panie biolik nie 2,364mln tylko 4,364 mln , ale to na marginesie . średnia pakietówek to około 70 gr 6,164mln to jest ponad 12 procent . prosze popatrzeć na wykres tyg 25.11.12 i 18.09.16 , tam zaczynały sie fale wzrostowe po dużym spadku a V - czyli pierwsza fala wzrostowa była znoszona o 66,7 %. w naszym przypadku zniesienie wyniosło 75% , ale formacja podwójnego dna z drugim dołkiem wyżej jest na razie zachowana . już wcześniej pisałem o obronie 58 gr , to na liniach . czy nie zaliczymy 50 gr , nie jestem pewien , ale może odbyć się to na jednej sesji lub w tyg z zakończeniem w okolicy 60 gr , na liniach foracja będzie podobna , a na świeczkach podwójne dno jak byk . najwazniejsze dla mnie jest to że oddala się wizja spadku do nowej ceny alertu w przyszłym roku czyli 10 gr . ten alert 50 gr trzymał wiele spółek bo fundy /szmaty / nie mogły ich miec w portfelu . od noweg to sie zmieni i moim zdaniem to bardzo żle . kończąc to myśle że sie pobujamy na tym poziomie , ale to giełda więc wszystko jest mozliwe . powodzenia