne wypowiedzi.
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.