• Pseudorecenzenci. Autor: ~Maks [83.10.141.*]
    Darrenowi Fernichowi dosłownie niszczą profil na Twitterze. Jak można być tak głupim żeby wystawić serialowi ocenę 0/10 i nie oglądnąć go nawet w całości? To napewno bezczelnie. Tak to jest trudna praca że bidocek nie dał już rady siedzieć i analizować dzieło artystyczne. Jako recenzent jest już skończony jeśli nie umie dostrzec walorów artystycznych lub rozrywkowych. A na dodatek się tym tak chwali. To bardzo dobrze dla serialu że bronią go tak widzowie. Wielu recenzentów nie zna się na kinie, nie ma wykształcenia tylko uwierzyli że w życiu nie trzeba zapieprzac tylko można się utrzymywać przez pisanie recenzji na portalach gdy sobie nie radzą powiedzmy na linii produkcyjnej w jakimś zakładzie... Kolejnym żartem jest używanie argumentu że skoro przeczytali Sapkowskiego i grali w Wiedźmina CD Projektu to już są autorytetem z talentem. To jest dramat... W siódmym odcinku Yen mówi coś trafnego że najlepiej jest po prostu ocenić samemu -dla mnie 8,5 /10.
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~Sirty8 [188.146.226.*]
    Obejrzałem serial i podoba mi się. Efekty fajne, no może poza niektórymi potworami. Trochę były jakości jak Bazyliszek biegający po jaskini dla Allegro. Mi chyba najbardziej pasuje ta recenzja: https://youtu.be/vhANcQuI0no Wiem, że pewnie nie dotyczy PLI, bo trudno powiedzieć jaki Tomek Bagiński miał wpływ na reżysera i ludzi od zdjęć itd, ale mogliby sobie wziąć pewne uwagi do serca i przekazać do Netflixa. Fajnie, że Bagiński jest widoczny w Polsce w promocji Wieśka. Zobaczymy jak to będzie na świecie i jak to przełoży się na biznes dla PLI, a nie same ambicje TB
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~Maks [83.10.141.*]
    Jeśli N. wydało 80 mln $ na sezon to bardzo dużo może pójść do Platige Image. Tam nie ma zbyt wielu świetnych aktorów. Aktorzy serialowi w przeciwieństwie do teatralnych mają raczej łatwiej (można zauważyć że często widzianych w filmach pobocznych po prostu wykorzystują jako głównych w serialach). W pierwszym sezonie liczyły się efekty specjalne i akcja. To widać po metacritic: duża wartość rozrywkowa a mniejsza artystyczna. Może Geralt powinien być gejem, chorym na AIDS, bezrobotnym kolesiem, który od grania kwasu w młodości odpływa czasami w fantazje średniowieczne... Może wtedy recenzenci byliby olśnieni.
    Poza tym trzeba poczekać na raport ile wynagrodzenia dostali członkowie Rady... Oni się restrukturyzowali skąd mają mieć kasę? Jeśli musieli oszczędzać a potrzebował kasy to szybko sprzedał akcje.
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~Mebel [89.64.19.*]
    Wiadomo, że recenzenci, którzy nie oglądali całości to są skompromitowani.
    Serial był bardzo wciągający i wiele osób nieznających oryginału się podobał.
    Dla znająych oryginał największym ciosem był słaby scenariusz, za który odpowiada Producentka, która mimo zapewnień nie kuma sedna tych opowieści. Kluczowym problemem były usunięte ciekawe dialogi i niezaprezentowania kluczowych motywacji dla postępowania postaci. Całkowicie zrujnowany wątek Brokilonu (Brooklinu), gdzie w opowieści Geralt poznał się z Ciri. Usunięcie teg odebrało zakończeniu sezonu mocy, jaka była w opowieści.
    Aktorzy odwailil według mnie świetną robotą. Widoki i efekty bardzo spoko. Muzyka też niezła.
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~slabo [77.254.186.*]
    Może i Bagiński z Sapkowskim rozmawiali o ekranizacji ksiązek od dekady. NIe ma to znaczenia, serial zrealizowany na szybko, bez stosownego przygotowania. Watki po łebkach, skrócone, zle zaakcentowane. Mdła produkacja. i \nie trzeba slęczeć nad 8 odcinkami, zeby to dostzec/
    Seriale tak mają że są odcinki lepsze i gorsze ale mylisz się... Należy oglądnąć całość żeby tak mówić. Baginski i spółka włożyli w to sporo pracy! Taki serial łatwo krytykować na szybko, nie ma tu osób objętych parasolem... Gdyby nawet słaby film był o wojnie domowej w Afryce to byście się bali krzyknąć "chała". Taka recenzja że serial jest mdły to mdły recenzja
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~bolo [94.254.177.*]
    Widzisz, to już kwestia gustu. Miałem bardzo duże wątpliwości co do tego serialu, raczej sceptyczne nastawienie, od początku czepiałem się obsady itp itd. A jednak serial mi się bardzo podoba. Znam książki, znam gry, jestem ich fanem, a serial nadal uważam za bardzo dobry. Oglądam go z przyjemnością, każdy odcinek. Mnie to akurat wciągnęło. Nie mogę przetrawić aktorki grającej Yennefer, nie leży mi Triss, Driady skopali po całości, pancerz Nilfgaardu mnie kłuje w oczy, a jednak nadal serial mi się podoba. Efekty i klimat na bardzo fajne. Zwłaszcza klimat jest genialny, dbałość o szczegóły pomieszczeń itp. I uważam, że ekipa zrobiła świetna robotę. Do geniuszu daleko, ale mają kolejne sezony by się poprawić. Będę czekał z niecierpliwością. I tu jeszcze dodatkowo muszę docenić pracę jaką zrobił CD Projekt, bo tamtych postaci z gry, nie ma szans przebić. Ale przynajmniej jest skąd czerpać wzorce :)
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~Zxc [83.9.163.*]
    https://www.ppe.pl/news/140865/wiedzmin-od-netflix-ogromne-zainteresowanie-serialem-w-usa.html?fbclid=IwAR2lB6YfnZy9sBzHOTkWZlKzuMVHatyJo3BuY5Yz3rp5L-d6tCbWGmwG7xM
  • Re: Pseudorecenzenci. Autor: ~Zxc [83.9.163.*]
    https://www.forbes.com/sites/paultassi/2019/12/28/analysts-say-the-witcher-was-the-third-biggest-streaming-original-in-its-us-debut/?utm_source=FBPAGE&utm_medium=social&utm_content=3001681788&utm_campaign=sprinklrForbesMainFB#7d08b52835b1
[x]
PLATIGE -0,71% 5,62 2026-03-26 15:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.