• Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~hp [83.30.113.*]
    No to się wyjaśniło skąd ta podaż. Pewnie jutro kolejny komunikat.

• Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    ktos kupuje jednak tez przy okazji wiec ciekawy jestem co z tego wyniknie
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~hp [83.30.113.*]
    Według ostatniego raportu ma ponad 1mln akcji więc te pakiety to drobne. Z drugiej strony sprzedaż przez członków RN zawsze rodzi pytania.
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Historycznie niestety tak robili, co zrobisz potwierdza to tylko ze ff mały
    tak juz to sprawdzilem

mimo wszystko ktos kupil z rynku wiec moze to byc notabene pozytywne info
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Antoni [88.156.138.*]
    Ładnie was ubrali przed premierą. Lepszego momentu nie mógł wybrać.
    I żeby tak dzień przed premierą taki numer robić akcjonariusza! Smiech na sali!
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~hp [83.30.113.*]
    Komunikat mówi o niecałych 5k akcji,a od poniedziałku przewaliło się około 37k. Czekaja nas chyba kolejne informacje przed świętami. Ehhh.
    spoko maroko ja jeszcze chce dokupic
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: bialoczerwony1972 [188.146.65.*]
    A ja twierdzę, że był z kimś dogadamy. Być może z jakimś fundem na odbiór tych papierów.
    Jakiś biedo fund chyba takie pakiety kupuje. Skoro gość sprzedaje z RN sprzedaje przed premierą to słabo to widzę. Kto jak kto ale to on powinien pokazać że wierzy w spółkę! To co zrobił ciężko opisać!
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~niefan [89.72.45.*]
    potrzebowal na prezenty swiateczne
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~gryf [79.163.253.*]
    Dnia 2019-12-19 o godz. 19:25 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > A ja twierdzę, że był z kimś dogadamy. Być może z jakimś fundem na odbiór tych papierów.

Tak był dogadany że w rynek sypie ?!
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: bialoczerwony1972 [188.146.65.*]
    Dokładnie. Mało to razu tak było na małopłynnych papierach...
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Cinek [37.248.210.*]
    Panowie SS co roku sobie wypłacają 13tke w ten sposób. Akurat teraz był duży popyt więc te 5k akcji dużej różnicy nie zrobiło. Przypominam, że razem z Panem Sawko przekształcili sobie 40k akcji na serię E w tym roku żeby mieć możliwość wypłacania kasy na waciki. Rok temu też coś po 34 sprzedawali
    Tacy biedni są, że nie mogli dac sobie na wstrzymanie na dzień przed premierą? Przed tak ważnym momentem dla spółki powinni mieć zakaz sprzedawania! Myśl!
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    To prawda. Sprzedawali już wcześniej. Choć i tym razem moment na sprzedaż wybrali najgorszy jaki można było wybrać.
    Warto ich znowu pomęczyć gdzieś na jakimś spotkaniu. Dlaczego nie myślą o konsekwencjach sprzedaży akcji w takim momencie...
    A po co chcesz zadawać takie pytania? To sa duże dzieci i wiedzą jaki ma odbiór taka sprzedaż. Dla mnie spółka do smietnika po takich zagraniach.
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~niefan [89.72.45.*]
    uwazaja ze to ich firma, a rynek traktuja jak bankomat, a ze ida swieta to wydatki, zwlaszcza jak z RN wystarczy tylko na karpia
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~fioo [79.163.253.*]
    Brak wiary we wzrosty w RN
    coś musi być nie halo
    Ciekawe który dziś opychal jeszcze towar bo cały dzień 74 pakiet działał. To jest poprostu jakas parodia.
    Czy jest mi ktoś w stanir wytłumaczyć jak można sprzedawać akcje przez RN przed premiera? Bo to jest jakaś parodia! Ta spółka jest poważna czy sie Panowie czegoś nawciagali w tym forcie?
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~hp [83.30.136.*]
    Niestety, ale pan Piotr ( i może inni z RN, czego dowiemy się pewnie na dniach) sami sprowokowali tego typu dyskusję i pytania, więc nawet się nie będę wysilał na prostowania i tłumaczenia.
    Ja nie ukrywam że mi kopara opadła. To jest poniżej pasa! Nokaut techniczny!
    a ja chce dokupic jeszcze i niech sprzedaja
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Ostatnio po takim czymś dali espi ze sprzedaż nie jest powiązana z sytuacja firmy a wacikami czy coś tam. Tak czy siak ja jutro dokupuje
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Cinek [83.8.42.*]
    Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz, o ile do tej pory zarząd dawał do zrozumienia, że nie zależy im na kursie a bardziej na wynikach finansowych spółki. Zakładając że jak wyniki będą bardzo dobre to i kurs poszybuje. Ich interesuje długoterminowa wycena. Stąd te wypłaty na waciki co roku. Tylko, że od tego roku wprowadzili system motywacyjny którego założeniem jest większe powiązanie zarządu z kursem spółki " potrzebę zapewnienie optymalnych warunków dla wzrostu wyników finansowych Spółki i
    długoterminowego wzrostu wartości Spółki
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Cinek [83.8.42.*]
    Ucięło część postu... Zastanawia mnie na jakiej zasadzie są przydzielane akcje w programie, czy ktoś wie czy publikowali Regulamin Programu Motywacyjnego?
    O czym wy mowicie? RN was karmi przed premierą i Świętami. Pytam się jeszcze raz? Czy oni sa tak biedni że nie mogli sobie darować tej sprzedaży?????
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Rado [176.115.87.*]
    Antoni, weź tylko nie popuść z tych nerwów. Ruch rzeczywiście kontrowersyjny. Myślę, że w poniedziałek powinna się sytuacja wyklarować. Może być też tak, że wszyscy w poniedziałek zapomnimy o tej akcji. Może zdawał sobie sprawę, że akcjonariusze pokrzyczą dzień, max dwa, a potem będziemy już najedzeni do syta po premierze i wybaczymy tą wypłatę na prezenty pod choinkę.
    Kontrowersyjny? To jest bezczelne dym.. Akcjonariuszy na ulicy w biały dzień. Ja bym to nie nazwał kontrowersyjny m ruchem ale głupotą do kwadratu.
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~roco [37.47.105.*]
    Ciszewski tez sprzedawal Columbusa po 7 a doszedl do 19 i jest po 14
    Sprzedał i dokupil 5x tyle! Tutaj na Platige RN tylko wywala! Znajdź mi komunikat aby dokupywali???? A powinni właśnie teraz zamiast wywalac. Ciszewski nie był by takim dzbanem aby sprzedawac przed premierą. Przesledzilem komunikaty i oni wszyscy na tych poziomach 40-37 wywalaja papier. Nie ma to jak wiara zarzadu w spółkę!
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~dobrze [37.47.70.*]
    masz chlopcze poczytaj

