• jak mozna oglaszac wykup po 1,6 zl gdy wartosc ksiegowa to 5 zl jhm dev Autor: ~kowa [2.102.40.*]
    toz to farsa
  • jak mozna oglaszac wykup po 1,6 zl gdy wartosc ksiegowa to 5 zl jhm dev Autor: ~kawo [2.102.40.*]
    na marginesie jeszcze na poczatku roku mirbud ktory oglasza wezwnie mial 85% akcji, teraz ma 96.

tak samo w wyniku wezwn moze byc na wikanie i sanwilu
  • Różnica Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    Sledze JHM od dluzszego czasu I sytuację tam znam. Jest jednak zasadnicza róznica. na Wikanie ponad 5% ma porozumienie akcjonariuszy mniejszosciowych, bo sie obejrzelismy za wczasu a nie czekalismy jak ciele na niedziele. Dodatkowo około 2% maja inne osoby mi znane z tego forum to daje w sumie minimum 7%.   Umiesz odejmowac liczby od 100? Jak odejmiesz 7 to ile Ci da? Na pewno nie 95.
    No chyba ze zaoferowana cena bedzie godna (min wartość ksiegowa), wtedy to inna rozmowa.
  • Re: Różnica Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    oczywiście 26 zł
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2019-12-17 o godz. 08:32 ~kawo napisał(a):
    > na marginesie jeszcze na poczatku roku mirbud ktory oglasza wezwnie mial 85% akcji, teraz ma 96.
    >
    > tak samo w wyniku wezwn moze byc na wikanie i sanwilu

zdecyduj się jesteś:

kowa
    krowa
    kawo czy kawa
    no bo jak zechcą ciebie wezwać to żeby było w wiadome jak cię zwać
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    rzeczywiscie ciekawy przypadek, zwlaszcza ze skorelowany z kolejna próbą dołowania kursu na otwarciu
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~kukumimu [2.102.40.*]
    no tak, ktos chce was pozbawic waszych cennych akcji, spisek spisek....

bzdura to jestes ty ;)

dam wam scenariusz, emisja 30 mln akcji dla jednego inwestora plus te ktore posiadaja obecnie i z waszych 7 % robi sie 3,5% zbicie kursu na 30 gr i wezwanie po 50 gr ;0 i wasze otwarte buzie na koniec ;]
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    Nie rozsmieszaj mnie, z kazdym pomyslem kolejnej emisji ponizej wartosci ksiegowej idziemy do sadu, lista argumentow przez 12 lat jest wystarczajaco dluga, do tego nowelizacja ustawu o ofercie publicznej. Dobre czasy dla cwaniakow i zlodziei sie powoli kończą
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    Zresztą… Jaki sad zezwoli Ci na emisje po 50gr jak rok pol roku wczesniej zarzad oznajmia publicznie w oficjalnym komunikacie ze cena 1,15 jest niegodziwa a sytuacja spolki nie tylko nie pogorszyla się ale spolka notorycznie poprawia wyniki? Smiechu warte
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~akjdj [2.102.40.*]
    bedziesz sie smial z ceny po jakiej odbiora ci akcje

cene nominalna zmieniasz uchwala w jeden dzien na ile chcesz

pozniej w ten sam dzien uchwalasz emisje oplacona wkladami niepienieznymi za cokolwiek bezwartosciowego

i jak chcesz wycisnac takich jak ty po 30 gr to to robisz.... bo jak ktos bedzie kupowal wyemitowany pappier toaletowy, to i tak emitent zyska ;)
    mozesz sobie darować te farmazony
    Raczej nie jestes przypadkiem na tym forum, byc moze chcesz po prostu zasiac panikę, byc moze przysyła cię sam B., nie wiem,  tak czy inaczej wiedz jedno:. Dość złodziejstwa na tej sółce  i szemranych posunięć, Wartośc księgowa, to jest to co się nam tu wszystkim należy, jak psu buda, a jak chcecie kolejnej wojny to bedziecie ją mieć.
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    to musi jakiś parobek
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Gallileo [188.147.39.*]
    na to wyglada, ewentualnie jakis spekulant co liczy ze zarobi na skupie i chce zasiać strach, by sie nachapać po taniosci, tak czy inaczej zupelnie nikt
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Gallileo [188.147.39.*]
    Gosciu spytaj sie od razu Kwasniewskiego czy pamieta co pare lat temu mowil na Bomi, Jak nie pamieta to ja mu chetnie przypomne.... przed sadem

Publikacja: 30.01.2012 06:46
    Akcjonariusz Bomi zamierza iść do sądu

Piotr Kwaśniewski, akcjonariusz handlowej spółki, uważa,
    że uchwała o podwyższeniu kapitału docelowego jest
    krzywdząca dla drobnych inwestorów. Zarząd odpiera zarzuty

Foto: GG Parkiet
    Autor Katarzyna Kucharczyk
    Napisz do autora
    Rada nadzorcza Bomi zdecydowała o pozbawieniu akcjonariuszy prawa poboru w ofercie do 11 mln akcji sprzedawanych w ramach kapitału docelowego (teraz kapitał dzieli się na prawie 39,5 mln walorów). Uchwałę o emisji zaakceptowało 12 stycznia walne zgromadzenie. Jednak sprzeciw do niej zgłosił Piotr Kwaśniewski, akcjonariusz Bomi i prezes giełdowego Sanwilu. Jak dowiedział się „Parkiet", Kwaśniewski może pokrzyżować plany spółki. Zamierza zaskarżyć uchwałę o podwyższeniu kapitału do sądu. – Nie zgadzam się na takie warunki. Uważam, że ta uchwała jest mocno krzywdząca dla mniejszościowych akcjonariuszy – mówi.

Zarząd Bomi odpiera zarzuty. – Przypomnę, że uchwała znalazła poparcie u naszych akcjonariuszy reprezentujących ponad 90 proc. głosów oddanych na NWZA. To, że nieliczni akcjonariusze głosowali odmiennie niż większość, jest czymś zupełnie naturalnym – komentuje Marek Romanowski, prezes Bomi. Uważa, że fakt ten nie będzie miał wpływu na przebieg i zamknięcie emisji. Umowy objęcia akcji w ramach oferty mają zostać zawarte do 21 kwietnia 2012 r.
    Kontrowersyjny próg...
    W pierwszej kolejności akcje mają zostać zaoferowane tym akcjonariuszom, którzy są inwestorami kwalifikowanymi i którzy mają przynajmniej 3?proc. udziałów w kapitale. – Uważam, że jest to dyskryminacja – mówi Kwaśniewski, który ma poniżej 3 proc. akcji.
    Adam Kaptur, analityk Millennium DM, nie ma wątpliwości, że 3-proc. próg jest korzystniejszy dla większych akcjonariuszy. – Być może wprowadzenie takiego zapisu było warunkiem poparcia uchwały o emisji przez dużych udziałowców – zauważa jednak.

Z kolei Piotr Cieślak, wiceprezes Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych, podkreśla, że w przypadku emisji w ramach kapitału docelowego z wyłączeniem prawa poboru zarząd co do zasady ma możliwość wyboru grupy inwestorów, którym przyzna akcje.
    – De facto może to zrobić także, nie ustalając progu. Niemniej jednak uchwała wskazująca 3-proc. próg z góry eliminuje możliwość udziału w emisji określonej grupy najmniejszych akcjonariuszy – przyznaje wiceprezes SII.
    ...oraz cena emisyjna
    Wątpliwości Kwaśniewskiego dotyczą też ceny emisyjnej akcji. Ma ona wynosić 2,3 zł. – Jest ściśle powiązana z aktualną wyceną rynkową walorów i w związku z tym chroni interes wszystkich akcjonariuszy – twierdzi prezes Romanowski. Uwagi Kwaśniewskiego nie dziwią wiceprezesa SII. – Cena została ustalona na poziomie stanowiącym niewielki ułamek wartości księgowej spółki (ok. 16 zł na akcję – red.), a do tego na poziomie zbliżonym do historycznie najniższych notowań. Dlatego uwagi pana Kwaśniewskiego mogą mieć uzasadnienie – mówi.
    Jednak z drugiej strony Adam Kaptur wskazuje, że cena zbliżona do rynkowej ma zapewnić powodzenie emisji. – Celem spółki jest szybkie pozyskanie gotówki, a niska cena emisyjna zwiększa prawdopodobieństwo znalezienia inwestorów gotowych do objęcia akcji – wskazuje analityk.
    Bomi jest w trudnej sytuacji finansowej. Narastająco po trzech kwartałach 2011 r. grupa ma 5,5 mln zł straty. Pieniądze na restrukturyzację części detalicznej biznesu zamierza pozyskać, sprzedając spółkę dystrybucyjną Rabat. Według analityków jest ona warta 100 – 150 mln zł. Jednak zanim to nastąpi, bieżące potrzeby operacyjne Bomi chce sfinansować pieniędzmi ze sprzedaży akcji. Oprócz wspomnianych 11 mln sztuk spółka ma również zielone światło na przeprowadzenie emisji maksymalnie 11,25 mln akcji o wartości do 2,5 mln euro. To ma być oferta z prawem poboru. Cena emisyjna tych akcji nie jest jeszcze znana. Z obliczeń „Parkietu" wynika, że może być zbliżona do 1 zł (przy założeniu, że spółka wyemituje maksymalną liczbę papierów).
    Bez odzewu ze strony zarządu

