• Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Jachu [193.107.8.*]
    Leżę na Racławickiej w namiocie z 25 trolami, zwiastuny wiedźmina lecą, GRYF na klawiaturze pisze aż się kopci, dredy mu jakiś pierdykniety DETE zrobił.. I C.. ..j .. Jakiś chyba?? Symbian ssie mi palca u nogi??! Jebla idzie dostać. Trzymajcie się tam w tym PLATIGU!!!
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Rado [176.115.87.*]
    Zaśmiane :)
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: mmichalowski96 [109.173.151.*]
    Dobry Jachu
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~fanpli [5.184.11.*]
    ten sabat trolli tylko geralt jest w stanie rozpędzić i to zrobi
    i nic ich tak nie zaboli jak koniec korekty i takiej można się spodziewać po nastroju jaki obecnie zapanował na forum....dete, hp i inne szajbusy, których ksywek nie pamiętam, oj czegoś takiego dawno tu nie było
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    niech trola nie potrafia zarabiac to czyms moga sie pochwalic
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: bialoczerwony1972 [188.146.65.*]
    Jachu miszcz!!! Hehe
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~hp [83.30.113.*]
    A wyznawcy z klapkami na oczach dalej nie widzą nasilającej się podaży i kolejnych pakietów na s. Już 30 k poszło tuż przed premierą. Może do tego jakiś merytoryczny komentarz?
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    HP - Pół roku temu siedziałem na akcjach jak były po 17 zł, wytrzymałem jak w kwietniu były po 12 zł, od dwóch lat patrzyłem jak kurs aż do lipca ciągle szukał dna... teraz, spółka jest mega rozwojowa, posprzątana i nigdy nie było takich wyników. To normalne, że przed wielką premierą są ogromne emocje, ktoś chce się pozbyć dużo papieru, ktoś chce kupić. To też wytrzymam.
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~fanpli [89.64.17.*]
    cyt
    ''HP - Pół roku temu siedziałem na akcjach jak były po 17 zł, wytrzymałem jak w kwietniu były po 12 zł, od dwóch lat patrzyłem jak kurs aż do lipca ciągle szukał dna... teraz, spółka jest mega rozwojowa, posprzątana i nigdy nie było takich wyników. To normalne, że przed wielką premierą są ogromne emocje, ktoś chce się pozbyć dużo papieru, ktoś chce kupić. To też wytrzymam.''
    Jachu, mam dokładnie takie samo zdanie, ale z trollem nie radzę wchodzić w dyskusję, po co ?
    to, co się dziej na kursie odbieram jako preludium do większego i stabilnego ruchu, za spadkami nie ma praktycznie powodów, a więc raczej kierunek północny, też ja ty cierpliwy jestem, do tego sporo wiem o pli i dlatego uważam, że to perspektywiczna inwestycja
    ps> zna ktoś lepsze? dawajcie, podyskutujemy tylko poważnie
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Zxc [94.254.232.*]
    Co niestety nie zmienia faktu, ze od poniedzialku na start ktos zrzuca papieru za ponad 100k zl. Od trzech dni. W poniedzialek sie rozstrzygnie do ilu zleci.
    Ja jestem od 2017, może nie ciągle bo kupowałem i sprzedawałem w tzw. międzyczasie. Obecnie mam akcje i też życzę spółce jak najlepiej, co nie oznacza że nie widzę tego co się dzieje.W lipcu nie było tak silnej podaży i nie na 2 dni przed premierą. To nie gamedev i premiera dla PLI ma inne znaczenie, choć to sypanko wygląda niepokojąco. Ot tyle.
    Fanpli, nazywanie kogoś trollem , tylko dlatego, że ma odmienne zdanie od Ciebie nie wystawia Ci najlepszego świadectwa. Dlatego nie będę więcej odpowiadał na twoje komentarze.
    hp, to wina twoich komentarzy, jak piszesz o skutku i przyczynie, to jest ok
    ale, takie poglądy na zasadzie ''widzi mi się'' odbieram jako trollowanie
    ''mam rację bo mam i już''?
    ok, ale podaj konkrety popierające tezę, plusy i minusy, z tego zawsze wyjdzie jakiś bilans
    bez urazy, na polemice z takim inwestorem jak ja, naprawdę można skorzystać
    znam spółkę, jestem tu nie od dziś, co oczywiście nie oznacza, iż do końca rozumiem co dziej się na kursie
    warto zatem dyskutować, po to własnie jest to miejsce
    obecne zachowanie kursu i dziwne transakcje dokładnie były tak samo robione w przedziale 27-30 i ciekawa sprawa - animator to oficjalny lub nie - największa podaż czekała na kupującego na samym lokalnym dołku....
    ps> zapanował nastrój zwątpienia i defetyzmu, niemal obrażenia się na platige, oj dawno nie widziałem takiego rozczarowania, sam również straciłem zapał i bliski jestem...zajrzenia tutaj za rok
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.192.2.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~bolo [91.192.2.*]
    doprecyzowanie, żeby nie było: akurat nie pisałem tu o hp tylko o tej całej reszcie co się zleciała
    Nigdy nie napisałem złego słowa o spółce, co do fundamentów zgadzam się z Tobą w 100%. Moje komentarze dotyczyły kursu i zastanawiąjących/niepokojacych z mojego punktu widzenia ruchów. Silna podaż (jak na standardy PLI) i to w takim momencie może budzić refleksję. Wybicie kursu z konsolidacji i zasypanie od razu dużą ilości akcji na s nazwałem dystrybucją bo tak to widzę. To coś więcej niż korekta i schłodzenie wskaźników. Na korektach w trendzie wzrostowym wolumeny są zazwyczaj mniejsze niż na wybiciach. Co to takiego jest? Czy ktoś manipuluj kursem, czy pan K. wywala, a może czyszczenie portfeli przed końcem roku podatkowego?
    "To coś więcej niż korekta i schłodzenie wskaźników. Na korektach w trendzie wzrostowym wolumeny są zazwyczaj mniejsze niż na wybiciach. Co to takiego jest? Czy ktoś manipuluj kursem, czy pan K. wywala, a może czyszczenie portfeli przed końcem roku podatkowego?"

Nie dowiemy się ;p
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Xyz [31.0.43.*]
    Automat trigonu tu chodzi. Identyczny jak na innogenne czy elzabie. Mają popyt z okazji premiery i bez namiętnie wykorzystują.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [141.197.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Zxc, piszesz o 100 tys zł?
    no własnie to niestety urok nc
    na normalnie płynnej spółce, to żadne pieniądze
    tutaj wręcz przeciwnie, ale jeśli już szukać choćby malutkiego pozytywu, to takie akcje wpływają na poprawienie płynności
    tutaj oficjalny ff to ok 700 tys akcji, z tego sporo poparkowanych, zostaje niewiele w obrocie i można nieźle namieszać w głowach inwestorów
    osobiście, mam jakieś przekonanie, że coś tu jest grane
    Jak słusznie zauważyłeś te ruchy, które się dzieją są dziwne. Jest koniec roku, ktoś sypie, wymienia, nie mam pojęcia które z tych rzeczy się dzieją. Ale ewidentnie ktoś próbuje wykorzystać zainteresowanie spółką przed i może po premierze. Jedyne co zostaje to tak jak REAGGER kiedyś napisał, wziąć popcorn i patrzeć z boku. No i oglądać Wieśka przy okazji :):)
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @fanpli

100k obecnie na wielu spółkach z wigu to poziomy nieosiagalne więc nie narzekajcie...
  • Dla ukojenia nerwów :) Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Dla ukojenia nerwów moja jakże subiektywna ocena :)
    Pozytywy
    1. Za Chwilę Wiesiek na ekranach, szykuje się kolejny sezon a i pewnie będzie ich z 8 - regularna kaska będzie wpływać
    2. Spółka po restrukturyzacji, trupy z szafy typu odpisy na Fatima, ADOL porobione.
    3. Wyniki najlepsze w historii i perspektywy coraz lepszych wyników, coraz większe marże, dochody.
    4. Platige ciągle ma prawa do ekranizacji wieśka, Może Wiesiek ANIMOWANY tylko od PLI na NETFLIXIE?? coraz częściej się ten temat przewija.
    5. Coraz większe zainteresowanie inwestorów
    6. Pełno troli na forum.

i trochę techniki dla masochistów :)
    7. znajdujemy się ciągle w kanale wzrostowym od kwietnia tego roku.
    8. Zwiększony wolumen na transakcjach! w końcu widać tu kapitał, nawet jeśli ktoś sypie to w końcu mu się akcje skończą!
    9. RSI tygodniowe wychłodzone do poziomów około 60 przy cenie za akcję 33,50! a tydzień temu takie RSI było przy 28,50 otwiera nam to drogę do kolejnych szczytów.

Negatywy:
    1. Ktoś sypie akcjami
    2. Pełno troli na forum :)

• Re: Dla ukojenia nerwów :) Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Pamiętacie o nim?
    "Wymienione akcje są akcjami, których dotyczyła uchwała nr 30 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta z dnia 30 maja 2018 r. W wymienionej uchwale Zwyczajne Walne Zgromadzenie wyraziło opinię, że zasadne będzie podjęcie przez zarząd decyzji o wprowadzeniu 100.000 akcji na okaziciela serii E, należących do Marcina Kobyleckiego, powstałych w wyniku zamiany posiadanych przez niego akcji imiennych serii A i B na akcje na okaziciela („Akcje”), do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu na Rynku NewConnect prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z uwzględnieniem ograniczenia w rozporządzaniu polegającego na tym, że Marcin Kobylecki zobowiąże się, że na zasadach określonych w umowie w umówionych okresach nie rozporządzi 60.000 akcji. Pan Marcin Kobylecki złożył stosowne zobowiązanie w umowie z Emitentem i domem maklerskim. Zgodnie z ww. umową Pan Marcin Kobylecki w okresie do dnia 7 czerwca 2019 r. jest uprawniony do rozporządzenia wyłącznie 40.000 spośród 100.000 ww. Akcji."

Czyli co ma/miał do sprzedania jeszcze 60k
    Jachu, może wpadniesz na kolejne walne, jak osobiście się pozna spółkę, jej władze i siedzibę z pięknym terenem, to naprawdę nie podchodzi człowiek do inwestycji li tylko w kategoriach spekulacji
    dziwy się dzieją na kursie, jedna z teorii móei o akumulacji w dość specyficzny sposób: ponieważ dużo nie można nabyć na rynku przy takiej płynności i zaangażowanie poważnych środków trwałoby tu tygodniami, oczywiście nie biorąc pod uwagę ew pakietówek z właścicielami dużych pakietów, to zastosowana metoda wydaje się świetna: wzrost, potem zjazd i mega rozczarowanie nowych/starych akcjonariuszy, którzy już zaczęli żałować, że albo nie sprzedali w piątek, albo też w ogóle się tu zaangażowali
    tak więc, ana kolejnym ruchu do góry - myślą, teraz nas nie wykiwa się - i ...oddają akumulowane akcje, ze stratą lub bez, czy z zarobkiem, aby tytko wyjść z tej męczarni?
    animator, kręcący nastrojami i notowaniami wtedy może się obkupić dość szybko w spore ilości, normalnie nikt tu nie chciał oddawać i stad piękne zakotwiczenie od miesięcy na okolicach 30 zeta!
    nie słuchajcie tej teorii, bo to jedna z możliwych, choć niekoniecznie, ale widać, że spore pakiety dziś też śmigają...
    czy, sprzedaje się spółkę po restrukturyzacji, która r/r zwiększa sprzedaż o ok 20 %
    czy, ktoś policzył, że w 2018 przychody były 73,5 mln zł, a w tym roku mamy za trzy kwartały już prawie 67 mln przychodów?!
    tutaj w 2020 będzie z 10 baniek rocznego zysku netto, wiem, wiem, dla dyletantów i ignorantów to nic, dla myślących dużo
    spółka o kapitalizacji ok 100 mln, z obecna ceną akcji?
    nich każdy sobie odpowie sam, czy to okazja?
    Wybierałem się na ostatnie 2 walne ale czasu brakło. No i do Wawy kawałek mam. Mam nadzieje, że na następne już mi się uda dotrzeć.
    Nie dajcie się wystraszyć ludzie. Drobnego inwestora najłatwiej wydymać.
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Xyz [31.0.43.*]
    Madrze prawi fanpli. Fundamenty tu są. Pretekst do wzrostów też. Problem w tym, że niema instytucji w akcjonariacie, a opiekunem kursu jest podmiot znany z polskich pereł i współpracy z getbackiem przy tworzeniu fizow. Duży gracz może tu jedynie wejść poprzez emisję związana choćby z przejściem na GPW. Z rynku nikt nie chce zbierać. Gra idzie więc o to czy zarząd wyrazi taką wolę, bo jeśli nie są tym zainteresowani, to nasz opiekun dalej się będzie bawił nie swoimi akcjami.
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: bialoczerwony1972 [188.146.65.*]
    Jakiś tam TFI jednak jest. Niewiele ma ale jest. Za kilkanaście dni będzie znany aktualny akcjonariat.
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~Mebel [89.64.19.*]
    Ja mialem ustawiony limit, ale uratował mnie blok przez giełdę z tytułu za szybkiego wzrostu.
    Teraz nie ustawiam limitu. Sprzedawać nie zamierzam.
    często pada słowo fundusz, czy inwestor instytucjonalny
    zapewniam was, że tacy się znajdą, a może już wchodzą?
    każdego dnia mamy od piątku bardzo duże obroty jak na platige...jak tak dalej pójdzie to wylądujemy w indeksie nc
    nie wykluczam też sytuacji, że jakiś pan k, czy inny gość mający duży pakiet, dał cynk w biurach maklerskich, że chciałby coś tam sprzedać i podstawiają mu się adwersarze po jakiejś tam cenie?
    34 wydaje się lokalnym denkiem, są chętni na akcje
    wracając do funduszy, to się interesują, ale dziś jest czas na zajmowanie pozycji przez mądrzejszych inwestorów, co to umieją coś sami sobie policzyć i antycypować zyski spółki
    fundy ze swoimi przemądrzałymi analitykami, to lubią kiedy wiadomo już wszystko i akcje są sporo droższe, w końcu czy, to ich kasa?
    dobrze będzie....
  • Re: Jebla idzie dostać przez to trolowisko! Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    zobaczymy

ja kupuję dalej i juz uzbieralem troszkę
[x]
PLATIGE -1,30% 11,35 2025-10-09 16:48:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.