Jesteśmy po czacie inwestorskim i zaliczyliśmy dziś ładną sesję. 157k obrotu i zamnkięcie na szczycie 19,45. Poprzeglądałem też różne fora i to co znalazłem, to: - rekordowa ebitda - zysk netto podobny r/r - rozwój e commerce w polsce i na bialorusi (sprzedaż z wyższą marżą) - buslika musieli przejąć, bo straciliby rynek zbytu - kupili fikołki, bo pozyskują przez to klientów - mniejsze spółki kupili, gdyż było to powiązane z zakupem buslika - będzie podobna dywidenda jak rok temu - chcą się skupić na zmiejszeniu zadłużenia (zadłużenie to głównie nowy magazyn, przejęcie buslika oraz zakup towaru) - skup akcji trwa i jest prowadzony przez spółkę (jeden z prezesów też dokupił śladowe ilości akcji) - według prezesów, cena akcji jest mocno niedowartościowana - przy tym freefloat i wolumenie oraz tempie rozwoju, to cieżko oczekiwać mega wzrostów. 30zł i to pewnie max?
Co do ebitdy, to ciekawy komentarz pojawil sie na analizyprezesa.pl. wszyscy wiedza, że będzie rekordowa, bo zmiany mssf i połączenie spółek. trochę mało rozbudowane odpowiedzi odnośnie wyników... tak się zastanawiam czy nie wynika to z tego, że spółka powinna przedstawiać prognozy za pomocą komunikatów? Może dlatego tak niewiele mówili.
Chyba nic nowego się nie dowiedzieliśmy. Ktoś wyłapał coś jeszcze?
Kuchnia felek po wynikach widać , że przetrawili częściowo białoruś. idealny moment na kupno. ile miałem za tyle dokupiłem , ale za mało. teraz już nie dadzą tanio. Też uważam że podejdziemy pod 23 PLN na dzień dobry . Potem to nie wiem. Chcę potrzymać ten papier. typowo do wzrostu. te 30 PLN w połowie 2020 bardzo realne
Jest dobrze, cały czas wyższe obroty. Są już jakieś większe zlecenia na kupno. 21zł to też tanio. Opory przebite, SMA100 przebite. Zmiana trendu jak nic.
Tak, 23zł był oporem. możesz zauważyć skwencję 3 krótkich świeczek po wzroście. Następnie mamy wybicie tego oporu na świeczkach z dnia 27 i 30 grudnia. Obroty na tych świeczkach byy wysokie. Teraz poziom 26zł wydaje się być dość ważdny. Mimo wszystko tak jak pisze Endrju, lecimy na 30zł.