• Wezwanie Autor: ~Obserwator [85.221.154.*]
    J.W. przekroczył 95% w kapitale. W wolnym obrocie zostało nieco ponad 1000 000 akcji.

• Re: Wezwanie Autor: ~akcjonariusz [31.0.38.*]
    W obrocie jest ponad 1,5 miliona akcji (1,529 około z tego co pamiętam).
    Jak miał powyżej 90% to mógł zrobić wezwanie. Może teraz najwytrwalszym da dywidendę :)
    Wtedy kurs na 10 PLN

• Re: Wezwanie Autor: ~Obserwator [85.221.154.*]
    Teraz przymusowy wykup akcji już bez przeszkód. Takie myślenie akcjonariuszy 70 zł za akcję w ofercie i pozbyli się akcji za 2,7-2,99 zł
  • Re: Wezwanie Autor: ~Tomik [83.26.245.*]
    przymusowy wykup poniżej wartości księgowej macie realny. mnie wyleszczyli z JHM i z Impexmetalu. Na JHM wk=5 zł, a wyleszczyli po 1,64 zł. Kolegę wyleszczyli z Hutmena za 40% wartości księgowej, więc poszedł do sądu. Na Midasie też poszli do sądu. I na JHM też pójdziemy.
    Tu możecie mieć podobnie. wszędzie cwaniaki tak kombinują jak się dorobić kosztem małych.
    w razie czego piszcie na mojego maila:
    tomikzajacc@wp.pl
    znam człowieka, który potrafi się do takich cwaniaków dobrać w sądzie.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Walczek [5.173.32.*]
    dzięki Dobrze jest mieć taką opcję w zanadrzu ale to nam raczej nie grozi . Wojciechowski przecież obiecywał że nie zamierza ściągać spółki z giełdy.
    jakby teraz to wyglądało gdyby zrobił coś przeciwnego do tego co wcześniej mówił ? Toby zrujnowało jego wiarygodność.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Kolek [31.0.38.*]
    Co Ty pitolisz. Już przy 90% można robić przymusowy wykup. Tutaj JW zamiast sam robić wykup, to spółka skupuje. Nie wygląda na to chce wyjść z giełdy. Teraz free float taki, że z kursem drobny może robić co chce. Kapitalizacha free float 4,6 mln :) 2 miliony robi skok kursu do 10 pln
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wezwanie Autor: ~Zbychu [217.173.204.*]
    Po1. Skupili ok. 4, 4 mln akcji co daje 4,96 % więc dalej nie przekroczyli 95%
    Po 2. W komunikacie wyrazie powiedziane jest ze w celu umorzenia
    Po 3. Nie wydaje mi się aby skupili to z rynku od drobnych, możliwe że sam J. W. sprzedał cześć swoich akcji. spółce. Żaden fund też nie miał tyle.
  • Re: Wezwanie Autor: ~rolnik [5.173.186.*]
    twarz, wiarygodność, godność, szacunek i inne to trzeba je mieć żeby je stracić, a on to wszystko już dawno stracił,
    jedyne czego nie stracił to kasa, ale na szczęście na tamten świat jej nie zabierze,

• Re: Wezwanie Autor: ~Zefir [83.26.245.*]
    no chyba nie jest tak źle jak piszecie. ten skup akcji własnych to było koncertowe zagranie Wojciechowskiego i bardzo korzystne dla spółki
    mnie tylko niepokoi, że to raczej fundusze oddawały, bo któżby inny? została sama drobnica w akcjonariacie.
  • Re: Wezwanie Autor: ~xtm [37.47.35.*]
    OFE 665 993 akcji
    OFE PZU 35 984 akcji
    Resztę Józek dorzucił żeby ładnie wyglądało takie moje zdanie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [73.180.67.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
JWCONSTR -0,48% 4,16 2021-05-20 16:16:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać