• Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [5.184.117.*]
    ...Libetowi lżej. Esaliens FIO poinformował że zszedl do poziomu 2m430t akcji. W piątek były dwie pakietówki w cenach 0.60 i 0.62 zł z łącznym wolumenem 2m364t. Myślę że to załatwia temat. I podaży której się bałem nie będzie. Może jakieś okruchy poszły w rynek ale na tym koniec. To sprawa FIO ale ktoś wg mnie zrobił dobry interes obejmując taki wolumen w średniej cenie 61 groszy. I myślę że 57-58 które było to już minimum, a o poziomie 50 gr gdzie chciałem dokupić akcji można zapomnieć co mnie osobiście nieco smuci. Ale cała sytuacja cieszy bo ryzyko podaży ze strony funduszu traktowalem jako jedyny istotny czynnik ryzyka.
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Konserwator [85.221.141.*]
    Moim zdaniem ktoś to bardzo duży to skupuje z wizją na wiele lat. Nie liczył bym że teraz nagle zacznie się tu hossa.
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [31.0.124.*]
    Nie piszę od razu o hossie. Niemniej trudno mi znaleźć uzasadnienie do spadku do 60 groszy. To w połączeniu z wyprzedaniem i rozwiązaniem zagadki FIO daje podstawę do wybudowania formacji odwrócenia trendu. Na "V" raczej nie liczę ale z doświadczenia wiem że rynek umie szybko niwelować niedowartosciowanie.
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~dżepetto [5.173.233.*]
    panie biolik nie 2,364mln tylko 4,364 mln , ale to na marginesie . średnia pakietówek to około 70 gr 6,164mln to jest ponad 12 procent . prosze popatrzeć na wykres tyg 25.11.12 i 18.09.16 , tam zaczynały sie fale wzrostowe po dużym spadku a V - czyli pierwsza fala wzrostowa była znoszona o 66,7 %. w naszym przypadku zniesienie wyniosło 75% , ale formacja podwójnego dna z drugim dołkiem wyżej jest na razie zachowana . już wcześniej pisałem o obronie 58 gr , to na liniach . czy nie zaliczymy 50 gr , nie jestem pewien , ale może odbyć się to na jednej sesji lub w tyg z zakończeniem w okolicy 60 gr , na liniach foracja będzie podobna , a na świeczkach podwójne dno jak byk . najwazniejsze dla mnie jest to że oddala się wizja spadku do nowej ceny alertu w przyszłym roku czyli 10 gr . ten alert 50 gr trzymał wiele spółek bo fundy /szmaty / nie mogły ich miec w portfelu . od noweg to sie zmieni i moim zdaniem to bardzo żle . kończąc to myśle że sie pobujamy na tym poziomie , ale to giełda więc wszystko jest mozliwe . powodzenia
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~dżepetto [5.173.233.*]
    chyba że bedzie info o sprzedaży kolejnego zakładu . powodzenia
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [37.248.155.*]
    Oczywiście że 4 a nie 2.

Poziom 50 gr jest newralgiczny ale nie automatyczny. Fund wyszedł prawdopodobnie ze względu na zapisy statutowe związane ze standingiem Libetu. Mówiąc szczerze gdybym wiedział że szuka kupca po 0.60 sam bym się ustawił u niego po 2 mln angażując się jednocześnie w dalszą sanację Libetu.

Tak czy inaczej spadło istotne ryzyko i zakładam że cementuje się solidny dołek. Jest szansa na podwójne dno z drugim dołkiem wyraźnie powyżej pierwszego. 8x gr oststnio nie bylo przypadkowe i pewnie kurs roslby dalej gdyby fundusz nie zasypał wzrostu swoimi akcjami. Zasięg ewentualnej formacji przekracza 1 zł z pierwszym istotniejszym oporem na poziomie 80-83 gr.
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~dżepetto [5.173.248.*]
    tak naprawde to pakietówki nic nie zmieniają , osobiście wolałbym by te 12% wciagneli z rynku . czekam na info . powodzenia
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [31.60.235.*]
    Przeciwnie. Dużo zmieniają. Znika ryzyko podaży. Wystarczy zobaczyć co stało się niedawno powyżej 80 gr. Teraz tego nie ma. Tylko rynek jeszcze wystraszony, bo niewielu zauważyło że pakiety poszły. Gdyby nie info z FIO wyniki wsparlyby kurs i pewnie bliżej 1 zł bylibyśmy a tak trzeba próbować i może coś poniżej 60 gr jeszcze coś wpadnie.
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Dżepetto [5.173.244.*]
    Po 3 kw 19.8mln a później info o zmianie prognozy . Przychody w dół o 30 mln a planowany zysk 17 mln , czyli zakładają 4 kw --2.8mln wtopy. Na razie tylko sprzedaż majątku ich ratuje . Powodzenia
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [31.0.124.*]
    A sezonowość to w tej branży zniknęła?
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Dżepetto [5.173.253.*]
    jeden kw +3mln , drugi -3mln , a ksiegowa to w libecie jest po podstawówce , jakoś inne firmy radzą sobie z sezonowością . No i zaczęło robić sie ciekawie , podwójne dno staje sie faktem i masz promocje bo po 60 gr chciałeś brać a tu 52 gr może nawet jutro . Powodzenia
  • Re: Pakietówki-baba z wozu... Autor: ~Bioliq [5.172.234.*]
    Nawet od 62 chciałem... Zacząłem trochę później. Jednak uśredniania w dół nikt nie poleca.
[x]
LIBET 7,69% 1,33 2026-05-14 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.