Blockbuster, czyli sprzedaż leku powyżej 1 mld $ rocznie. J&J szacuje 3 mld $ rocznie. Można również szacować, że lek będzie preferowany przez modę na "wyluzowanie się". Przypomnę drogę kariery Macieja Wieczorka. Absolwent Politechniki Warszawskiej>Makler -specjalista spółek farmaceutycznych w banku>Pracownik Adamed>studia biotechnologiczne>doktorat-dziedzina biotechnologia.Po drodze współtworzenie Mabion oraz od 2002 CelonPH. Procesy decyzyjne w dużych korporacjach podejmuje się na drodze selekcji i analizy przez długi okres. Często jest to kilka lat. W Celon, takie analizy jak Esketamina podejmuje się czasami w nocy po 2-dniowej analizie. Po emisji akcji zapytano go, dlaczego akcje wyemitowano tak tanio. Odpowiedział prosto-chciał, żeby ludzie zarobili. Prosta odpowiedź człowieka który jeździ starym samochodem. Reporter zapytał, jaki jest cel jego działalności. Odpowiedział, że celem jest stworzenie produktu który wydłuży życie człowieka i sprawi, że to życie będzie bardziej komfortowe. UFO. Nie wiem, czy jest sens przeważania Celon w portfelu. Musi pojawić się jakaś negatywna informacja która spowolni. Jeśli będzie jednoznaczny pozytyw, to rynek na początek tego nie doceni i będzie można wejść przy 100% wzroście. W Scope Fluidics takie wejście będzie trudne, bo tam po pozytywnym info wszystko da się policzyć. Dlatego tam warto bardziej doważyć.
Ja widzę że nowe pokolenie na giełdę wchodzi. Nowi marzyciele. Myśmy też mieli Elektrim Ganta petrolinvest polimex. Jakie tam blockbustery miakybyc to się w palę nie mieści. Wszystko na spokojnie. Niech skończą 2 fazę i sprzedają prawa na cześć świata. I zarobią co najmniej 500 mln Plnow to uwierzę. Piszesz o sprzedaży ponad 1mld rocznie ale zdaje się że zapominasz że celon planuje sprzedaż projekt po 2 fazie.
A te swoje mabionu i scopy to sobie zostawcie. Tylko pamiętajcie że ciężko jest się otrząsnąć po stracie kilkuset tysiecy. Ja wszedłem grubo w polimex swego czasu, na reszcie podrywałem. Widziałem jak ludzie tracą chęć do życia. Był rajd na pxm sprzedałem. Wyszedłem.z twarzą. Popatrz co dzieje się teraz. Ludzie chcą się wieszać. Uwierzyli w wizję prezesów. Nie byli glupsi od Was. Życzę clnowi jak najlepiej ale już glaxo ich skarcilo z salmexem a gdzie blockbustery
A i jeszce jedno. Dla Ciebie Pkc specjalnie. Widziałem Twoje akcje na arkuszu. Ale też widziałem akcję za bańkę co najmniej ludzi na petrolu i polimeksie. Widziałem miliony wystawione na elektrimie. Tych pieniędzy już nie ma. I ok. Powiecie mi że CELON lepszy, że nie wolno porownywac itd. ale to były inne czasy i to były celony w tamtych czasach. Ja mam raptem ok 1500 szt ale jak stracę nic się nie zmieni a mam wrażenie że Wy sobie na to pozwolić nie możecie. Dobranoc
Jak mogłeś widzieć moje akcje na arkuszu? Nie prezentowałem nigdzie swoich akcji od 12 lat, ale internet ma pamięć. Te akcje, które były hitem 27 lat temu, nie mogą służyć jako mój wizerunek obecnie. Jest podstawowe prawo giełdowe: Jeśli inwestujesz w wartość i szukasz firm rozwojowych, to nigdy nie stracisz. To jest prawo, które sprawdza się zawsze i jest niezależne od inteligencji inwestora. FIRMA=PREZES
społeczki w inwestowanie które doprowadziło do dramatu akcjonariuszy, prezesi/właściciele często z zarzutami, aresztowani lub poszukiwani, rożne historie.. różne przekręty poza lub na granicy prawa
To przyjrzyj się tym prezesom. Może sam dojdziesz do tego, dlaczego te firmy dały ciała. Dlaczego te firmy tak dramatycznie+ się zachowują. Może sam dojdziesz do prawdy że: jowa firma=jowy prezes
Jednoosobowo na dłuższy termin nie da się efektywnie zarządzać molochem. 10 osób 10 problemów. 200 osób 200 problemów. Wieczorek jest wizjonerem, idzie szeroko. Ale Kania też taki byl podpisując kolejne umowy z Biedronka i rozbudowujac zakład produkcyjny. Różnica oczywiście jest bo prezes Wieczorek jest fachowcem i nie leci na długach. Natomiast produkcja mięsa i sprzedaż, a leków to różnica. Poza tym wiele rzeczy może się zdarzyć niezależnie od firmy i decyzji prezesów. W ogole ta dyskusja nie ma sensu. Tylko Pan Bóg występuje w 3 osobach. Prezes nie będzie w 3 miejscach na raz... Tak czy siak liczę dalej na prezencik w postaci opisu wspaniałego przebiegu badania naszego blockbustera.
Kto powiedział, że Esketamina będzie sprzedana? "Sprzedali" jedynie salmex i dalej go sprzedają. Dystrybutorzy dyktują warunki rynkowe. W przypadku esketaminy dystrybutorzy będą na innej pozycji. Jest tylko jedno podstawowe pytanie-czy esketamina może nie być blockbusterem? Czy jest to możliwe? Warunkiem jest rejestracja.
Krosno miałem przez krótki okres. Czekałem na raport okresowy, który mógł być świetny. Ale opublikowano złe dane które skorygowano po 4 dniach. Po tym rozpoczął się rajd. Kurs wzrósł 100 razy, ale ja akcji już nie miałem. Było wtedy 8 spółek na giełdzie. Kiedyś sławny indyjski yogin powiedział, że w człowieku jest wiedza i intuicja kilkuset poprzednich pokoleń i one mu dają wiedzę oraz nadzwyczajne zdolności. Einstein przewidział istnienie cząsteczki, którą badano i potwierdzono dopiero 3 lata temu, kiedy zbudowano przyspieszacz cząsteczek. Wieczorek osiągnął samodzielnie tak dużo w tak krótkim czasie, że wydaje się niemożliwe, aby było to spowodowane wyłącznie wiedzą. To jakaś niesamowita intuicja i nadzwyczajna skuteczność. Na drugim biegunie jest Nestmedic. Urządzenie które wprowadzają jest tak proste i tak nadzwyczajnie potrzebne, że nie wydaje się możliwe, żeby nie zrobić kokosów. A one to zepsuły w tak nadzwyczajny sposób, że aż trudno uwierzyć w taką kompletną bezmyślność.
Rzetelna ocena biznesu, oraz ocena możliwości rozwoju, możliwości wzrostu. To jest proste. Jeśli mówisz trafnie, to spotkasz się z hejtem. Jeśli będziesz mówił bzdury, to zostaniesz guru. Guru myli się zawsze i dlatego znajduje uznanie tłumu, bo tłum myli się zawsze.