• Chyba puscili. :) Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    DDS moge cie zatrudnic jako anty wskaznik ? :)
  • Re: Chyba puscili. :) Autor: ~hero [94.42.59.*]
    http://www.attrader.pl/pl/akcje/marvipol/analiza-techniczna,analiza,11457

• Re: Chyba puscili. :) Autor: ~dds [94.42.59.*]
    opory ciagle trzymaja
    nie ma sie z czego cieszyc
    jedna sesja i ladujecie na 4 pln
    strasznie ospala ta spolka

• Re: Chyba puscili. :) Autor: ~zły_parkiet [87.105.214.*]
    Zamulona jest strasznie.To powinno po prostu wystrzelić, ale nie strzela i pomimo starań nie potrafię zinterpretować ostatnich wydarzeń z kursem 4,20, dziwacznych batonów, blokad, nie potrafię wyjaśnić niskich obrotów, które występują zawsze poza nielicznymi sesjami, podczas których chodzą wolumeny w dużych pakietach jakby poza parkietem. Zaczynam myśleć, że to będzie się kręcić w ramach schematu 3,60 - 4,60 i tu się należy ustawiać (na razie dobrze mi to wychodzi). Z drugiej strony kiedyś (raczej bardziej kiedyś niż teraz) przyjdzie na pewno taki dzień, że to wyskoczy bez zahamowania i już nie zleci i głupio to przespać... A może jednak warto, wraz z owcami prowadzonymi na rzeź iść np. w fotowltaikę i i po prostu w porę odłączyć się od stada? Tak wiem, rzadko kto potrafi się oprzeć potędze "bańki". Giełda chyba jednak się zmieniła, fundamenty są zaszłością a zaczyna rządzić jakiś instynkt stadny bez analizy, bezrefleksyjna wiara, popkulturowe umiłowanie firmy, którego nie można uzasadnić, reklama a nie fakty, marketing szeptany, biznesradar i jego debilne rekomendacje, typu "mocne kupuj" (zawsze kiedy mocno rośnie) oraz inne bzdury... Smutne, ale chyba czas się dostosować. Na firmach z fundamentami powinienem zarobić najwięcej a w poprzednich dwóch latach na firmach spekulacyjnych, takich jak Ursus, Serinus, Columbus, Getin (czyli oprócz Columbusa, który jest bańką - same trupy) zarobiłem więcej niż na poważnych firmach, chociaż założyłem (i słowa dotrzymałem), że w te trupy nie wpuszczam więcej niż 1/5 kapitału.
  • Re: Chyba puscili. :) Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    A ty bys chcial zeby zawsze wszystko odbywalo sie wedlug pewnych przyjetych wczesniej zasad ?Dopiero po jakims czasie wychodzi czy to byl dobry kierunek, nigdy przed. :)
  • Re: Chyba puscili. :) Autor: ~zły_parkiet [87.105.214.*]
    Transek - na MVP ta konsolidacja i małe obroty trwają już za długo. Giełda wycenia przyszłość (taki slogan), więc po danych za 3 kwartały i wstępnych informacjach co do 4 kwartału tutaj powinien wystąpić niepohamowany głód zakupów. Z tego wnioskuję, że sytuacja na MVP jest anormalna i działają tutaj jakieś inne czynniki. Znajdź mi drugą firmę z takimi wskaźnikami cena / zysk, cena / wartość księgowa i jeszcze z takimi wskaźnikami Roe i Roa (łącznie), która by gwałtownie nie rosła na przestrzeni ostatniego kwartału. Nie znajdziesz, bo w ogóle nie ma firm z takimi wskaźnikami. Co więcej, na podstawie oficjalnych informacji, perspektywy są wyłącznie pozytywne - dlaczego rynek tego nie wycenia? Żeby była jasność - oprócz Ciebie jestem chyba największym fanem tej firmy. Kto tutaj miesza - jakieś pomysły?
  • Re: Chyba puscili. :) Autor: ~Transek1975 [91.233.73.*]
    Obserwuje ta spolke od roku. Mysle, ze nie jest wazne, kto tak miesza i kto kogo chce zrolowac lub wyrolowac. Zawsze znajdzie sie ktos z wiekszym kapitalem. Przez ostatni rok bylo ukladanie kursu do Baha i wlascicieli akcji po podziale. Do tego doszly glupkowate fundusze.
    Mysle, ze teraz sytuacja z kursem jest juz ustabilizowana i nie bedzie juz nie milych niespodzianek. Widac po arkuszu i zleceniach ze papier jest zbierany i wymieniany w delikatny sposob. Wole niech to sa stabilne wzrosty niz spekulacyjne podbicia z tedencja znizkowa jak na Bahu.Ja do tego podchodze chlodno i ze spokojem, co ma byc to bedzie.

Co do samego kursu wszystko sie sprawdza , opory na 4, 4,2 i 4,4 jak w zegarku. Mysle ze teraz juz nie bedzie problemu z przelamaniem 4,6 i wiekszego ruchu w gore o ktorym myslisz.
  • Re: Chyba puscili. :) Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    No i 4,6 jest chrupane. teraz trzeba poczekac, az zostanie polkniete 4,6-4,7.
[x]
MARVIPOL -3,47% 9,46 2026-05-18 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.