doborowe towarzystwo :) spółka jest wyceniana naprawdę nisko, bez ryzyk operacyjnych powinna dobić do wskaźników sektorowych i wzrosnąć co najmniej do poziomu 12-15 PLN
To dlaczego nie kupujesz? To dlaczego praktycznie nikt tego nie kupuje. Wisi w okolicach 8 PLN na sladowych obrotach od miesiecy. Na co czekaja Ci co dostrzegaja niedowartosciowanie tej spolki?
Ja własnie ze spółką się pożegnałem ...kręciła się w miejscu jak g... w przeręblu.
Fakt że spółka fundamentalnie dobra i niedowartościowana ale cóż tego jak obroty jak w warzywniaku, zarząd robi co chce, sentyment do branży zniszczony ( getback) ...
jest wiele ciekawych spółek do zainteresowania w dobrych cenach gdzie nie będę czekał ruski rok aby dostać tylko 35 groszy dywidendy
Dnia 2019-12-05 o godz. 20:06 ~Pkpk napisał(a): > No to tylko 1 przyklad i ten papier tez sie kisil przez 1.5 roku i odpalil dopiero ok 2 miesiace temu. Moze VIN tez odpali za chwile jak Asbis?
1 jest w trendzie rosnącym od 2015 roku (08.09 2015 cena 0,69)
2.daje sowitą dywidendę 3. ma dobre wyniki , w 2018 rekordowy obrót, 2109 rekordowe zyski
4.jest tam przyzwoity obrót ( czytaj zainteresowanie spółką ) 5 podąża za "modą GPW"- gry ,elektronika , nowe technologie 6 weszłem w asbis w tym roku w okolicach czerwca zrobiłem 3 rundki i nie żałuję ( spróbuj wyjść i wejść w vindexus z kwotą wyższą niż 10 tyś bez wpływu na kurs)
jest wiele spółek które są przewartościowane a rosną ( CD) i wiele dobrych które nie rosną i nie urosną chyba nigdy ...
dla mnie impulsem do wyjścia z VIN były żałosne OBROTY ..uważam że za nawet VIN nic nie zawinił a przyczyną jest GETBACK.który spowodował to że VIN nie był w stanie generować stałej progresji obrotów i zysków gdyż GETBACK wysysał wiekszość wierzytelnosci z rynku obniżając dramatycznie marże, potem gdy wyszła afera podważył zaufanie do spółek takich jak VIN na giełdzie przez co VIN jest tu gdzie jest a nie na poziomie 15 zł
teraz pieniądz krąży w okolicach CD projekt i branży gamingowej lub nowej technologii i tam go trzeba szukać a vindexus zostawić do momentu gdy zacznie generować stałe przyzwoite obroty Ja na ten moment zainwestowałem sporo w spółkę nowych technologii ale efektów spodziewam się za jakieś pół roku....
Tym co wierzą w fundamenty przypominam: 1/ "Kupuj ciszę, sprzedawaj rozgłos" 2/ "Pieniądze lubią ciszę" To, że teraz nie rośnie, nie znaczy, że nie ma wartości. Cierpliwości. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy VIN.
Vindexus, nie tylko ze względu na bardzo dobre wskaźniki czy spory potencjał lub to, że od lat uczciwie wypłaca dywidendę, zdaje się być wspaniałą, jedną z lepszych na GPW inwestycji. Dlatego od dawna kupuję tanio i po trochu, zbieram, gromadzę, podobnie jak AB. Przy tym zaś odczuwam niezwykłą pewność, że wcześniej czy później sporo na tym zarobię!!
Dnia 2019-12-19 o godz. 07:29 ~Adwersarz napisał(a): > Vindexus, nie tylko ze względu na bardzo dobre wskaźniki czy spory potencjał lub to, że od lat uczciwie wypłaca dywidendę, zdaje się być wspaniałą, jedną z lepszych na GPW inwestycji. Dlatego od dawna kupuję tanio i po trochu, zbieram, gromadzę, podobnie jak AB. Przy tym zaś odczuwam niezwykłą pewność, że wcześniej czy później sporo na tym zarobię!!
A wy dalej stoicie na peronie i czekacie na Orient Express...
polecam : https://www.youtube.com/watch?v=KHNo0AzFi8s&t=2335s
w szczególności od 38:50
Zgoda co do plynnosci. Bardzo rzadko tutaj obroci sie 10000 akcji w ciagu jednego dnia, ale wyplacaja co roku coraz wieksze dywidendy, co kwartal pokazuja zyski, zarzad jest konserwatywny, ale dzieki temu przewidywalny, firma ma mnostwo wolnej kasy, jest super stabilna- to powoduje, ze jest spolka bardzo dobra do defensywnego porfela dla inwestorow dlugoterminowych, szczegolnie na czas nadchodzacej recesji. Portfele wierzytelnosci beda tansze, bo ich podaz wzrosnie. Zyski dla Vindexusa wieksze. Ja tam nie narzekam.
Mysle ze wyniki w Q4 beda bardzo dobre a zysk netto rekordowy. Do ustalenia dywidendy 10PLN wielce prawdopodobne przy poprawiajacym sie sentymencie do malych spolek. Wskazniki fundamentalne jak zwykle i nadal rewelacyjne. Ponizej 8 juz pewnie bedzie niezwykle trudno kupic przez dlugi czas jesli w ogole...
ano dzisiaj ktoś próbował koło południa - zwalił kurs do 7,6 poza tym spółeczka złoto, ale bardziej dla cierpliwych - szukający 3cyfrowych zwrotów w 2 miesiące raczej nie mają tu czego szukać
Fajna spółka, wskaźniki nisko, szkoda tylko że co zarobi to albo wyda na zakupy udziałów w dziwnych spółkach, które potem będą tylko odpisywać, a to pożyczą pół zysku rocznego osobie nieznanej nikomu może poza zarządem na takie oprocentowanie, że aż wstydzili się je ujawnić w raporcie okresowym (dodajmy że ostatnią emisję obligów robili na 8%). Także tego, bierzcie, kupujcie, pinindzy nie żałujcie!
Będzie dobrze, jak dojdzie do 8,50. Więc sprzedawajcie niecierpliwi, dopóki są na niskim poziomie, by mogli je odkupić ci, którzy znając wartość i potencjał spółki będą mogli, w odpowiednim czasie, sporo na tym zarobić. Wielu desperatów i dekadentów zaciąga dzisiaj kredyty, czując się bogaci, i licząc, że 500+ będą dostawać przez lata, dlatego żniwa dopiero przed windykatorami.!!
Świetnie, że o tym informujesz! Na ogół ceny rosną po sprzedaży akcji. To taka naturalna przekorność i złośliwość. Jak kilku innych, cierpliwych, a więc wytrawnych inwestorów inwestujących przyzwoite sumy, w tym roku będę się cieszył już trzecią dywidendą, coraz wyższą z roku na rok. Teraz kup sobie trochę takich akcji, któych cena spadnie po zakupie. To też naturalne...
Pozdrawiam i współczuję!!
Wycena wielu spolek jest po prostu dlugoterminowo rewelacyjnie okazyjna. Ciezko tu kupic niestety znaczacy pakiet. Jakis desperat-panikarz dzis wystawil 5000 szt po smiesznej cenie ale niestety szybko znikly. Moze jutro znajdzie sie kolejny i moze po jeszcze nizszej cenie. Panika trwa - najlepszy czas na akumulacje dla prawdziwych inwestorow.