Kwaśniewski twierdzi, że złożył ofertę objęcia niemal połowy akcji emitowanych w ramach kapitału docelowego. – Bulwersujące jest, że nie dostałem żadnej odpowiedzi. Zarząd zupełnie zignorował moją ofertę – mówi. Piotr Cieślak komentuje, że bez znajomości szczegółów oferty oraz formy, w jakiej została złożona, trudno zająć stanowisko. – Jeśli takowa oferta faktycznie trafiła do spółki, to zarząd powinien w jakikolwiek sposób odnieść się do niej – podsumowuje.
    katarzyna.kucharczyk@parkiet.com 
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~jjjhjhhjh [2.102.40.*]
    widze ze macie tutaj takie koleczko wzajemnej adoracji.... tak czy siak tak samo mysle o was ze naganiacie tych co czytaja na zakup.

pewnie za rok sie wszystko rozwiaze wylotem z gieldy

siac panike? wszyscy tutaj maja strate, nie trzeba siac paniki

nie wiem ile buchajski wam placi ale napewno dobrze bo siedzicie tutaj dzien i noc ;)
    Ha dobre, kilka postów wczesniej straszyles mnie ze B. zrobi z nami co zechce, a teraz nagle się okazuje ze to B. mi placi? Zdecyduj się. A co do wycisniecia i wylotu z giełdy ja o tym pisze od 2017, roku wiec Ameryki nie odkryleś. Z przyjemnoscią i bez zalu się pozegnam i z Wikaną i z GPW. Kwestią jest jedynie cena. Mnie ceny ponizej wartosci ksiegowej nie interesują, a nawet wartość ksiegowa satysfakcjonujaca z finansowego punktu widzenia nie zwroci mi poswieconego czasu, energii i nerwow na tej spolce . Jak bedzie trzeba stanę na głowie aby takie pieniadze dostac.Juz raz dalem się przekrecic na tej spolce, wystarczy.
    ps. podpisz się w koncu jak czlowiek, bo w oczy razi
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Gallileo [188.146.160.*]
    zajmijcie się lepiej swoją robotą, a nie tylko kombinujecie jak okrasc ludzi

Raport bieżący nr 34 / 2019

Data sporządzenia: 2019-12-17

Otrzymanie decyzji w sprawie odmowy wydania pozwolenia na użytkowanie projektu deweloperskiego

Zarząd WIKANA S.A. („Emitent”) informuje, że w dniu 17 grudnia 2019 r. spółka zależna Emitenta – WIKANA PRIM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ZIELONE TARASY Sp.k. („Spółka”) – otrzymała decyzję w sprawie odmowy wydania pozwolenia na użytkowanie budynków mieszkalnych wielorodzinnych „B1”, „B7" i „B8” z usługami i wielostanowiskowym garażem podziemnym wraz z instalacjami wewnętrznymi oraz infrastrukturą towarzyszącą, realizowanych w ramach pierwszego etapu inwestycji pod nazwą „Osiedle Marina B”. Spółka niezwłocznie złoży wniosek o wszczęcie procedury naprawczej w trybie art. 51 ust. 1 pkt 3 Prawa budowlanego, która zgodnie z ust. 4 przywołanej regulacji doprowadzi do uzyskania decyzji w sprawie zatwierdzenia projektu budowlanego zamiennego oraz uzyskania decyzji o pozwoleniu na użytkowanie.
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2019-12-17 o godz. 16:41 ~jjjhjhhjh napisał(a):
    > widze ze macie tutaj takie koleczko wzajemnej adoracji.... tak czy siak tak samo mysle o was ze naganiacie tych co czytaja na zakup.
    >
    > pewnie za rok sie wszystko rozwiaze wylotem z gieldy
    >
    > siac panike? wszyscy tutaj maja strate, nie trzeba siac paniki
    >
    > nie wiem ile buchajski wam placi ale napewno dobrze bo siedzicie tutaj dzien i noc ;)

gościu ja jestem graczem giełdowym siedzę przed komputerem od 8 rano 17 , prowadzę też własną firmę, a póżniej też śledzę tematy giełdowe do 23 godziny z przerwami na inne zajęcia , nie jestem niczyim parobkiem gram na GPW od jej powstania kiedy było notowanych 5 spółek w tym niemniej sławny UNIVERSAL
    akcji wikany mam stosunkowo niewiele Gallileo zna ich ilość i akurat akcji wikany nie dokupuję
    nowy nawet sie przed nim nie tlumacz, to nie jest przypadkowa osoba, trudno znalezc inne wypowiedzi na forum Bankiera z takim IP wiec raczej przypadkowo z innej spolki tu nie trafil. Sugerujac ze B. nam placi w momencie jak sami zaczelismy mu zarzucac zwiazki z B. probuje odwrocic jedynie kota ogonem.
  • Re: jak mozna takie bzdury wypisywać ? no jak ? zyc? Autor: ~Adam [77.65.78.*]
    pamiętam Uniwersal lecz najlepsze wspomnienie to Ocean i ostatni rajd o blisko 700 procent a zacząłem przed krachem rosyjskim==oj łzy się lały==teraz z uśmiechem
    to prawda tak było
[x]
WIKANA 0,00% 7,20 2025-10-31 13:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.