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2019-09/Zawiadomienie_art19ust1MAR_JCiszewski_201909201278398292.pdf

Ciszewski sprzedawal Columbusa jak byl po 7 we wrzesniu - ludzie pisali ze pewnie potrzebowal na flaszke - czytaj i nie podniecaj sie ze watek stawiasz na topie
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    nie podoba mi się traktowanie nc jako bankomatu i to im na walnych wypominałem, cóż skutek taki, że się ograniczają...
    no i raczej nie akceptują ceny poniżej 30 zł, z drugiej zaś strony przy tak małym ff, pojawia się więcej akcji w obrocie, co poprawia płynność
    pan s siedzi w rn i kokosów nie zarabia, co jakiś czas potrzebuje na przysłowiowe waciki, podejrzewam, że może w zasadzie na swoje hobby?
    ponoć ma słabość nie tylko do fatimy, ale do jakiś podrasowanych aut
    hehehe, może na mechanika potrzebował te kilkanaście tysi?
    kubicą zapewne nie zostanie, a zresztą nie lubię tego pana, ostatni raz coś sprzedawał półtora roku temu, był wg mnie odpowiedzialny za spadek kursu o dyszkę...sprzedał wtedy, przy dużo mniejszej płynności ok 10k sztuk, a odbiór sporej części był wtedy wcześniej dogadany, przynajmniej tak to wyglądało
    to, też test dla papieru, widać, że wstaje z kolan, co w dłuższym okresie rokuje bardzo dobrze
    drugi pan s ma mniejsze zapotrzebowanie na bankomat, chyba już ze 2 lata z niego nie korzystał?
    a, tomek po prostu nie robi takich rzeczy, to artysta nie tylko z nazwy
    spółka ma dziś silne fundamenty, tak więc notowania poradzą sobie na zasadzie: co cię...to cię wzmocni
    jak, ktoś chce akumulować na long term, przy takim ff, skąd kupować?
    ps> to wydarzenie nie zmienia w żadnym stopniu mojego nastawienia do platige image

