Jakiś biedo fund chyba takie pakiety kupuje. Skoro gość sprzedaje z RN sprzedaje przed premierą to słabo to widzę. Kto jak kto ale to on powinien pokazać że wierzy w spółkę! To co zrobił ciężko opisać!
Panowie SS co roku sobie wypłacają 13tke w ten sposób. Akurat teraz był duży popyt więc te 5k akcji dużej różnicy nie zrobiło. Przypominam, że razem z Panem Sawko przekształcili sobie 40k akcji na serię E w tym roku żeby mieć możliwość wypłacania kasy na waciki. Rok temu też coś po 34 sprzedawali
Tacy biedni są, że nie mogli dac sobie na wstrzymanie na dzień przed premierą? Przed tak ważnym momentem dla spółki powinni mieć zakaz sprzedawania! Myśl!
To prawda. Sprzedawali już wcześniej. Choć i tym razem moment na sprzedaż wybrali najgorszy jaki można było wybrać. Warto ich znowu pomęczyć gdzieś na jakimś spotkaniu. Dlaczego nie myślą o konsekwencjach sprzedaży akcji w takim momencie...
Czy jest mi ktoś w stanir wytłumaczyć jak można sprzedawać akcje przez RN przed premiera? Bo to jest jakaś parodia! Ta spółka jest poważna czy sie Panowie czegoś nawciagali w tym forcie?
Niestety, ale pan Piotr ( i może inni z RN, czego dowiemy się pewnie na dniach) sami sprowokowali tego typu dyskusję i pytania, więc nawet się nie będę wysilał na prostowania i tłumaczenia.
Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz, o ile do tej pory zarząd dawał do zrozumienia, że nie zależy im na kursie a bardziej na wynikach finansowych spółki. Zakładając że jak wyniki będą bardzo dobre to i kurs poszybuje. Ich interesuje długoterminowa wycena. Stąd te wypłaty na waciki co roku. Tylko, że od tego roku wprowadzili system motywacyjny którego założeniem jest większe powiązanie zarządu z kursem spółki " potrzebę zapewnienie optymalnych warunków dla wzrostu wyników finansowych Spółki i
długoterminowego wzrostu wartości Spółki
Ucięło część postu... Zastanawia mnie na jakiej zasadzie są przydzielane akcje w programie, czy ktoś wie czy publikowali Regulamin Programu Motywacyjnego?
Antoni, weź tylko nie popuść z tych nerwów. Ruch rzeczywiście kontrowersyjny. Myślę, że w poniedziałek powinna się sytuacja wyklarować. Może być też tak, że wszyscy w poniedziałek zapomnimy o tej akcji. Może zdawał sobie sprawę, że akcjonariusze pokrzyczą dzień, max dwa, a potem będziemy już najedzeni do syta po premierze i wybaczymy tą wypłatę na prezenty pod choinkę.
Sprzedał i dokupil 5x tyle! Tutaj na Platige RN tylko wywala! Znajdź mi komunikat aby dokupywali???? A powinni właśnie teraz zamiast wywalac. Ciszewski nie był by takim dzbanem aby sprzedawac przed premierą. Przesledzilem komunikaty i oni wszyscy na tych poziomach 40-37 wywalaja papier. Nie ma to jak wiara zarzadu w spółkę!
Ciszewski sprzedawal Columbusa jak byl po 7 we wrzesniu - ludzie pisali ze pewnie potrzebowal na flaszke - czytaj i nie podniecaj sie ze watek stawiasz na topie
nie podoba mi się traktowanie nc jako bankomatu i to im na walnych wypominałem, cóż skutek taki, że się ograniczają... no i raczej nie akceptują ceny poniżej 30 zł, z drugiej zaś strony przy tak małym ff, pojawia się więcej akcji w obrocie, co poprawia płynność pan s siedzi w rn i kokosów nie zarabia, co jakiś czas potrzebuje na przysłowiowe waciki, podejrzewam, że może w zasadzie na swoje hobby? ponoć ma słabość nie tylko do fatimy, ale do jakiś podrasowanych aut hehehe, może na mechanika potrzebował te kilkanaście tysi? kubicą zapewne nie zostanie, a zresztą nie lubię tego pana, ostatni raz coś sprzedawał półtora roku temu, był wg mnie odpowiedzialny za spadek kursu o dyszkę...sprzedał wtedy, przy dużo mniejszej płynności ok 10k sztuk, a odbiór sporej części był wtedy wcześniej dogadany, przynajmniej tak to wyglądało to, też test dla papieru, widać, że wstaje z kolan, co w dłuższym okresie rokuje bardzo dobrze drugi pan s ma mniejsze zapotrzebowanie na bankomat, chyba już ze 2 lata z niego nie korzystał? a, tomek po prostu nie robi takich rzeczy, to artysta nie tylko z nazwy spółka ma dziś silne fundamenty, tak więc notowania poradzą sobie na zasadzie: co cię...to cię wzmocni jak, ktoś chce akumulować na long term, przy takim ff, skąd kupować? ps> to wydarzenie nie zmienia w żadnym stopniu mojego nastawienia do platige image
Gdybym był Prezesem spółki to bym wywalił na zbity pysk takiego gościa z RN za takie numery przed premierą. Nie można wierzyć w spółkę w która RN nie wierzy!! Po dzisiejszym automacie 74 za chwile dowiemy się że następny sprzedał. Może sami nie wierzą w ten serial?
