Dawno odpuścili a nawet chyba nigdy nie chcieli na serio wejść, po prostu badają różne tematy. A że sie nie znają na tym za bardzo, to Turczyn chciał ich trochę wpakować na minę. Eneris nie ma na razie potencjału kadrowego
Kolego, chciałeś żebym znalazł posta(y) w którym piszesz o kosmicznej cenie akcji Onico po przejęciu przez Eneris, to znalazłem. Naganiałeś na 20 zł tak jak cała reszta tutaj.
Tyle tylko, że nic z tego nie będzie było łatwe do przewidzenia. Zresztą Eneris b. szybko zrezygnował. A naganiacze nadal tutaj pisali, jak to będzie dobrze po uzyskaniu zgody UOKiK, odliczali dni do przejęcia...
Ale on nie założył tematu o kosmicznej wycenie tylko wkleił link o wzmiance w artykule... TYPIE jesteś dokładnie odwrotnością naganiania na wzrosty, kupkę sadzisz tak samo jak Ci co wieńczą tutaj złote góry tylko twoja inaczej pachnie, a teraz tym głupkowatym szczekaniem jeszcze się ośmieszyłeś.
A jakie niby miało by być? Umowa przyrzeczona miała być zawarta do 29 listopada, ale nie została zawarta (bo komornicy, zajęte paliwo, utracona licencja, itd.). To jak określić taką sytuację?
Hahaha wpis był w wątku o takim tytule czy ja założyłem wątek i naganialem na 20? Ośmieszasz się dalej...
Odpowiedzieć sobie należy na inne pytanie: co Zibi robi na forum Onico? Akcjonariuszem nie jest i nie chce być bo wg niego akcje są warte mniej niż zero. Jeśli wiec nie jest akcjonariuszem i nie chce być a wciąż nagania na spadki to po co to robi? Jeśli nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze. Przyznaj się Zibi, ile Ci płaca od posta?
Już wcześniej pisałem, że miałem akcje Onico, zarobiłem na nich całkiem sporo, bo tutaj nie raz bywało kilkadziesiąt % na jednej sesji. Być może nawet kiedyś wrócę, jak się sytuacja poprawi... Ale na razie się na to nie zanosi.
Porozmawiajmy bardziej merytorycznie bo rozmowa zeszła na temat forumowego głupka. Eneris wystąpił o zgodę UOKiK na przejęcie Onico. Było już info ze ta zgoda została udzielona?
Haha, czy wy nie umiecie myśleć? Skąd niby Eneris miałby wziąć delikatnie licząc 200mln złotych na postawienie na nogi Onico? I po co miałby ktokolwiek to robić? Za taką kasę to można dużo ciekawszych i mniej ryzykownych rzeczy zrobić.
A tu, żaden bank nie da, żaden dostawca nie da, w zasadzie nikt nic nie da bo ludzie co do zasady dwa razy ruchać się nie pozwalają
Hahaha super , takie bzdety to możesz sobie pisać ale dzieciom w przedszkolu,,,, 200 baniek dobre , a nawiasem , ciekawe po co starali się o zgodę , może dla jaj ????? !!!!!!!!!!!
Nie do wiary, że tak oczywiste rzeczy trzeba tłumaczyć...
200 mln nie wzięło się znikąd. Spółka ma ok 80 mln ujemnych kapitałów + środki obrotowe daje co najmniej taką kwotę.
Eneris wystąpił o zgodę, jak się im jeszcze wydawało, że warto tą spółkę kupić. Ale jak się okazało później (b. zresztą szybko) że nie warto, to zrezygnował. Normalna procedura...
To poczytaj sobie ostatni raport, do tego dodaj 10 baniek na koncesje, pomyśl też o tym ze ani bank, ani żaden dostawca nie da finansowania, wiec żeby cokolwiek ruszyło w handlu to muszą robić przedpłaty - a na te przedpłaty potrzeba dziesiątek baniek bo nie ziemniakami chcą handlować...
Restrukturyzacja klepnięta Wznowienie działalności operacyjnej Zapowiedź spółki 3 i 4 kwartał to istotne Zwiększenie skali działalności Aktywa strategiczne terminale morski i lądowy na kierunku wschodnim Specyficzna branża gdzie liczą się znajomości a te kompetencje spółka posiada
Czas tylko czas jest potrzebny do odbudowania pozycji
A że notowania chwilowo zawieszone!!!! To chwilowo nieistotne