W obrocie jest ponad 1,5 miliona akcji (1,529 około z tego co pamiętam). Jak miał powyżej 90% to mógł zrobić wezwanie. Może teraz najwytrwalszym da dywidendę :) Wtedy kurs na 10 PLN
przymusowy wykup poniżej wartości księgowej macie realny. mnie wyleszczyli z JHM i z Impexmetalu. Na JHM wk=5 zł, a wyleszczyli po 1,64 zł. Kolegę wyleszczyli z Hutmena za 40% wartości księgowej, więc poszedł do sądu. Na Midasie też poszli do sądu. I na JHM też pójdziemy. Tu możecie mieć podobnie. wszędzie cwaniaki tak kombinują jak się dorobić kosztem małych. w razie czego piszcie na mojego maila: tomikzajacc@wp.pl znam człowieka, który potrafi się do takich cwaniaków dobrać w sądzie.
dzięki Dobrze jest mieć taką opcję w zanadrzu ale to nam raczej nie grozi . Wojciechowski przecież obiecywał że nie zamierza ściągać spółki z giełdy.
jakby teraz to wyglądało gdyby zrobił coś przeciwnego do tego co wcześniej mówił ? Toby zrujnowało jego wiarygodność.
Co Ty pitolisz. Już przy 90% można robić przymusowy wykup. Tutaj JW zamiast sam robić wykup, to spółka skupuje. Nie wygląda na to chce wyjść z giełdy. Teraz free float taki, że z kursem drobny może robić co chce. Kapitalizacha free float 4,6 mln :) 2 miliony robi skok kursu do 10 pln
Po1. Skupili ok. 4, 4 mln akcji co daje 4,96 % więc dalej nie przekroczyli 95%
Po 2. W komunikacie wyrazie powiedziane jest ze w celu umorzenia
Po 3. Nie wydaje mi się aby skupili to z rynku od drobnych, możliwe że sam J. W. sprzedał cześć swoich akcji. spółce. Żaden fund też nie miał tyle.
twarz, wiarygodność, godność, szacunek i inne to trzeba je mieć żeby je stracić, a on to wszystko już dawno stracił,
jedyne czego nie stracił to kasa, ale na szczęście na tamten świat jej nie zabierze,
no chyba nie jest tak źle jak piszecie. ten skup akcji własnych to było koncertowe zagranie Wojciechowskiego i bardzo korzystne dla spółki mnie tylko niepokoi, że to raczej fundusze oddawały, bo któżby inny? została sama drobnica w akcjonariacie.