antoni, przynajmniej zamilcz, piszesz kompletne bzdury!!! premiera, czy nie, po pierwsze to, mega ważne dla spółki, ale nie najważniejsze po drugie, zarząd nie ma żadnych akcji, po trzecie zaś prezes powołany jest m in przez pana co sprzedawał, a nie odwrotnie to, jeden z właścicieli spółki, który ma ponad milion akcji drugi pan s, ma też ponad milion, ale więcej i on jest szefem rn choć zarządza świetnie merytorycznie przygotowany zawodowiec prezes ż, to jednak członków się odwołuje i powołuje na wniosek tych co maja najwięcej akcji antoni, czasem lepiej milczeć, niż się odezwać i ....nie kończę, sam skończ: https://lubimyczytac.pl/cytat/672 ps> ile ty masz lat i co tutaj robisz? łał...
Fanpli! Kogo jesteś fanem? To raczej ty sie zastanow jakiej spolce jestes fanem? Spolka ktorej RN sypie przed premiera i w dniu premiery? Jak to nazwac? Kompletny brak wyczucia i szacunku do akcjonariuszy!
antoni! antoni przypadkowy inwestorze, ja nie patrzę na takie incydent, czy przez pryzmat kursu jestem fanem af i tego się trzymam, pli się rozwija i buduje wartość, a te parę k akcji właściciela nie zatrzyma trendu na notowaniach ty pograsz i sobie pójdziesz gdzieś indziej, ja zamierzam siedzieć najbliższe 2 lata a moja opinia o spółce nie pochodzi z wpisów na forum nie warto sie mazać, daj lepszego typa, a jak mnie przekonasz merytorycznie, to chętnie zmienię mojego obecnego faworyta!
Jestem zawiedziony, rozgoryczony, brak słów.. Ja wiem, że Sikora ma do tego wszelkie prawo, jego spółka, budował ją i teraz jest ten moment kiedy będzie duży popyt na akcje, idealny moment dla niego na sprzedaż... Ale to pokazuje gdzie oni mają akcjonariuszy mniejszościowych, cenę spółki na giełdzie.. Tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę... dokładnie tam...
Aż się odechciewa... Bardzo nie lubię jak trole mają rację, ale tym razem trafili w punkt.... Wzrostów nie będzie, batony zatrzymają wszelki popyt...
Zgadzam się z Jachu. Miał prawo sprzedać na swoje potrzeby. Tylko, że moment wybrał dramatycznie zły. Sprzedaż akcji nie ma nic do fundamentów PLI natomiast wiele ma do tego jak będzie postrzegana RN i zarząd.
Jachu, jesteś na spółce i forum, ale widzę że nic nie rozumiesz. Powinieneś się cieszyć, że łaskawy pan rzucił trochę okruchów ze stołu dla drobnych. Dzięki temu ff będzie większy, a mógł przecież sprzedać poza rynkiem wybranym inwestorom. Ale nie, on myśli o nas.
jakim wybranym inwestorom - musiałby ich mieć najpierw ? Gdyby idiota zamiast sprzedać kupił teraz za 100 k zł - wiecie gdzie byłby kurs ? Potem mógłby sprzedać wybranym na odpowiednim poziomie ! to co on robi to śmiech na sali - nie jest ważne , czy ma kurs 15 zł , czy 30 zł - sypie i tyle - zeszmacenie kursu to zasługa w dużej części tego pana ...
tu mozna zaklinac co sie chce slaby ten zarzad tej spolki jest taki prawdziwy pospolity leszcz z tego sikory jest a ze mam akcje bedzie kiedys okazja mu to powiedziec w oczy
Przykro na to patrzeć. Zero wyczucia timingu. Sprzedać ma prawo, ma tego dużo i 10k czy 20k nie robi różnicy. Ale przed premierą takich rzeczy się nie robi. Mógł zapytać np Opery albo innego TFI czy nie chcą kupić w pakietówce, a ktoś tu podobno pisał, że fundusze się interesowały to nawet 50k na początek by łyknęły. No chyba, że to umówione on wali a ktoś kupuje z rynku jego papier, a przy okazji jeszcze od wystraszonych...
Ale kurs zeszmacony... Przyznaję rację gościowi który wspomniał o wyczuciu tego co sprzedawał po 40 i 39zł.