• czat inwestorski Autor: ~akcjonariusz [165.225.84.*]
    Jesteśmy po czacie inwestorskim i zaliczyliśmy dziś ładną sesję. 157k obrotu i zamnkięcie na szczycie 19,45.
    Poprzeglądałem też różne fora i to co znalazłem, to:
    - rekordowa ebitda
    - zysk netto podobny r/r
    - rozwój e commerce w polsce i na bialorusi (sprzedaż z wyższą marżą)
    - buslika musieli przejąć, bo straciliby rynek zbytu
    - kupili fikołki, bo pozyskują przez to klientów
    - mniejsze spółki kupili, gdyż było to powiązane z zakupem buslika
    - będzie podobna dywidenda jak rok temu
    - chcą się skupić na zmiejszeniu zadłużenia (zadłużenie to głównie nowy magazyn, przejęcie buslika oraz zakup towaru)
    - skup akcji trwa i jest prowadzony przez spółkę (jeden z prezesów też dokupił śladowe ilości akcji)
    - według prezesów, cena akcji jest mocno niedowartościowana - przy tym freefloat i wolumenie oraz tempie rozwoju, to cieżko oczekiwać mega wzrostów. 30zł i to pewnie max?

Co do ebitdy, to ciekawy komentarz pojawil sie na analizyprezesa.pl. wszyscy wiedza, że będzie rekordowa, bo zmiany mssf i połączenie spółek. trochę mało rozbudowane odpowiedzi odnośnie wyników... tak się zastanawiam czy nie wynika to z tego, że spółka powinna przedstawiać prognozy za pomocą komunikatów? Może dlatego tak niewiele mówili.

Chyba nic nowego się nie dowiedzieliśmy. Ktoś wyłapał coś jeszcze?

• Re: czat inwestorski Autor: ~akcjonariusz [165.225.84.*]
    tutaj link do czatu:
    https://strefainwestorow.pl/czaty-inwestorskie/20191216/cdrl-marek-dworczak-tomasz-przybyla

tutaj link do komentarzy analizyprezesa.pl:
    https://www.analizyprezesa.pl/forums/topic/biezace-komentarze-vol-6/#post-15000
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Akcjonariusz [85.221.136.*]
    To ładnie rośnie
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Krzysztof [185.41.128.*]
    Po prostu czad
  • Re: czat inwestorski Autor: ~zibi [31.60.137.*]
    A gdzie ten sypacz co niska cena mu nie przeszkadzała i walił te swoje paczki po 201 akcji ?
    Niech sobie policzy ile ma w plecy. Oby tak dalej.
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Akcjonariusz [85.221.136.*]
    Jutro pewnie 23zł zobaczymy i tam pierwszy opór. W stycznie pewnie już ponad 25zł. Zobaczymy co dalej
  • Re: czat inwestorski Autor: ~zorro2 [31.60.158.*]
    Kuchnia felek po wynikach widać , że przetrawili częściowo białoruś. idealny moment na kupno. ile miałem za tyle  dokupiłem , ale za mało. teraz już nie dadzą tanio. Też uważam że podejdziemy pod 23 PLN na dzień dobry . Potem to nie wiem. Chcę potrzymać ten papier. typowo do wzrostu. te 30 PLN w połowie 2020 bardzo realne
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Akcjonariusz [78.10.32.*]
    Jest dobrze, cały czas wyższe obroty. Są już jakieś większe zlecenia na kupno.
    21zł to też tanio. Opory przebite, SMA100 przebite. Zmiana trendu jak nic.
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Coco [37.249.67.*]
    Prezes w grudniu mówi jaki jest oczekiwany wynik, a rynek wciąż nie wierzy ze Buslik ma żniwa w IV kwartale. Będzie miła niespodzianka.
  • Re: czat inwestorski Autor: ~Akcjonariusz [85.221.137.*]
    Kolejna ładna sesja z obrotami. Zobaczymy jak świeczka tygodniowa.
  • Re: czat inwestorski Autor: ~akcjonariusz [78.10.32.*]
    No i mamy kolejne zakupy prezesa z piątku. Kupował nawet za 20zł. Obecnie spółka oraz insajder skupują akcje...
  • 23 miał być opór Autor: ~zorro2 [31.60.133.*]
    a tu widzę , że 25 dopiero będzie wyzwaniem. Ale ktoś kupuje widać , duży akcjonariusz albo fundusz
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~Endrju [188.29.165.*]
    25 też nie powinno być aż tak wielkim wyzwaniem :-) Pierwsze większe wyzwanie wg mnie - 30 przed wynikami
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~akcjonariusz [78.10.32.*]
    Do Zorro,

Tak, 23zł był oporem. możesz zauważyć skwencję 3 krótkich świeczek po wzroście. Następnie mamy wybicie tego oporu na świeczkach z dnia 27 i 30 grudnia. Obroty na tych świeczkach byy wysokie. Teraz poziom 26zł wydaje się być dość ważdny. Mimo wszystko tak jak pisze Endrju, lecimy na 30zł.
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~akcjonariusz [78.10.32.*]
    Ładnie. Kolejne info o zakupach zarządu. 400x 23,50. Co prawda małe te zakupy ale systematyczne...
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~bajgiel [91.223.167.*]
    Cóż, spółka jest warta wg zarządu około 27-30 zł za akcję i zapewne będą wciąż kupować jeśli cena giełdowa będzie poniżej tej wartości.
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~Mat [46.187.232.*]
    W przyszły tygodniu możemy chyba oczekiwać danych o przychodach w IV kwartale '19.
    Zobaczymy czy Buslik rzeczywiście ma wtedy żniwa.
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~xq [77.65.2.*]
    Cokolwiek tam będzie, będzie ciekawie.
  • Re: 23 miał być opór Autor: ~Akcjonariusz [85.221.136.*]
    Tu trzeba czekać na wyniki roczne. Jezeli faktycznie będzie 20mln zł zysku netto to lecimy do góry. Trzeba poszperać ile na forach prognozują.
[x]
CDRL 2,07% 9,85 2025-10-23 13:15:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.