Gdybym był Prezesem spółki to bym wywalił na zbity pysk takiego gościa z RN za takie numery przed premierą. Nie można wierzyć w spółkę w która RN nie wierzy!! Po dzisiejszym automacie 74 za chwile dowiemy się że następny sprzedał. Może sami nie wierzą w ten serial?
    antoni, przynajmniej zamilcz, piszesz kompletne bzdury!!!
    premiera, czy nie, po pierwsze to, mega ważne dla spółki, ale nie najważniejsze
    po drugie, zarząd nie ma żadnych akcji, po trzecie zaś prezes powołany jest m in przez pana co sprzedawał, a nie odwrotnie
    to, jeden z właścicieli spółki, który ma ponad milion akcji
    drugi pan s, ma też ponad milion, ale więcej i on jest szefem rn
    choć zarządza świetnie merytorycznie przygotowany zawodowiec prezes ż, to jednak członków się odwołuje i powołuje na wniosek tych co maja najwięcej akcji
    antoni, czasem lepiej milczeć, niż się odezwać i ....nie kończę, sam skończ:
    https://lubimyczytac.pl/cytat/672
    ps> ile ty masz lat i co tutaj robisz? łał...

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.30.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Antoni [88.156.142.*]
    Fanpli! Kogo jesteś fanem? To raczej ty sie zastanow jakiej spolce jestes fanem? Spolka ktorej RN sypie przed premiera i w dniu premiery? Jak to nazwac? Kompletny brak wyczucia i szacunku do akcjonariuszy!
    antoni!
    antoni przypadkowy inwestorze, ja nie patrzę na takie incydent, czy przez pryzmat kursu
    jestem fanem af i tego się trzymam, pli się rozwija i buduje wartość, a te parę k akcji właściciela nie zatrzyma trendu na notowaniach
    ty pograsz i sobie pójdziesz gdzieś indziej, ja zamierzam siedzieć najbliższe 2 lata
    a moja opinia o spółce nie pochodzi z wpisów na forum
    nie warto sie mazać, daj lepszego typa, a jak mnie przekonasz merytorycznie, to chętnie zmienię mojego obecnego faworyta!
    fanpli jak rynek powinien reagowac na sprzedaz akcji przez czlowieka majacych dostep do informacji poufnych ?

dla mnie ten gosc to zwykly leszcz i tyle
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Jestem zawiedziony, rozgoryczony, brak słów.. Ja wiem, że Sikora ma do tego wszelkie prawo, jego spółka, budował ją i teraz jest ten moment kiedy będzie duży popyt na akcje, idealny moment dla niego na sprzedaż...
    Ale to pokazuje gdzie oni mają akcjonariuszy mniejszościowych, cenę spółki na giełdzie.. Tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę... dokładnie tam...

Aż się odechciewa... Bardzo nie lubię jak trole mają rację, ale tym razem trafili w punkt.... Wzrostów nie będzie, batony zatrzymają wszelki popyt...
    Zgadzam się z Jachu. Miał prawo sprzedać na swoje potrzeby. Tylko, że moment wybrał dramatycznie zły.
    Sprzedaż akcji nie ma nic do fundamentów PLI natomiast wiele ma do tego jak będzie postrzegana RN i zarząd.
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~hp [83.30.136.*]
    Jachu, jesteś na spółce i forum, ale widzę że nic nie rozumiesz. Powinieneś się cieszyć, że łaskawy pan rzucił trochę okruchów ze stołu dla drobnych. Dzięki temu ff będzie większy, a mógł przecież sprzedać poza rynkiem wybranym inwestorom. Ale nie, on myśli o nas.
  • Re: Sprzedaż akcji przez wice RN Autor: ~marcin [185.216.35.*]
    jakim wybranym inwestorom - musiałby ich mieć najpierw ? Gdyby idiota zamiast sprzedać kupił teraz za 100 k zł - wiecie gdzie byłby kurs ? Potem mógłby sprzedać wybranym na odpowiednim poziomie ! to co on robi to śmiech na sali - nie jest ważne , czy ma kurs 15 zł , czy 30 zł - sypie i tyle - zeszmacenie kursu to zasługa w dużej części tego pana ...
    tu mozna zaklinac co sie chce slaby ten zarzad tej spolki jest taki prawdziwy pospolity leszcz z tego sikory jest a ze mam akcje bedzie kiedys okazja mu to powiedziec w oczy
    Przykro na to patrzeć. Zero wyczucia timingu. Sprzedać ma prawo, ma tego dużo i 10k czy 20k nie robi różnicy. Ale przed premierą takich rzeczy się nie robi. Mógł zapytać np Opery albo innego TFI czy nie chcą kupić w pakietówce, a ktoś tu podobno pisał, że fundusze się interesowały to nawet 50k na początek by łyknęły. No chyba, że to umówione on wali a ktoś kupuje z rynku jego papier, a przy okazji jeszcze od wystraszonych...

Ale kurs zeszmacony...
    Przyznaję rację gościowi który wspomniał o wyczuciu tego co sprzedawał po 40 i 39zł.
[x]
PLATIGE -0,20% 9,80 2025-12-12 12:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.